Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Diete
  4. Diabetul de tip 2: ce sa mananci, ce sa eviti si cum sa devii mai sanatos cu fiecare masa

Diabetul de tip 2: ce sa mananci, ce sa eviti si cum sa devii mai sanatos cu fiecare masa

Exista doua tipuri de diabet. Tipul 1 de obicei apare in copilarie, iar simptomele lui pot fi destul de abrupte si severe. Diabetul de tip 2 este mai comun si simptomele lui se prezinta treptat. Se poate dezvolta la orice varsta si este considerat ca

Exista doua tipuri de diabet. Tipul 1 de obicei apare in copilarie, iar simptomele lui pot fi destul de abrupte si severe. Diabetul de tip 2 este mai comun si simptomele lui se prezinta treptat. Se poate dezvolta la orice varsta si este considerat ca putand fi prevenit. Simptomele timpurii ale bolii pot include oboseala, pierdere inexplicabila a greutatii, vederea incetosata, vanatai greu de vindecat, urinare frecventa, sete sporita, foame neobisnuita, infectii repetate ale vezicii urinare si infectii fungice.

Dieta diabetului de tip 2: ce sa mananci, ce sa eviti.

Cheia prevenirii diabetului si a reducerii nevoii de medicamente dupa diagnosticare sta in dieta. Mancand alimente ce micsoreaza nivelul zaharului din sange si evitand alimentele care il ridica, poti sa iti ajuti corpul sa se vindece natural.

Dieta asa da

Fructe si legume – Majoritatea fructelor si legumelor integrale sunt generatoare energetice pline de vitamine si minerale. Ele contin steroli sanatosi pentru inima si stanoli, antioxidanti si fibre ce regularizeaza zaharul din sange. Unele – precum boabele de soia, avocado si porumbul – sunt pline de grasimi nesaturate, desi ar trebui sa ai grija pentru a le evita pe cele modificate genetic. Include cantitati generoase de legume si fructe in dieta ta precum :dovlecei, rosii, fructe de padure, leguminoase, legume frunzoase de un verde inchis (spanac, salata, sfecla frunze) si castraveti. Fructele desi sunt foarte nutritive, totusi, unele pot avea un inalt continut de zahar si carbohidrati, asa ca ar trebui sa ai grija cand le incluzi in planul tau de alimentatie.

Cerealele integrale – nu sunt doar pline de vitamine si micronutrienti, deoarece nu au fost procesate, dar mai includ si taratele si germenul graului. Cerealele integrale sunt digerate de corp mult mai lent decat cele excesiv de procesate, incetinind eliberarea de zaharuri si moderand nivelul zaharului din sange. Mai contin si fibre nedigerabile care te fac sa te simti satul fara a ridica nivelul glucozei din sange. Pentru a evita alte probleme de sanatate, ar trebui sa te asiguri ca consumi cereale integrale preferabil fara gluten.

 

Si modul in care mananci conteaza – daca mananci frecvent mese de inalta calitate de-a lungul zilei, ai mai multe sanse sa consumi per total zilnic mai putine calorii, simultan cu mentinerea unui nivel constant al zaharului sanguin. Studiile au aratat ca oamenii care mananca mese reduse cantitativ, dar frecvente, au mai multe sanse la o greutate sanatoasa care sa le micsoreze riscul de diabet de tip 2.

diabet

Dieta asa nu

Grasimi trans – majoritatea grasimilor trans sunt grasimi vegetale care au fost modificate chimic. Ele au fost initial dezvoltate ca o alternativa la grasimile animale precum untura si untul. Din nefericire, un studiu dupa altul au aratat nu doar ca, grasimile trans sunt nesanatoase pentru sanatatea ta cardiovasculara, dar de fapt ele sunt mai rele decat grasimile animale pe care ele ar trebui sa le inlocuiasca. Un studiu publicat de Jurnalul American de Nutritie Clinica/The American Journal of Clinical Nutrition (1) a mai aratat ca de fapt consumul de grasimi trans poate spori cu mult sansele de a dezvolta diabet de tip 2.

Zaharurile procesate – corpul uman, dezvoltat in milioane de ani de evolutie, are nevoie de zaharuri, dar doar de cele care se gasesc in mod natural in alimentele naturale, integrale. Corpurile noastre nu au fost proiectate sa faca fata uriasului aflux de zahar ce provine de la alimentele si bauturile moderne, pline de zahar. Cantitatile mari de zaharuri procesate cauzeaza ridicarea brusca a nivelului de zahar din sange, si apoi prabusirea lui. Acest ciclu duce la mancat exagerat si obezitate, doi factori ce prezic clar dezvoltarea diabetului de tip 2.

Bauturile indulcite – cand bei bauturi cu zahar si acid, consumi mult mai multe grame de zahar decat daca mananci produse de patiserie sau bomboane. O stcla de cola de 1 litru, de exemplu, poate avea chiar si pana la 91 de grame de zahar, mai mult decat ai gasi intr-o intreaga prajitura cu ciocolata! Majoritatea oamenilor nici n-ar visa sa manance o prajitura dintr-o data si totusi multi beau acele sticle gigantice de cola, fara a realiza cat de mult zahar consuma. Inlocuieste bauturile indulcite si carbogazoase cu apa minerala sau, si mai bine, cu ceai verde – fie fierbinte, fie cu gheata. Ceaiul verde s-a dovedit ca ajuta la stabilizarea nivelului de zahar din sange.

Carbohidrati puternic procesati – cerealele care au fost puternic procesate, precum faina alba, nu mai cuprind factori importanti precum taratele si germenii si prea putine fibre, asa ca ele sunt rapid digerate si transformate in zaharuri ajungand imediat in fluxul sanguin. Acest lucru cauzeaza acelasi tip de salturi bruste ale zaharului si al insulinei care sunt vazute in cazul zaharului alb. Carbohidratii puternic procesati sunt de fapt atat de strans asociati cu riscul de diabet de tip 2, incat atunci cand Institutele Nationale de Sanatate din Statele Unite si-au indreptat atentia catre obiceiurile alimentare a peste 160 000 de asistente medicale, au descoperit ca femeile care includeau regulat in dieta lor cerealele integrale aveau cu 30% mai putine sanse de a dezvolta diabet.

O dieta sanatoasa nu este complicata. Mananca alimente integrale, naturale, cu continut scazut de grasimi, incluzand in aceasta dieta multe fructe si legume si evita pe cat posibil zaharul, grasimile trans si carbohidratii procesati. Atat de simplu este.

Surse utilizate:

http://ajcn.nutrition.org/content/73/6/1001.full2) http://www.healthytimesblog.com

http://www.healthytimesblog.com/2011/04/how-many-sugar-cubes-in-your-drinks/

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17760498?dopt=Citation

#cervical #devin #diabet #dieta #legume #usturoi. seminte de in

Ce au mai parcurs alti cititori...

O dieta bogata in fibre previne si chiar poate ajuta la tratarea diabetului de tip 2
Obezitatea si diabetul: o relatie gresit inteleasa pâna acum?
8 pasi catre o alimentatie sanatoasa

Ce spun cititorii despre "Diabetul de tip 2: ce sa mananci, ce sa eviti si cum sa devii mai sanatos cu fiecare masa"

moga neculai10 March 2015 17:49Raspunde

va rog ,am 56 de ani. am facut analize in data de06 05 03 2015 am fost descoperit du diadet 142, sint in tratament, sint distruns ,ce parere aveti dragi preteni pot sami mai revin la normal .Ce por sa fac ,cum ma invatati.. MULTUMESC.

Paul27 April 2015 21:21Raspunde

Nu stiu daca mai poti sa revii la normal,dar daca respecti regimul alimentar o sa fii bine.Cu glicemie 142 nu trebuie sa fii atat de speriat,maxima normala admisa este120.

Alec Blenche10 March 2015 19:12Raspunde

Diabetul de tip doi se rezolva cel mai usor prin adoptarea unui regim de viata vegan pentru cel putin 6 luni. De asemenea trebuie urmate strategii de inlaturarea si manageriere a stresului

viorela hristea15 November 2014 16:44Raspunde

Ovazul blocheaza absorbtia vitaminelor din grupul b la nivdl intestinal. Nu se consuma decat ocazional

Radu Florentin24 October 2014 15:43Raspunde

Va rog mult, redactati un articol despre consumarea corecta a cerealelor integrale. Eu imi cumpar fulgi din cereale integrale (ovaz, orz, secara) si nu stiu daca e mai bine sa fie inmuiate in apa sau consumate ca atare. Am scormonit Internetul si nu am reusit sa gasesc decat ca pot fi combinate cu diverse fructe, dar nimic in legatura cu prepararea lor propiu-zisa. Multumesc anticipat.

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101