AcasaCopiiHrana VieCorpMinteSpiritReteteInvatam impreunaStiati ca..?
Despre noiEvenimente / programePoliticiContact
Tabra detox toamna 2017 - 12-19octombrie | 9-16 noiembrie

Decizia unei mame: prima injectie - Vaccinul pentru Hepatita B

A venit ziua in care lumina vietii tale a aparut pe lume. Minunea ei este coplesitoare: aceasta fiinta umana a crescut din doua celule, inlauntrul tau, si in ciuda ultimelor cateva zile, fiecare parandu-ti-se un an, toate astea s-au petrecut in noua luni, fara ca tu sa faci prea multe, decat sa stai.

Daca esti intr-un spital, probabil bebelusul tau ti se va lua inca de la intrarea lui in lume, si va fi supus la tot felul de interventii empirice vizand controlul posibilelor vatamari, de la posibila lui slabiciune si pana la tulburarile latente – antibiotice in ochi, vitamina K in sange, un frecus zdravan cu solutie pentru curatat bebelusi si continand 1,4 dioxan si formaldehida si din 1991, vaccin anti-hepatita B.

 Ce este asta? De ce are nevoie de asta copilul meu?

Potrivit CDC (Centers of Desease Control/Centrele pentru Controlul Bolilor), oricine are nevoie de asta. Pe cat de mult intelegem noi, aceasta este o boala infectioasa care poate, in procentaje discutabile, sa progreseze pana la ciroza, cancer hepatic si moarte.

Populatiile cu risc mare cuprind pe cei care fac sex neprotejat, utilizeaza droguri injectabile (nu e cazul cu majoritatea bebelusilor!), cei care primesc transfuzii, sau vin in contact cu sangele celor infectati. Dintre adultii infectati, 90-95% scapa de virus pe cont propriu, fara interventie potrivit manualului de medicina, Harrisons Principals of Internal Medicine/Principiile Harrisons pentru medicina interna.

Ingrijorarea pentru posibila contractare de catre bebelus a virusului este ca sistemul imunitar neonatal imatur „permite” virusului sa ramana cronic pana la 90% din cazuri. Apoi, in a doua sau a treia decada a vietii, majoritatea copiilor infectati intra in "faza HBeAg+", in care ar avea un risc tot mai crescut de ciroza, deteriorare hepatica progresiva si cancer. Replicarea (inmultirea) virala, genotipul virusului (exista 8 cunoscute), vatamarea hepatica celulara dupa cum e masurata enzimatic si caracteristicile raspunsului imunitar al gazdei face destul de variabila parcurgerea diferitelor faze ale infectiei cronice.

Deci, la acele mame cu infectie activa, care este determinata de analizele ADN viral si antigen/anticorpi, contracararea transmiterii catre bebelus este un motiv convingator de ingrijorare. Voi prezenta modul in care am putea esua in a incerca sa rezolvam intr-un mod eficient aceasta cauza ingrijoratoare.

Dar ce se intampla cu restul bebelusilor nascuti de mame neinfectate? Nou-nascutul tau, proaspat iesit din pantece, are nevoie de aceasta injectie cu ADN viral recombinant, manipulat genetic, inserat intr-o celula de levura, deoarece aceastea se presupune ca bebelusii pot usor „sa ia boala”, si pentru a asigura conformitatea (spre deosebire de adultii cu risc inalt); totusi prevenirea transmiterii pe verticala de la mama la copil se crede ca ar fi principala sursa de posibila infectare (in ciuda usurintei cu care se poate face evaluarea, daca mama este sau nu infectata).

 Functioneaza asta?

Multe nu se stiu, si sunt dificil de cuantificat in legatura cu efectele vaccinului, inclusiv daca producerea de anticorpi, daca aceasta intervine, ar putea totusi sa fie de foarte scurta durata si cu siguranta s-ar putea sa nu produca efecte pana la adolescenta, cand, datorita comportamentului, ei s-ar afla sub un risc mai inalt de contractare a bolii.

Evaluarea predominantei pre- si post- introducerii vaccinului pare sa fi sugerat ca vaccinarea a fost responsabila pentru o scadere a infectarii cronice cu hepatita B la copiii intre 6-19 ani, dar aceste documente utilizeaza mai degraba nivelul sanguin al antigenului Hbcore si antigenului de suprafata, decat testarea prin reactia in lant a polimerazei pentru detectarea ADN-ului viral.

Dar daca toate aceste date au fost invalidate de analizele clinice depasite care esueaza in a identifica in mod real infectia cronica?

Un document edificator, tocmai publicat in Jurnalul despre Hepatita Virala, ar putea sa arunce lumina asupra adevaratelor rezultate ale acestei abordari si asupra bazelor ei intr-o conceptualizare eronata despre virus si interactiunea lui cu sistemul nostru imunitar. Acest test clinic a evaluat statutul infectata/neinfectata a 259 de femei insarcinate prin cautarea prezentei ADN-ului viral, a antigenilor virali numiti HbeAg si HbsAg, care indica faptul ca corpul este activ infectat si exista anticorpi pentru ambii antigeni.

Toti bebelusii din studiu au fost vaccinati la 0, 6, 10 si 14 saptamani, deci, asa cum a fost cazul in fiecare studiu despre eficacitatea si siguranta vaccinului, nu a existat nici un grup placebo natural. Un grup dintre acesti bebelusi a primit imunoglobulina hepatita (HBIG) care este derivata de la adultii activ infectati, si alt grup nu, si s-a evaluat nivelul infectarii pe o perioada de doi ani. S-a investigat mai profund decat in studiile anterioare, deoarece cercetatorii au cautat prezenta ADN-ului viral la acesti copii, in decursul timpului, nu doar producerea de anticorpi sau „raspunsul imunitar”.

Aici este ceea ce au gasit ei:

Rezultatele acestui studiu mare de prospectie longitudinala arata ca 42% dintre copiii nascuti din mame HbsAg-pozitive dezvolta infectie ascunsa HBV, ceea ce nu este prevenita prin administrarea de vaccin recombinant HBV noilor-nascuti.

 Ce inseamna asta?

Implicatia acestui fapt este ca raspunsul imunitar la vaccin, care a fost anuntat ca „dovada a eficacitatii”, de fapt nu are nici o influenta statistica asupra rezultatelor infectarii. Doar expunerea la infectie materna activa in momentul nasterii se coreleaza cu viitoarele rezultate. Daca se da bebelusilor HBIG(nu vaccin), se poate suprima infectia evidenta in unele cazuri, dar aceasta este trimisa in subteran, catre asa-numita infectie acoperita, astfel inca un efectiv de 49% dintre bebelusi raman infectati dupa aceste interventii.

Contrar afirmatiilor din studiile citate (adesea finantate de industria farmaceutica), care enunta o eficacitate doar a vaccinului de 85-95% si in combinatie cu HBIG in prevenirea infectiei acute si cronice la copiii nascuti din mame infectate, acest studiu a gasit ca, nu doar ca acesti copii continuau sa dezvolte infectie cronica, ci in plus tipul infectiei pe care ei au dezvoltat-o nu declansa raspunsul asteptat cu anticorpi si probabil ar fi mocnit in mod cronic fara detectarea de rutina, inclusiv cand acesti indivizi s-ar putea sa mearga sa doneze sange, organe sau sa aiba relatii sexuale.

 Nici un studiu istoric nu a pretins ca eficacitatea vaccinului a fost vreodata testata pentru detectarea prezentei persistente a ADN-ului viral. De fapt, majoritatea studiilor au evaluat doar prezenta anticorpilor.

Se teoretizeaza ca aceasta infectie acoperita se dezvolta ca rezultat al „presiunii imunitare” datorata acestor tratamente, care au ca rezultat mutatii virale eludand gazda, si un esec in producerea anticorpilor detectabili. Aceste mutatii se acumuleaza la copiii vaccinati si pot fi transmise de la mama la copil.

Aceasta inseamna ca in practica curenta, asa cum este aplicata grupului de oameni cel mai adecvat pentru interventie (acei copii ai mamelor infectate, copii pe care noi speram sa ii protejam) nu este eficienta in prevenirea infectiei si ar putea contribui la mutatii in virus care sa permita infectia camuflata.

 Deci, daca merge in prevenirea infectiei macar cu 1% mai mult decat datul cu banul, de ce sa nu o facem?

Deoarece exista o expunere toxica ce are efecte necunoscute si imprevizibile. Nu a fost niciodata studiata adecvat la oameni (control placebo real) si ceea ce observam noi de la rapoartele bazate pe studii de populatie este ca au fost inregistrate 443.093 evenimente adverse (dureri de cap, iritabilitate, oboseala extrema, inflamare cerebrala, convulsii, artrita reumatoida, nevrita optica, scleroza multipla, lupus, sindromul Guillain-Barre -GBS si neuropatie), inclusiv mai mult de 1500 de decese, adesea etichetate ca sindromul mortii infantile subite.

Un raport important din 1994, publicat de Institutul de Medicina, din cadrul Academiei Americane de Stiinta, a revizuit literatura medicala pentru a gasi dovezi ca vaccinurile, inclusiv cel al hepatitei B, pot cauza o varietate de probleme de sanatate, imunitare si neurologice.

Un comitet independent de medici experti a concluzionat ca nu exista nici un fel de studii de caz controlate observational sau teste clinice controlate efectuate pe vaccinul anti-hepatita B, nici inainte si nici dupa obtinerea licentei de fabricare, pentru a evalua stiintific rapoartele persistente despre faptul ca vaccinul anti-hepatita B ar putea cauza sindromul mortii infantile subite: sindromul Guillain-Barre(GBS) si alte boli demielinizante ale sistemului nervos central, incluzand mielita transversa, nevrita optica si scleroza multipla; dar si perturbari ale sistemului imunitar, incluzand artrita cronica.

Institutul de Medicina are perceptia ca nu poate fi stabilita relatia cauzala dintre vaccinare si evenimentele adverse, din cauza lipsei de date adecvate. Pare imperativ sa se inceapa acumularea acestor date.

 De ce este atat de toxic?

Este facut din:

Vaccinul anti-hepatita B adsorbit recombinant este preparat din celule ovariene de hamster chinezesc transformate si este un produs lichid care contine antigen de suprafata al hepatitei B care este insolubilizat prin adaugarea de sare de aluminiu.

Si cauze...

Vaccinul anti-hepatita B are un spectru larg de activitate si dupa vaccinare au fost exprimate diferit 144 de gene cu functii diferite, inclusiv metabolismul si inflamatiile.

Orice persoana interesata de rolul inflamatiilor in bolile cronice, inclusiv bolile mentale, cardiace, cancerul si autoimunitatea, ar trebui sa se preocupe cu privire la acest studiu pe cobai prin aceea ca a demonstrat stimularea si vatamarea inflamatorie cumulativa corelata cu expunerea la vaccin pe o durata incepand cu prima zi dupa vaccinare.

Cui ii pasa de aluminiu?

Aluminiul activeaza microgliile din creier care sunt puternic conexate cu Alzheimer, Parkinson si tulburarile autoimune. Aluminiul este cunoscut ca fiind o neurotoxina puternic stimulanta imunitar, care este adaugata deoarece sistemul imunitar al bebelusului este de fapt construit in asa fel incat sa nu raspunda la el. La acest lucru s-a facut referire ca fenotip anti-inflamator si este vorba despre puternica interactiune dintre un copil, laptele matern si pregatirea sistemului lui imunitar in primii doi ani de viata. Cateva analize exploratorii au argumentat pentru un rol cauzal al aluminiului in incidenta autismului, incluzand o analiza apartinad Luciei Tomeljenovic si lui Shaw si cerecetatoarei de la MIT, Stephanie Seneff, care afirma:

Like Share Share Tweet1293 vizualizari

Postat in categoria Copii sanatosi

Etichete: bebelusi, hepatita B, pericole, toxinele, vaccin,

Articole similare

Comentarii recente:
Maria07 February 2014 11:03Raspunde

Este interesant articolul dar mie mi se pare ca mai mult pune intrebari decat sa raspunda la ele.... Oricum mi se pare o decizie greu de luat , pana la urma virusul are efectele lui foarte negative pe termen lung, si sa alegi sa nu faci nimic....

ela07 February 2014 11:04Raspunde

Buna ziua! In urma vaccinului obligatoriu de la un an imunitatea baietelului meu a fost dereglata astfel ca la 8 zile de la vaccinare am ajuns la spitalul Fundeni cu purpura trombocitopenica autoimuna si alopecie totala ( imunitatea lui practic ii omora trombocitele si ii respingea firul de par).A facut transfuzii de sange tratament cu cortizon.Dupa stabilizarea problemei cu sangele( a durat 3 luni),ne-am preocupat de problema parului.Am fost la nenumarati doctori, nenumarate tratamente astfel ca baiatul are 6 ani si tot mai facem tratamente dureroase pt cresterea parului(mezoterapie). As vrea sa stiu pe cine as putea trage la raspundere pt problemele provocate de acest vaccin ,sa plateasca pt suferinta ovocata.

ciupi13 February 2014 16:45Raspunde

mafia vinovata de suferintele pe care le-ati indurat este prea puternica pentru a putea spera sa poata fi trasa la raspundere.

florian25 January 2015 14:33Raspunde

nu exista vaccin obligatoriu prin lege, legea doar recomada vaccinuri dar nu le obliga. PREVEDERI DIN LEGISLA?IA SPECIFIC? Legea nr. 46/2003 privind drepturile pacien?ilor prevede clar necesitatea consim??mântului informat ?i exprimat în scris pentru interven?iile medicale. “Art. 13. Pacientul are dreptul s? refuze sau s? opreasc? o interven?ie medical? asumându-?i, în scris, r?spunderea pentru decizia sa; consecin?ele refuzului sau ale opririi actelor medicale trebuie explicate pacientului.” Defini?ia interven?iei medicale este dat? la art. 1 lit. d) din aceea?i lege astfel:”prin interven?ie medical? se în?elege orice examinare, tratament sau alt act medical în scop de diagnostic preventiv, terapeutic ori de reabilitare.”cuprinzând a?adar ?i vaccinarea. Legea nr. 95/2006 privind reforma s?n?t??ii nu prevede obliga?ia de a fi vaccinat. Articolele 374 ?i 376 solicit? medicului s? ac?ioneze respectând voin?a pacientului, iar art. 649 prevede acordul scris al pacientului pentru diagnosticul ?i tratamentul cu poten?ial risc (nu se face îns? definirea termenului). De asemenea, art. 651 prevede c? actul medical se poate face în lipsa consim??mântului informat numai în situa?ii de urgen?? în care lipsa ac?iunii imediate ar pune în pericol via?a pacientului. “Art. 374 – (3) Deciziile ?i hot?rârile cu caracter medical vor fi luate avându-se în vedere interesul ?i drepturile pacientului, principiile medicale general acceptate, nediscriminarea între pacien?i, respectarea demnit??ii umane, principiile eticii ?i deontologiei medicale, grija fa?? de s?n?tatea pacientului ?i s?n?tatea public?.” “Art. 376 – (1) Cu excep?ia cazurilor de for?? major?, de urgen?? ori când pacientul sau reprezentan?ii legali ori numi?i ai acestuia sunt în imposibilitate de a-?i exprima voin?a sau consim??mântul, medicul ac?ioneaz? respectând voin?a pacientului ?i dreptul acestuia de a refuza ori de a opri o interven?ie medical?.” “Art. 649. – (1) Pentru a fi supus la metode de preven?ie, diagnostic ?i tratament, cu poten?ial de risc pentru pacient, dup? explicarea lor de c?tre medic, medic dentist, asistent medical/moa??, conform prevederilor alin. (2) ?i (3), pacientului i se solicit? acordul scris. (2) În ob?inerea acordului scris al pacientului, medicul, medicul dentist, asistentul medical/moa?a sunt datori s? prezinte pacientului informa?ii la un nivel ?tiin?ific rezonabil pentru puterea de în?elegere a acestuia. (3) Informa?iile trebuie s? con?in?: diagnosticul, natura ?i scopul tratamentului, riscurile ?i consecin?ele tratamentului propus, alternativele viabile de tratament, riscurile ?i consecin?ele lor, prognosticul bolii f?r? aplicarea tratamentului. Art. 650. – Vârsta legal? pentru exprimarea consim??mântului informat este de 18 ani. Minorii î?i pot exprima consim??mântul în absen?a p?rin?ilor sau reprezentantului legal, în urm?toarele cazuri: a) situa?ii de urgen??, când p?rin?ii sau reprezentantul legal nu pot fi contacta?i, iar minorul are discern?mântul necesar pentru a în?elege situa?ia medical? în care se afl?; b) situa?ii medicale legate de diagnosticul ?i/sau tratamentul problemelor sexuale ?i reproductive, la solicitarea expres? a minorului în vârst? de peste 16 ani. Art. 651. – (1) Medicul curant, asistentul medical/moa?a r?spund atunci când nu ob?in consim??mântul informat al pacientului sau al reprezentan?ilor legali ai acestuia, cu excep?ia cazurilor în care pacientul este lipsit de discern?mânt, iar reprezentantul legal sau ruda cea mai apropiat? nu poate fi contactat, datorit? situa?iei de urgen??. (2) Atunci când reprezentantul legal sau ruda cea mai apropiat? nu poate fi contactat, medicul, asistentul medical/moa?a pot solicita autorizarea efectu?rii actului medical autorit??ii tutelare sau pot ac?iona f?r? acordul acesteia în situa?ii de urgen??, când intervalul de timp pân? la exprimarea acordului ar pune în pericol, în mod ireversibil, s?n?tatea ?i via?a pacientului.” Conform OG nr. 53/2000 privind obligativitatea raport?rii bolilor ?i a efectu?rii vaccin?rilor, aprobat? prin Legea nr. 649/2001, “Art. 1 – (1) Medicii de familie, indiferent de forma de organizare a asisten?ei medicale primare în cadrul sistemului public sau privat ?i indiferent de casa de asigur?ri sociale de s?n?tate cu care au încheiat contract de furnizare de servicii medicale, au obliga?ia de a asigura vaccinarea corect? a copiilor ?i de a raporta efectuarea acesteia direc?iei de s?n?tate public? jude?ene, respectiv a municipiului Bucure?ti. (2) Schema de vaccinare recomandat? pentru copii ?i adolescen?i este prevazut? în anexa care face parte integrant? din prezenta ordonan?? ?i în Programul na?ional de imuniz?ri aprobat prin ordin al ministrului S?n?t??ii ?i Familiei.” Din analiza acestui text de lege rezult? clar c? vaccinarea nu este obligatorie, pentru c? se folose?te termenul „recomandat?”. Pentru medicii de familie exist? obliga?ia profesional? s? vaccineze corect ?i s? raporteze anumite boli ca ?i situa?ia vaccin?rilor (se ?ine un caiet unic de vaccinare pe persoan? ?i medicul de familie face asemenea raport?ri), dar de aici nu rezult? nicidecum vreo obliga?ie pentru p?rin?i/copii de a se supune vaccin?rii. CONCLUZII • Orice pacient are dreptul de a refuza un tratament sau o procedur? medical?, inclusiv vaccinarea; • Orice tratament sau procedur? medical?, inclusiv vaccinarea, se pot acorda unui copil numai dup? ce s-a ob?inut consim??mântul p?rintelui/tutorelui, cu excep?ia situa?iilor de urgen??; • Orice campanie de vaccinare presupune existen?a unui ordin prealabil al Ministrului S?n?t??ii, a?adar – pentru cazuri extreme, cum a fost cel al vaccinului anti-HPV – un act administrativ anulabil în instan?? (prin procedura de contencios). ALTE PREVEDERI LEGALE UTILE Constitu?ia României “Art. 22. – (1) Dreptul la via??, precum ?i dreptul la integritate fizic? ?i psihic? ale persoanei sunt garantate.” “Art. 23. – (1) Libertatea individual? ?i siguran?a persoanei sunt inviolabile.” “Art. 26 – (1) Autorit??ile publice respect? ?i ocrotesc via?a intim?, familial? ?i privat?.” “Art. 31 – (1) Dreptul persoanei de a avea acces la orice informa?ie de interes public nu poate fi îngr?dit. (2) Autorit??ile publice, potrivit competen?elor ce le revin, sunt obligate s? asigure informarea corect? a cet??enilor asupra treburilor publice ?i asupra problemelor de interes personal.” Legea nr. 279/2009 – Codul Civil (noul Cod, promulgat, care urmeaz? s? intre învigoare la 1.10.2011) “Art. 61. – (1) Via?a, s?n?tatea ?i integritatea fizic? ?i psihic? a oric?rei persoane sunt garantate ?i ocrotite în mod egal de lege. (2) Interesul ?i binele fiin?ei umane trebuie s? primeze asupra interesului unic al societ??ii sau al ?tiin?ei.” “Art. 64 – (1) Corpul uman este inviolabil.” “Art. 67. Nicio persoan? nu poate fi supus? experien?elor, testelor, prelev?rilor, tratamentelor sau altor interven?ii în scop terapeutic ori în scop de cercetare ?tiin?ific?, decât în cazurile ?i în condi?iile expres ?i limitativ prev?zute de lege.” ALTE ARGUMENTE C? acordul p?rin?ilor pentru vaccinarea copiilor este important se subliniaz? ?i în articolul „Particularit??i ?i dileme etice ale consim??mântului informat în oncologia pediatric?”, publicat de Revista Român? de Bioetic? [1] “Academia American? de Pediatrie (AAP) a argumentat c? ‘întreaga doctrin?’ a consim??mântului informat prezint? o aplicabilitate particular? în pediatrie. În consecin??, conform AAP, consim??mântul poate fi acordat numai de c?tre pacientul ‘cu capacitate adecvat? de decizie ?i cu împuternicire legal?’. P?rin?ii (sau al?i apar?in?tori legali) pot acorda consim??mântul informat, iar copilului i se solicit? s?-?i dea acordul informat ori de câte ori este nevoie. AAP noteaz? c? acordul solicitat are relevan?? mai mare când ‘interven?ia propus? nu este esen?ial? pentru via?a copilului ?i/sau poate fi practicat? f?r? un risc substan?ial’.” Acest articol citeaz? ?i din norme ale bioeticii din care nu toate au o valoare juridic? explicit?. Totu?i, principiul este acela?i – minorul nu-?i poate da singur consim??mântul la tratament, reprezentantul legal fiind acela chemat s? ?i-l dea în numele copilului. CE TREBUIE S? FAC? UN P?RINTE CARE NU DORE?TE S?-I FIE VACCINAT COPILUL? P?rin?ii pot completa modelul de declara?ie anexat (vezi ultima pagin?) pe care s? îl depun? la secretariatul institu?iei, insistând pentru o confirmare a primirii acestuia (un num?r de înregistrare). Aceasta ar trebui s? fie de ajuns.Dac? metoda de mai sus nu d? roade, p?rin?ii pot încerca urm?toarele: • S? comunice medicilor ?i directorului unit??ii c? nerespectarea voin?ei lor va duce la un proces civil, respectiv la o plângere penal? sau/?i la Colegiul Medicilor, dup? caz; • Toate campaniile de vaccinare trebuie sa aib? o procedur? de aplicare stabilit? printr-un ordin prealabil al Ministrului S?n?t??ii. (De exemplu, campania din anul 2010 pentru vaccinare contra gripei cu vaccinul „Cantgrip” s-a realizat conform OMS nr. 3280/24.02.2010.) P?rin?ii s? cear? unit??ii de înv???mânt o copie a ordinului respectiv pentru a o studia; • S? cear? de la DSP (Direc?ia de S?n?tate Public?) local? o adres? din care s? rezulte c? vaccinarea nu este obligatorie ?i s? o prezinte medicului sau directorului; • S? solicite directorului sau medicului s? recunoasc? în scris faptul c? procedura de vaccinare este ineficient? (refuzul de a primi un copil nevaccinat într-o comunitate de vaccina?i înseamn?, implicit, c? vaccinurile nu au efect). În cazul extrem când copilul nu este acceptat la înscrierea la ?coal?/gr?dini??/cre?? pe motiv c? nu este vaccinat, • S? solicite conducerii unit??ii decizia scris?, înso?it? de motivarea în fapt ?i de temeiurile legale; • S? se adreseze unui cabinet de avocatur? pentru consiliere sau servicii de reprezentare [2]; • S? se adreseze cu plângere Consiliului Na?ional pentru Combaterea Discrimin?rii, pe motiv c? se încalc? dreptul la educa?ie al copilului. ANEX? DECLARATIE Subsemnatii ……………….., nascuta la ……………….., domiciliat in……………….. CNP:……………….. si ……………….., nascut la ,……………….. domiciliat in……………….. , CNP:……………….. in calitate de parinti ai copilului , elev la scoala dumneavoastra, Fiind pe deplin informati asupra riscurilor administrarii, cat si neadministrarii vaccinurilor asupra copilului nostru, declaram pe propria raspundere ca NU SUNTEM DE ACORD cu administrarea asupra acestuia a vaccinului / a niciunui vaccin. Refuzul nostru expres, astfel exprimat in scris, este un drept conferit in baza urmatoarelor legi: Art. 22, 23, 26, 34 din Constitutia Romaniei Art. 61, 64 si 67 din Legea nr. 279/2009 – Codul Civil Art. 13 din Legea nr. 46/2003 privind drepturile pacientului Art. 374(3), 376(1) si 649(1) din Legea nr. 95/2006 privind reforma sanatatii. in spiritul respectarii legislatiei din domeniu, personalului medical ii este opozabila indeplinirea – in caz contrar cu riscul sanctiunilor – a prevederilor Legii nr. 649/2001 pentru aprobarea Ordonantei de Guvern nr. 53/2000 (art.1 alin.l, privind obligatia asigurarii vaccinarii corecte a copiilor), inclusiv cu informarea parintilor asupra caracterului non-obligatoriu al acestor vaccinuri, conform Anexei aceluiasi act normativ (privind schema de vaccinare recomandata pentru copii).

stefan17 July 2014 21:24Raspunde

In Romania suntem indoctrinati sa credem ca fara vaccinuri nu poti supravietui si copilul va contracta toate bolile pe care vaccinurile se presupune ca le-ar preveni. Sotia mea Americanca nu are nici un vaccin si nu am vaccinat nici unul dintre cei 6 copii ai nostrii. Toti sunt cu mult mai sanatosi si au un sistem imunitar mult mai bun decat al famililor pe care le intalnim la biserica. In ultimii 9 ani am fost doar o singura data la doctor cu copii ca urmare a unei infectii (strepthroat). Din observatia mea si a sotiei copii nostrii se imbolnavesc mult mai rar in comparatie cu copii vaccinati.

Flo18 July 2014 13:52Raspunde

Sunt multe articole de studiat pe tema asta: https://www.facebook.com/groups/168275350016288/

Iana18 July 2014 16:31Raspunde

Pai, lucrurile sunt simple. Daca luam o decizie, trebuie sa ne-o asumam si sa sa putem trai impacati cu consecintele ei. Corect? Si sa nu uitam ca e vorba de consecintele asupra altuia, nu a propriei persoane.Copilul meu, al tau, al oricui va ajunge la varsta la care nu vom putea controla totul, ci doar spera ca invataturile noastre au prins radacini solide. Sper ca atunci cand va incepe viata sexuala sa nu uite de prezervativ, sa nu se tatueze, sa nu isi faca piercinguri, sa nu se drogheze, sa nu mearga la manichiura decat cu trusa proprie. Si mai sper ca lucrarile dentare sa fie absolut safe.Iar daca totusi, din inconstienta, neascultare, lipsa de prevedere va lua totusi hepatita (ca...deh, am decis ca e mai bine sa nu-l vaccinez), sper sa avem puterea sa nu mergem lacrimand sa cerem sa ni se scape copilul de vreo hepatita acuta fulminanta sau sa ni ve vindece hepatita cronica cu VHB. Pentru ca...da...chiar cu medicatie antivirala corespunzatoare, rata de vindecare este sub 10%. Si sa avem puterea de a nu privi consternati cand ni se spune ca are risc de 25% de a dezvolta ciroza si cancer hepatic. Am decis, mi-am asumat....in rest,sanatate sa avem ca astfel le putem duce pe toate....nu asa se zice?

ruxandra neagu24 March 2015 17:56Raspunde

Orice articol ,mai ales medical, trebuie semnat si trebuie specificata competenta celui care l a scris. Cine sunteti?

Alec Blenche24 March 2015 21:58Raspunde

Verificati zecile de surse stiintifice de la baza articolului.

Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Comentariu
Abonati-va gratuit

pentru cele mai noi articole
si promotii periodice.

Articole Recente

Simptomele endometriozei pot fi ameliorate substanţial prin alimentaţie

Simptomele endometriozei pot fi ameliorate substanţial prin alimentaţie

Tratează inflamaţia cronică plecând de la cauzele apariţiei acesteia

Tratează inflamaţia cronică plecând de la cauzele apariţiei acesteia

Postul intermitent – o metodă nouă de slăbit, cu multe beneficii pentru sănătate

Postul intermitent – o metodă nouă de slăbit, cu multe beneficii pentru sănătate

Cele mai bune alimente afrodiziace si riscul medicamentelor cu acelasi efect

Cele mai bune alimente afrodiziace si riscul medicamentelor cu acelasi efect

Atenuează gastrita in câţiva pasi

Atenuează gastrita in câţiva pasi

Show / Evenimente

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Scopul acestui site este de a promova un stil de viata sanatos si sustenabil in armonie cu natura .

SUNTEM PE RETELELE SOCIALE