Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Sfaturi practice
  4. Efectele antibioticelor

Efectele antibioticelor

O prietena apropiata a fost pusa la un regim cu antibiotice pe termen lung pentru o infectie bacteriana cronica pulmonara foarte neobisnuita. Ea a inceput sa observe dureri nervoase, simptome artritice si insomnie dupa cateva luni, in ciuda administr

O prietena apropiata a fost pusa la un regim cu antibiotice pe termen lung pentru o infectie bacteriana cronica pulmonara foarte neobisnuita. Ea a inceput sa observe dureri nervoase, simptome artritice si insomnie dupa cateva luni, in ciuda administrari puternice de probiotice. Dupa ce a vizitat un forum despre amoxicilina, ea a descoperit ca multi altii au avut reactii adverse similare.

Antibiotice, probiotice, si paradigma monopolului medical

Aproape toata lumea care stie ceva despre flora intestinala stie ca e intelept sa mananci alimentele probiotice dense si suplimente in timpul si dupa utilizarea de antibiotice. Dar cand a fost ultima oara cand un doctor v-a recomandat asta in timp ce v-a prescris o reteta medicala pentru antibiotice?

Aceeasi persoana mentionata mai devreme a spus mai multor medici diferiti din clinica problemele sale, si toti s-au incruntat sau au ridicat din umeri. Ei nu au auzit de aceste reactii adverse, care au fost coroborate de catre mai multi utilizatori ai amoxicilinei pe forum. Si totusi, nici un doctor nu a intrebat daca ea a luat probiotice. Dupa toate aparentele, cazul ei se pare ca nu este unul neobisnuit.

O sperietoare mare in cercurile medicale sunt microbii si bacteriile virulente rezistente la antibiotice. Medicii dau vina pe folosirea frecventa si peste masura de antibiotice antibioticeleca fiind motivul pentru care bacteriile au evoluat. Dar ei continua sa prescrie antibiotice, chiar si pe termen lung.

Antibioticele sunt peste tot

Consumatorii de carne si produse lactate iau in mod constant antibioticeAntibioticele sunt injectate in animale si, de asemenea, puse in hrana lor.
Ulterior, oamenii care consuma aceste produse de origine animala au parte si de aceleasi antibiotice.
Utilizarea ostentativa a antibioticelor pentru prevenirea bolii in exploatatiile agricole si in fabricile supraaglomerate ascunde un secret care este chiar mai rau: antibioticele fac animalele sa se ingrase mai repede prin distrugerea florii intestinale probiotice. Dar fermierii se bucura pentru asta!

Distrugerea florei intestinale umane invita probleme fizice si psihice

Sa se ingrase mai repede se intampla la oamenii care iau antibiotice, pentru acelasi motiv pentru care se intampla si cu animalele de ferma, distrugerea florei intestinale. Pe langa faptul ca este importanta pentru digestie, flora intestinala probiotica are mai mult decat doar o functie de imunitate.

Prima este de a preveni bacteriile rele sau microbii fungici sa scape din mana. Prea multa candida si nu suficiente  bacterii prietenoase creaza o crestere exagerata a candidei, ce rezulta intr-un paradis simbiotic pentru celulele canceroase.

Chiar din intestin, bacteriile probiotice joaca un rol important in declansarea celulelor care ucid bolile din sange si servesc si altor functii imunitare reglementate atat in sange cat si in celulele organelor. Digestia este foarte importanta, dar microbii intestinali probiotici merg dincolo de digestie ei formeaza practic pana la 80% din sistemul nostru imunitar.

Recent, un numar mic de pionieri in medicina au venit cu dovezi ca dezechilibrele florei intestinale sunt cauza cresterii numarului de tulburari mintale. Dr. Natasha Campbell-McBride din Marea Britanie si-a bazat practica pediatrica incercand sa vindece toate tipurile de tulburari de comportament si de dieta prin utilizarea probioticelor pentru a restabili sanatatea intestinala.

Ea a descoperit ceea ce ea numeste (Stomacul si Sindromul Psihologic) reusind astfel sa-si trateze fiul de autism. Aceasta trece dincolo de paradigma monopolului medical! Puteti afla mai multe despre munca ei aici. http://www.gaps.me/
Antibioticele pot avea locul si timpul lor, dar nu este peste tot sau tot timpul. Multi considera ca este intelept sa opteze pentru antibiotice pe baza de plante ca o alternativa.

Surse:

http://www.livestrong.com/article/203530-side-effects-of-long-term-antibiotic-use/

http://mic.sgmjournals.org/content/156/11/3216.full

http://naturalsociety.com/antibiotics-could-be-to-blame-for-skyrocketing-mental-illness-rates/

http://www.naturalnews.com/034177_antibiotics_side_effects.html

Comentarii personale :

In conditii de urgenta, in situatii extreme..un absolut DA. Antibioticele pot si au salvat multe vieti. Dar continui sa sustin si sa repet obesesiv, oamenii trebuie sa se concentreze pe prevenirea bolilor. Putem spune la fel despre operatia pe cord, in situatii extreme, de urgenta, da este complet necesara si utila..dar cine vrea sa ajunga in situatia asta. Incercati profilaxia, lasati antibioticele ca pe o ultima varianta.

Organismul uman se poate vindeca singur in conditiile in care beneficiaza de conditii propice. Iar cele mai importante sunt alimentatia sanatoasa si odihna. Incercati sa priviti animalele cand sunt bolnave...un caine bolnav de exemplu sta ghemuit si doarme zile intregi, fara sa manance sau sa bea apa. Intuitia ii spune sa aloce toata energia corpului pentru vindecare.  Oamenii in general trag de ei pana cad jos si apoi se umfla cu tot felul de medicamente in speranta ca isi vor reveni. Iar celebra supa de gaina pentru raceala si alte astfel de remedii nu sunt decat o piedica in calea vindecarii.

Sfatul meu este....folositi antibioticele ca o ultima varianta. Incercati inainte orice alt remediu naturist.

Eu personal am avut partea mea destul de mare de antibiotice si dintre cele mai puternice. Pot sa va zic doar ca in combinatie cu alte probleme de stomac si de gat mi-am facut un mare rau. In schimb de cand am inceput sa acord o importanta mult mai mare alimentatiei sanatoase..problemele au disparut si sper sa nu mai fiu nevoit sa iau vreun antibiotic vreodata.

Care au fost experientele voastre cu antibioticele?

#antibiotice #antibioticele #efecte #flora intestinala #imunitate #probiotice

Ce au mai parcurs alti cititori...

Evitati antibioticele – exista alternative la acestea
Cum iti refaci flora intestinala dupa ce iei antibiotice
Cum optimizezi actiunea probioticelor
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101