Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Spirit
  4. De ce faptul de a displace pe cineva doare mai mult decat credem

De ce faptul de a displace pe cineva doare mai mult decat credem

Atunci cand nu ne place de cineva, sentimentul se lipeste de noi precum cleiul. Suntem agatati, gandurile despre persoana aceea vin groase si rapide, sentimentul de a displace, resentiment, manie sau iritare sunt precum niste fantome ce ne bantuie co

Atunci cand nu ne place de cineva, sentimentul se lipeste de noi precum cleiul. Suntem agatati, gandurile despre persoana aceea vin groase si rapide, sentimentul de a displace, resentiment, manie sau iritare sunt precum niste fantome ce ne bantuie constant. Aceste ganduri neplacute se ingramadesc inlauntrul nostru si creeaza haos. Toate reactiile negative ce apar in timpul momentelor de discordie sau neintelegere cauzeaza mare suferinta si neliniste, dar propria noastra manie este cea care ne face un rau emotional mai mare decat cuvintele oricarei alte persoane.

Realitatea este ca noi suntem putin mai mult decat un set de substante chimice. Toate gandurile si sentimentele noastre ajung sa fie traduse in substante chimice ce se consuma puternic prin corpul nostru, schimband compozitia chimica si comportamentul celulelor. De aceea un sentiment de tristete va influenta celulele tractului nostru lacrimal si le va face sa produca lacrimi, sau un sentiment de frica ne va face piele ca de gaina sau sa ni se ridice parul maciuca.

“O emotie fundamentala precum teama poate fi descrisa ca un sentiment abstract sau ca o molecula tangibila a hormonului adrenalina”, scrie Deepak Chopra in Corp fara varsta, minte atemporala (Ageless Body, Timeless Mind). “Fara sentimente nu exista hormoni; fara hormoni nu exista sentimente... oriunde iti fuge mintea, merge si un hormon cu ea”.

Alternativ, imagineaza-ti mintea ta ca pe o gradina frumoasa. Daca lasi un porc in gradina ta, vei avea un moment greu ca sa il scoti afara, intrucat porcilor le plac intr-bunatate iubitoare1adevar gradinile gustoase! In acelasi fel negativitatea este precum un porc care ajunge in gradina ta si alearga ca nebunul.

Deci cum sa transformam gradina noastra plina de buruieni si porci hrapareti intr-una de flori frumos mirositoare? Calitati precum bunatatea, compasiunea si iertarea sunt semintele pe care vrem sa le plantam pentru a cultiva o frumoasa gradina.

Dar nevoia ego-ului centrat pe sine de egoism, de a pune mana si a dobandi, aceasta nevoie le ingroapa cu usurinta. Cu toti suntem capabili sa ne pierdem controlul, sa fim prinsi in emotii aprinse si sa ranim. Atunci cand ne concentram doar asupra propriilor noastre griji si probleme, devenim prea prinsi de sine pentru a recunoaste cu adevarat problemele altcuiva. Acestea sunt buruienile pe care avem nevoie sa le smulgem, si sunt momente de inchidere in sine sau furie, indoiala de sine si nesiguranta.

Putem aduce mila si tandretea in acele locuri, in partile ranite, astfel ca lupta dinlauntrul nostru sa se termine.

Pentru aceasta, cheia este meditatia. De fapt bunatatea si compasiunea sunt astfel de rezultate clare ale meditatiei, incat cercetarile arata cum meditatia stimuleaza circuitele din creier care sunt asociate cu multumirea, fericirea si factorul de a te simti bine. “Prin antrenarea mintii, putem de fapt sa schimbam creierul spre o mai mare multumire”, spune dr. Davidson in cartea sa - Fii schimbarea (Be The Change). “Exista cu siguranta dovezi ce arata ca practicile de meditatie proiectate pentru a cultiva compasiunea si bunatatea iubitoare schimba creierul in multe moduri pozitive”.

Imbratisandu-ne cu bunatate, intarim si consolidam sentimentele de imputernicire de sine, de a fi merituos, si valoarea personala. Trimiterea de bunatate catre adversarii nostri ne da putinta de a ne elibera de orice conflict. Aceasta este precum transformarea compostului in trandafiri.

Incearca aceasta meditatie pentru Bunatate Iubitoare cu scopul de a-ti curata mintea de buruieni nedorite.

Meditatia Bunatatii Iubitoare

Aseaza-ti corpul intr-o postura verticala si sezand. Ia-ti cateva minute pentru a te concentra asupra curgerii naturale a respiratiei tale, in timp ce iti indrepti atentia asupra spatiului inimii din centrul pieptului. Petrece cateva minute pentru fiecare stadiu al acestei practici.

1. Acum, fie repeta-ti numele sau vizualizeaza-te pe tine insuti in inima ta, astfel incat sa iti poti simti propria prezenta. Mentine-te acolo, bland si tandru. Elibereaza orice tensiune prin respiratie si inspira moliciune si deschidere. In tacere repeta: “Fie ca sa pot fi bine, fie ca sa pot fi fericit, fie ca sa pot fi plin de iubitoare bunatate”. Simte un sentiment sporit de iubitoare bunatate si compasiune pentru tine insuti.

2. Acum indreapta-ti bunatatea iubitoare catre persoana care iti face greutati, oricare ar fi aceasta. Continua sa expiri orice rezistenta si sa inspiri deschidere, pe masura ce mentii aceasta persoana in inima ta si repeti: “Fie ca tu sa fii bine, fie ca tu sa fii fericit, fie ca tu sa fii plin de iubitoare bunatate”. Nu este nevoie sa fii prins in reamintirea detaliilor povestii. Mentine persoanele in mod bland si tandru, dorindu-le binele si fericirea.

3. Acum extinde-ti bunatatea iubitoare catre toti oamenii, in toate directiile, oriunde ar putea ei sa fie, repetand in tacere: “Fie ca toate fiintele sa fie bine, fie ca toate fiintele sa fie fericite, fie ca toate fiintele sa fie pline de iubitoare bunatate”. Simte bunatatea iubitoare radiind din tine in toate directiile. Inspira blandete, respira blandete.

Cand esti gata, inspira adanc si deschide usor ochii, lasand blandetea din inima ta sa-ti aseze un zambet pe buze.

Surse pentru acest articol cuprind:

http://www.care2.com/greenliving/why-disliking-someone-hurts-you-more-than-you-think.html - bunatate iubitoare

#bunatate #displace #iubire #meditatie #sanatate #sentimente

Ce au mai parcurs alti cititori...

Apelezi la mancare pentru a evita infruntarea propriilor emotii si sentimente?
 Decoperiri ale fizicii cuantice, cu impact major asupra vietii noastre
Iubirea
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101