Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Ficatul, generalul corpului

Ficatul, generalul corpului

Fiinta umana complexa are un organism care are nevoie de reglare. Acesta este rolul ficatului. Ficatul are ROL DE COORDONARE – fiind responsabil cu privirea de ansamblu si ordinea intregului organism. Este responsabil de „viteza” fluxului nutrientil

Organismul uman are nevoie de reglare.

Acesta este rolul ficatului.

Ficatul are ROL DE COORDONARE – fiind responsabil cu privirea de ansamblu si ordinea intregului organism.

Este responsabil de „viteza” fluxului nutrientilor, eliberand energie atunci cand este necesara si depozitand-o (stocand-o), atunci cand vine in exces si nu este necesara.

Imaginea metaforica pentru ficat este SALCIA – o planta puternica, flexibila si fragila, in acelasi timp.
FICATUL are acelasi model energetic precum salcia.
Atat la nivel fizic, cat si emotional, energia ficatului ofera PUTERE SI FLEXIBILITATE. O PUTERE eficienta pentru actiune, care implica flexibilitate si adaptabilitate la situatiile aparute.
FICATUL ne da putere sa putem inainta prin viata.

In cadrul sistemului „Celor 5 elemente” din Medicina Traditionala Chineza, FICATUL este asociat cu puterea PRIMAVERII.
PRIMAVARA este timpul renasterii si al cresterii, al momentului in care forta vietii, stocata in seminte, bulbi si pamant reapare la suprafata.
La fel, FICATUL este un depozit de energie si putere, care se poate revarsa prin sange, in intregul organism si sa-l readuca la viata.
Una dintre sarcinile majore ale ficatului este „depozitarea” sangelui si a substantelor de rezerva. De aceea, ficatul este organul care controleaza CALITATEA sangelui si eliberarea acestuia in cantitati adaptate nevoilor.
Atunci cand organismul se odihneste, cand sta la orizontala, FICATUL isi reinnoieste depozitele de sange si permite ca dupa odihna (somn) organismul sa primeasca rezerve proaspete de energie.
De aceea odihna, statul la orizontala periodic in timpul zilei si somnul de noapte sunt ESENTIALE pentru mentinerea functiei ficatului – de sustinere energetica a intregului organism.
Nu intamplator, in perioada Primaverii, multe persoane se simte foarte obosite, manifestand asa-numita „astenie de primavara”. Pentru ca in aceasta perioada, Ficatul majoritatii oamenilor, suprasolicitat de excesele iernii, se afla in „minim de energie”. De aceea, oamenii au nevoie in aceasta perioada din an de mai multa odihna, relaxare si „recuperare” atat a fortelor Spiritului, cat si a celor fizice.

DOMENIUL FIZIC AL FICATULUI

Forta FICATULUI se poate regasi la nivelul altor organe, care ne ofera putere, flexibilitate si gratie in miscarea organismului: muschii si articulatii, precum si structurile de suport, tendoanele si ligamentele.
Articulatii puternice si flexibile sunt esentiale pentru coordonarea si fluiditatea miscarilor corpului.
FICATUL si FIEREA ofera energie acestor structuri, precum si „lubrifiere” pentru realizarea actiunilor lor.
Orice probleme care apare la nivelul muschilor, articulatiilor, tendoanelor si ligamentelor indica dezechilibre serioase la nivelul FICATULUI si FIERII.

FICATUL se afla in relatie stransa cu SISTEMUL NERVOS – si transmiterea eficienta, fluida si neintrerupta a mesagerilor chimice intre neuroni, celulele sistemului nervos. Orice fel de miscare fizica stangace, necoordonata, tulburata se poate datora unei dizarmonii a functiei ficatului.

FICATUL are o relatie stransa cu SPLINA (ficatul se afla pe partea dreapta, iar splina pe partea stanga – imediat sub diafragm), ambele organe influentand digestia – energia si usurinta cu care se produce acest proces. FICATUL controleaza si functia diafragmului, acea membrana care separa toracele de abdomen si care, prin miscarile sale sus-jos in timpul respiratiei realizeaza un veritabil „masaj” asupra organelor digestive. Respiratia profunda, abdominala care apare atunci cand o persoana este relaxata, favorizeaza o functionare optima a digestiei. Orice stare de tensiune, de nervozitate, de frica sau panica, determina o respiratie superficiala si o dereglare a tuturor functiilor digestive.

FICATUL coordoneaza o serie de miscari ciclice ale vietii, in special ciclul menstrual la femeie. FICATUL este cel care coordoneaza RITMUL – adica periodicitatea cu care apare ciclul menstrual (coordonarea cu ciclurile naturale ale Universului – cu ciclul lunar, in special). Orice tulburare a ritmului menstrual (prea devreme, prea tarziu, absenta sau frecventa prea mare) indica un dezechilibru in sfera ficatului.
In timp ce RINICHII erau cei care guvernau fertilitatea si impulsurile sexuale, FICATUL este organul care guverneaza „performanta” sexuala (dinamica sexuala), energia disponibila pentru actul sexual. Dorinta sexuala, intocmai precum renasterea primaverii, face parte din „domeniul” FICATULUI. Ficatul este cel care elibereaza sange si-l directioneaza catre organele genitale, furnizand putere pentru erectie si deschidere spre sexualitate. Meridianul FICAT din medicina traditionala chineza trece prin organele genitale si sani, si este adesea blocat atunci cand energia sexuala este obstruata.

Medicina traditionala chineza aseamana FICATUL cu un GENERAL de armata, care se ocupa de observarea privirii de ansamblu a vietii si de strategia organismului pentru sanatate si supravietuire. De aici si relatia dintre FICAT si OCHI – cei care ne ajuta sa privim in exterior si sa evaluam nevoile corpului nostru fizic. Ficatul hraneste ochii, iar ochii ne ghideaza prin viata. Orice tulburare la nivelul ochilor (tulburare de vedere sau a muschilor oculari) isi are originea in dezechilibrul functiei ficatului.

#alunele #digestiv #ficat #importanta #privit #sanatoase #sisteme #Taekema

Ce au mai parcurs alti cititori...

5 Moduri necovenţionale de detoxifiere a ficatului
4 feluri in care poti imbunatati functia ficatului
Curatarea ficatului in 5 pasi

Ce spun cititorii despre "Ficatul, generalul corpului"

pt. Tatiana20 July 2016 08:42Raspunde

Nu sunt Cristian Mihai dar nu cred ca pastura face rau in cazul hepatitei B, bineinteles ca NU trebuie renuntat la medicatie si regim de viata (alimentatie, efort moderat si odihna corespunzatoare). Pastura poate fi gasita la apicultori, la magazinele Apicola sau la magazinele de produse naturiste. Sanatate!

Tatiana19 March 2016 00:26Raspunde

Buna Cristian sti daca pastura este buna si pt hepatita b ! Si dk da unde se gaseste ?

Cristian Mihai22 July 2015 21:13Raspunde

Am avut probleme cu ficatul, intr-adevar, dincolo de starea continua de oboseala, sunt si dureri destul de greu de suportat. Eu, pe langa tratamentul prescris de medic, am luat pastura; am facut cateva cure si rezultatele au fost foarte bune.

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101