Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
Hrana vie

Coffee Pixels - o cafea numai bună de… mâncat

Ai nevoie de doza zilnică de cafeină, dar nu ai timp de ritualul pregătirii unui espresso? Ieşi din dificultate cu Coffee Pixels, o tabletă facută din boabe de cafea.

În 2016, trei băieți isteți din Letonia au avut o idee: „Cum ar fi să creăm o cafea care se mănâncă?” s-au întrebat ei. Și după câteva experimente, au ajuns la formula Coffee Pixels: o rețetă care combină boabe de cafea cu unt de cacao și alte ingrediente, rezultatul fiind o tabletă cu o cantitate de cafeină egală cu a unui shot de espresso.

După ce o vreme s-a bucurat de popularitate doar prin cafenelele din Riga, Coffee Pixels a început treptat să treacă granițele Letoniei. În 2018, a primit premiul pentru „cel mai bun nou produs” la Amsterdam și iată că în 2019, a ajuns și în România, pe „rafturile” viațaverdeviu și apoi, pe biroul meu.

 

Prima întâlnire

Trebuie să recunosc că de pe vremea oului Kinder din copilărie, pe care îl primeam și îl studiam din toate unghiurile, cu interes viu și fluturi în stomac, rareori mi s-a întâmplat să mă entuziasmez la prima întâlnire cu un produs, la fel de intens precum în momentul în care am făcut cunoștință cu Coffee Pixels. A fost 100% coup de foudre. Pe lângă faptul că mă intrigase ideea de „cafea care se mănâncă”, mi-a picat cu tronc și ambalajul: minimalist-șic, cu două boabe de cafea desenate, explodând în zeci de pixeli.

Există două sortimente de tabletă Coffee Pixels: Cascara și Milk, ambele de 10g, ambele având în compoziție boabe de cafea, unt de cacao organic, zahăr și sare de Himalaya. Diferența este că în Cascara găsim fructe (cireșe) de cafea iar în Milk, avem lapte praf degresat. Apoi, Cascara conține o cantitate mai mare de fibre, mai puțin zahăr și mai puține grăsimi. Încă o diferență consistentă între cele două sortimente ar fi doza de cafeină: 50mg în versiunea Cascara, versus 33mg în versiunea Milk.

Tabletele sunt ca niște jucărioare: mici, cât să încapă în palmă, cu pătrățele netede, aliniate perfect. Le-ai tot admira și fotografia. Însă, până și pe jucării îți vine, în cele din urmă, să le desfaci, ca să vezi ce e înăuntrul lor. Chiar și copiii cuminți fac asta.

Așa că am ajuns la gust. Iar gustul e Wow!

Cascara te inundă cu savoarea boabelor de cafea și cu o textură fină-fină, topindu-se în gură și făcându-te și pe tine să te topești instantaneu de plăcere. Gust fructat, ușor sărat, bogat și cu personalitate din plin!

Tableta Milk e ceva mai sfioasă, mai suavă, tot cu gust de cafea, dar mai apropiat de al unei ciocolate, cu tente de nuci și caramel sărat. Delicioase sunt amândouă, dar Milk e mai tradițională, pe placul celor care preferă cafeaua cu lapte, nu neagră și amară.

Ce rămâne după gust?

Producătorii Coffee Pixels ne asigură că tabletele lor de cafea ne energizează mai lent și că își păstrează efectul o perioadă mai îndelungată (peste 4 ore) decât o ceașcă obișnuită de cafea. Explicația ar consta în prezența grăsimilor naturale, care încetinesc absorbția cafeinei, scutindu-ne de nedoritele palpitații. Nu știu dacă a fost vorba despre efectul marketingului, al satisfacției de a fi testat ceva bun și inovativ sau pur și simplu, despre efectul miligramelor de cafeină, dar senzația pe care am avut-o la scurtă vreme după ce am mestecat prima tabletă a fost aceea de „Am poftă de făcut lucruri”. Fredonam „Don’t Stop me now” și colegii de birou îmi deveniseră brusc mult mai simpatici.

De ce să mesteci cafea?

Și pentru că i-am pomenit pe colegi, i-am surprins pe unii dintre ei zicând: „Dacă ai Coffee Pixels, te lași de băut cafea”. Însă cei care au spus asta sunt din categoria celor care nu obișnuiesc să bea cafea. Entuziasmul de a găsi o alternativă pentru un boost de energie i-a făcut, pesemne, să gândească: „De ce ai mai bea cafea, câtă vreme există Coffee Pixels?”

Eu, însă, beau cafea. Țin la întregul ritual al preparării, la mirosul irezistibil al unei cafele (lichide) țâșnind aburindă din espressor (nicio tabletă nu ar putea mirosi vreodată astfel), la ceștile din care o beau, la gestul de „a sorbi”, la felul în care licoarea caldă se prelinge prin mine. Nu vreau să renunț la cafea și nu știu pe nimeni care ar vrea să o facă. Nici măcar producătorii Coffee Pixels nu urmăresc acest lucru. Coffee Pixels nu e ceva cu ce înlocuiești cafeaua clasică din viața ta, e pur și simplu altceva. Un altceva bun, care devine extrem de convenabil atunci când nu ai timp și condiții pentru ritualuri care includ cești aburinde. Acesta este motivul (declarat și recunoscut) pentru care a fost creat Coffee Pixels: pentru a-ți putea pune „cafeaua” în geantă și a-ți vedea în continuare de treburi; pentru a avea o opțiune compactă, mobilă, confortabilă de a-ți lua doza zilnică de cafeină atunci când te grăbești, când călătorești, când conduci. Prin urmare, nu e deloc de mirare faptul că prin alte țări, produsul are mare trecere în benzinării.

Mai există un aspect cu real vino-ncoa’ în povestea Coffee Pixels. Faptul că e un produs sustenabil, fabricat cu zero risipă încurajează și convinge, într-o lume în care, știm bine, ne îndreptăm cu pași repezi către un colaps ecologic. Această calitate e „cireașa de cafea” de pe tort (sau de pe tabletă), confirmând, dacă mai era nevoie, faptul că în Coffee Pixels găsim un produs al prezentului, care răspunde la provocări actuale, cu criză eternă de timp, ore petrecute în mijloace de transport și goană după eficiență. Într-o astfel de lume, Coffee Pixels nu e neapărat un erou salvator, dar este, categoric, un personaj pozitiv și creativ.

Text și fotografii: Mirona Pavel, echipa Viața Verde Viu

Găsește aici cafea numai bună de… mâncat!

 

Aboneaza-te la newsletter. Gratuit.

Fii la curent cu noutatile Viata Verde Viu.
Articole privind un stil de viata sanatos, retete si multe altele.

#cafeina #cafea solida #tableta de cafea #boabe de cafea #Coffee Pixels
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimer
Copyright 2021 Viata Verde Viu | Produse naturiste, sfaturi sănătoase și rețete gustoase. Toate drepturile rezervate.