Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Boli si remedii
  4. Busuiocul sfânt, tulsi, echilibreaza cortizolul si hormonii

Busuiocul sfânt, tulsi, echilibreaza cortizolul si hormonii

Tulsi, alt nume utilizat pentru busuiocul sfant, are o istorie bogata care incepe cu 3000 de ani in urma, in taramurile orientale. Mentionat in Rig Veda in jurul anului 1500 I.C., caracterul sacru al busuiocului sfant a fost slavit in Purana si este foarte apreciat in medicina ayurvedica. Afla ce beneficii are tulsi si cum poate fi comsumat.

Se presupune ca tulsi este nativ in Asia tropicala, desi acum creste in multe climate tropicale de pe intreg globul. Folosite in mod traditional in aceste regiuni ca medicament datorita proprietatilor sale medicinale, frunzele de busuioc sfant sunt considerate in cele mai multe tari adaptogene (agenti antistres) si sunt utilizate pe larg pentru promovarea sanatatii la nivelul intregului corp.

Beneficiile busuiocului sfant - Tulsi

In ziua de azi busuiocul sfant este consumat mai ales sub forma de suplimente sau ca ceai de Tulsi si se utilizeaza in special pentru tratarea:

Acum haideti sa analizam cateva studii pentru a vedea cat de eficient este cu adevarat.

busuioc sfânt

busuioc sfânt (tulsi)

Acneea

Folosit la scara larga pentru ingrijirea pielii, o echipa de cercetatori din Thailanda a initiat un studiu pentru a determina eficienta uleiurilor esentiale de busuioc sfant contra bacteriilor care cauzeaza aparitia acneei. Testand astfel capacitatea antimicrobiana a acestuia, ei au descoperit ca o concentratie de 3.0% de ulei de busuioc sfant este cea mai eficienta contra bacteriilor care determina aparitia acneei.

O observatie interesanta a fost prezenta eugenolului, un compus de baza al busuiocului sfant, ingredientul activ si in uleiul de cuisoare, cunoscut antimicrobian, folosit in tratarea diverselor afectiuni ale pielii.

In utilizarea tulsi pentru tratarea naturala a acneei, luati in calcul utilizarea uleiului de cocos virgin si nerafinat ca ulei de baza pentru ca, atunci cand acesta se topeste, este mai vascos si mai bine absorbit de piele decat alte uleiuri.

Comandă acum Plasma Marină BIOCEAN - Energie, Hidratare și Nutriție Celulară! blogSare celtică blogCoșul de cumpărături de 500 lei de pe Viața Verde Viu, vine cu 3 CADOURI la comanda ta! blog

Cancerul

Anul trecut, revista Nutritia si Cancerul a publicat o recenzie uimitoare care subliniaza multitudinea de cercetari ce demonstreaza abilitatea busuiocului tulsi de a ucide cancerul, asa cum s-a vazut in ultimii ani. Iata concluziile acesteia:

Busuiocul tulsi poseda proprietati impresionante antiinflamatorii si de stimulare imunitara care combat febra, durerea, stresul si protejeaza organe vitale precum ficatul. In consecinta, persoanele care consuma in mod regulat tulsi au sanse mai reduse de a avea un sistem imunitar scazut si sunt mai putin predispuse sa dezvolte celule canceroase.

Fitochimicalele din tulsi previn tipurile de cancer de plamani, piele, ficat sau orale ce apar datorita excesului de toxine deoarece maresc activitatea antioxidanta, influenteaza pozitiv manifestarea genelor sanatoase, induc moartea celulelor canceroase, previn cresterea vaselor de sange contribuind la cresterea celulelor si oprirea metastazei.

Extractele din tulsi protejeaza contra mortalitatii si bolilor cauzate de expunerea la radiatii si protejeaza selectiv tesuturile normale contra efectelor distrugatoare ale radiatiei.

In plus previn si distrugerea ADN-ului ca urmare a expunerii la radiatii, de unde si abilitatea atat de raspandita a busuiocului tulsi de promovare  a sanatatii.tipuri de busuioc

Este de fapt demn de luat in considerare ca o singura planta s-a dovedit nu numai ca ucide cancerul, dar il si previne; si chiar protejeaza corpul in timpul tratamentelor periculoase pentru cancer.

 

Diabetul

De la mijlocul anilor 1990, abilitatea busuiocului tulsi de a controla glucoza din sange a fost pretutindeni raspandita. De exemplu, pentru a testa abilitatea acestuia de a tine diabetul sub control si chiar de a determina efecte reversibile, cercetatorii de la Universitatea de Agricultura si Tehnologie din Azad (India) au evaluat efectele pe care frunzele de busuioc sfant le au asupra sobolanilor.

Comparat cu un grup de control, grupul caruia i s-a administrat busuioc sfant a aratat rezultate uimitoare. Nu numai ca glucoza din sange in perioada dintre mese a scazut cu 21 mm/dl, dar a scazut si glucoza din sange dupa mese, cu pana la 15.8 mm/dl, insemnand reduceri de 17.6% si 7.3%. In mod miraculos si colesterolul a scazut in timpul aceluiasi tratament!

Sase ani mai tarziu, Revista de Etnofarmacologie a publicat un studiu care dovedea ca extractul din frunze de busuioc reduce glucoza cu peste 36% la sobolanii normali si cu pana la 18% la sobolanii cu diabet indus.

Aceste rezultate au rezistat testului timpului. Doar cu doi ani in urma, un articol publicat in Revista de Farmacie & Stiinte Bioafiliate a confirmat abilitatea busuiocului tulsi de a echilibra zaharul din sange.

Hormonii si tiroida

Pe langa influentele benefice in cazul diabetului prin tinerea sub control a nivelului de zahar din sange, un articol publicat in revista Die Pharmazie (“Farmacia” in limba germana), descrie ca efectele hipoglicemice ale busuiocului sfant este posibil sa se datoreze abilitatii acestuia de a regla nivelul de cortizol.

Deseori ignorat, hormonul "stresului", cum este deseori denumit, este responsabil pentru un numar alarmant de mare de diabet mellitus in intreaga lume. Efectele sale asupra intregului corp influenteaza capacitatea de a invata, memoria, functia imunitara, densitatea osoasa, determina cresterea in greutate si duce la aparitia bolilor cardiace.

Un nivel ridicat de cortizol este atat de periculos, incat revista Psihologia de Azi il numeste “Inamicul Public #1”! Un alt beneficiu care apare in urma scaderii nivelului de cortizol prin suplimentarea cu busuioc sfant este ca reduce anxietatea si stresul emotional.busuiocul sfant tulsi

Utilizari ale busuiocului sfant tulsi

Cand utilizati busuioc sfant, este bine sa-l luati ca supliment sau sa consumati 1 cana de ceai Tulsi pe zi. Ceaiurile Tulsi sunt absolut delicioase si au diferite arome, de la trandafir, mango sau scortisoara pana la ceai verde, masala sau licorice (lemn dulce).

Mai multe despre produsele Organic India puteti gasi aici: https://viataverdeviu.ro/organic-india

SURSE

http://goo.gl/69SUWa - Tulsi in RigVeda
http://www.psychologytoday.com/blog/the-athletes-way/201301/cortisol-why-the-stress-hormone-is-public-enemy-no-1   -despre efectele consumului de tulsi asupra stresului
http://draxe.com/holy-basil-benefits/ - busuiocul sfant tulsi

#busuioc #cancer #cortizolul #diabet #proprietati

Ce au mai parcurs alti cititori...

13 argumente care te vor pune pe ganduri cu privire la consumul de carne rosie
Principalele efecte ale substantelor chimice asupra hormonilor
Savantii americani descopera ca de fapt chimioterapia sporeste cresterea tumorala

Ce spun cititorii despre "Busuiocul sfânt, tulsi, echilibreaza cortizolul si hormonii"

Verona05 March 2015 21:15Raspunde

Sunt incantata de ce am citit ,nu am auzit pana acum de acest busuioc ,a-si vrea sa stiu daca aveti produse cu acesta.

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101