0770 363 621 | GRATUIT PESTE 200 LEI
Stiati ca.....?

...fetusii avortati sunt folositi in industria alimentara?

In urma cu aproape un an a aparut o stire cum ca o firma din San Diego numita Senomyx, care era specializata in a creea diferite arome pentru industria alimentara, folosea celule umane provenite de la fetusii avortati, pentru a testa efectele diferit

In urma cu aproape un an a aparut o stire cum ca o firma din San Diego numita Senomyx, care erafetusii umani avortati specializata in a creea diferite arome pentru industria alimentara, folosea celule umane provenite de la fetusii avortati, pentru a testa efectele diferitilor agenti folositi in aromele sintetice. Problemele morale si etice izvorate dintr-o asemenea practica au creat mare valva in presa americana atunci . In incercarea de a se afla daca era adevart, ziaristii s-au lovit de un zid de indiferenta. Astfel nici unul din managerii firmei in cauza nu a vrut sa faca lumina in acest caz in care dovezile erau destul de clare.

Acum la un an de cand a aparut aceasta stire socanta, parca pentru a intari ceea ce s-a desoperit atunci, legislativul din statul Oklahoma vrea sa dea o lege prin care sa opreasca marii producatori din industria alimentara, precum Pepsi Co, Kraft, Nestle, sa foloseasca celule provenite de la fetusi avortati in incercarea lor de a crea arome cat mai „bune” pentru consumatori.
Ingrijorat, senatorul american Ralph Shortey a introdus o lege noua prin care spera sa interzica o astfel de practica in statul pe care il reprezinta.

Dupa spusele celor de la „Children of God for Life” (Copii lui Dumnezeu pentru Viata), un group activist, Senomyx foloseste HEK 293(Human embryonic kidney) – adica „rinichi embrionic uman” pentru a produce receptori de gust care exprima o proteina specifica cunoscuta drept proteina G. Desi nu este absolut necesar pentru ca celule umane sa fie folosite in acest proces, Senomyx putand folosi celule din animale sau insecte obtinand aceleasi rezultate, se pare ca companiile de acest gen continua sa se foloseasca de varianta cea mai imorala si lipsita de etica.
Asa se face ca din ce in ce mai multe voci au inceput sa se opune unor astfel de practici. Intr-un interviu acordat radiolului KRMG's , senatorul american afirma : „ Nici o persoana sau entitate nu trebuie sa produca sau sa vanda cu buna stiinta alimente sau orice alte produse menite pentru consumul uman, care contin fetusi umani avortati printre ingrediente, sau care folosesc fetusi umani avortati in cercetarile pentru producerea acestor ingrediente”.

Se pare totusi ca acesta practica nu este o noutate, de exemplu se spune despre NASA ca a experimentat cu folosirea celulelor stem de la porci pentru a produce „carne de laborator”, conform unui articol aparut in 2009. Articolul continua „ in ziua de azi, oameni de stiinta finantati de companii precum Stegeman, un gigant producator de carnati din Olanda, duc aceste cercetari la un alt nivel. Se pare ca dureaza doar 2 saptamani pentru a transforma celule stem de la porci in fibra musculara”.

Se vede cu ochiul liber calea gresita pe care am apucat-o. Incercam prin tehnologie avansata sa reparam greselile mari pe care le facem si care ar putea fi indreptate atat de usor. In loc sa eliminam lucruri care ne distrug sanatatea noi cautam metode de a le face sanatoase sau mai morale sau mai etice. Spre exemplu bolile de inima, nr 1 in lumea civilizata ca si rata de deces, pot fi foarte usor evitate printr-o dieta sanatoasa si o viata activa. In schimb noi preferam sa descoperam metode cat mai complexe si avansate de a rezolva problemele de sanatate gen „bypass” si altele asemanatoare, care costa sute de mii de dolari.

Suntem intr-adevar pe un drum gresit, un drum care poate fi corectat, iar cei care putem face asta suntem noi consumatorii. Daca oamenii ar fi consumatori constienti, daca cererea de alimente ar fi una de alimente sanatoase, naturale, organice, curate, producatorii ar fi nevoiti sa se reorienteze si sa furnizeze ce se cere. Este simplu , trebuie doar sa invatam sa spunem da vietii si astfel de companii gen Senomyx nu ar mai exista.

Surse:

http://www.npr.org/blogs/thetwo-way/2012/01/20/145539661/state-bill-outlaws-use-of-fetuses-in-food-industry-meets-visceral-reaction

http://www.krmg.com/news/news/local/food-containing-fetuses-targeted-under-new-oklaho/nG7P7/

http://www.popularmechanics.com/science/4212533

http://www.naturalnews.com/034777_Pepsi_aborted_fetus_cells_soda_flavoring.html - fetusi avortati

Aboneaza-te la newsletter. Gratuit.

Fii la curent cu noutatile Viata Verde Viu.
Articole privind un stil de viata sanatos, retete si multe altele.

#chimicalele #fetusi #fetusi umani #industria alimentara #ingrediente #pepsi
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal
inspirație verdevie
Copyright 2019 Viata Verde Viu. Toate drepturile rezervate.