AcasaCopiiHrana VieCorpMinteSpiritReteteInvatam impreunaStiati ca..?
Despre noiEvenimente / programePoliticiContact
Dhyana Yoga - cursuri de meditatie si yoga

Beneficiile consumului de fructe kaki (persimone)

Like Share Share Tweet186001 vizualizari

Puterea Persimonelor

Denumire botanica: Diospyros kaki.

Nu multa lume cunoaste si apreciaza fructele kaki, a caror semnificatie in latina este “hrana zeilor.” Cultivate in special in zonele cu clima calda si uscata, fructele pe care le gasim in supermarketuri sunt cel mai probabil originare din Japonia. Kaki este fructul national al Japoniei si aceasta este si tara lor de origine.

Desi originare din Japonia, fructele kaki sunt de mai multe soiuri si sunt in prezent cultivate in China, Burma, Nordul Indiei si Australia. 

Persimonele au o culoare rosu inchis sau portocalie si cresc in copaci, ca prunele, avand un aspect de rosie mai turtita, cu un caliciu in capat. Sunt de doua feluri, astringente si non-astringente, acestea din urma fiind apetisant de dulci. Pentru a evita gustul amar, varietatile mai deschise la culoare trebuie consumate numai cand sunt foarte coapte si, de obicei, curatate de coaja.

Beneficii pentru sanatate

Inca o data vitamina A se dovedeste a fi o uzina de nutrienti, cu o impresionanta prezenta de 55% din doza zilnica recomandata, in persimone. Vitamina C ocupa si ea un binemeritat loc 2, cu 21%, dar persimonele mai contin si mangan, un factor ce contribuie la enzima superoxid dismutaza, la sanatatea membranelor mucoase si a pielii, fiind si un binecunoscut combatant al cancerului de plamani si de gura.

Persimonele sunt surse excelente de fibre, care ajuta digestia. Mai contin si complexul de vitamine B, care contribuie la stabilizarea sistemului metabolic, cupru si fosfor.

Sarace in calorii si grasimi, aceste fructe mici contin din abundenta fitonutrienti, flavonoide si antioxidanti, catehine (cunoscute pentru proprietatile lor antibiotice si antiinflamatorii si pentru ca previn sangerarea vaselor mici de sange) precum si gallocatehine si acid betulinic, un inhibitor de tumori. Persimonele mai contin si alti antioxidanti puternici, printre care beta caroten, licopen, luteina si criptoxantina. Continutul de zeaxantina ajuta vederea si filtreaza lumina.

Studii recente au concluzionat ca un fruct kaki consumat zilnic este cel putin la fel de benefic pentru sanatate ca un mar.

Persimonele trebuie, insa, consumate cu moderatie pentru ca au continut mare de fructoza, care poate dauna sanatatii in cantitati prea mari, mai ales in cazul persoanelor ce sufera (sau sunt suspecte) de diabet.

Informatii nutritive

Portie: O persimona japoneza cruda (6 cm in diametru / 168 grame)

Cant. pe portie

 

Calorii

118

 

Carbohidrati

31

 

Zahar

21 g

 

Fibre

6 g

 

Sodiu

2 g

 

Proteine

1 g

 

Studii efectuate despre kaki

Persimonele sunt printre putinele alimente care ucid celulele de cancer la sân fara sa afecteze celulele sanatoase, conform unui studiu recent. Cercetatorii atribuie aceasta calitate flavonoidului fisetina, prezent in cateva fructe si legume, dar in special in persimone. Fisetina contribuie semnificativ si la uciderea programata a celulelor de cancer la colon si prostata.

Indiferent cum le consumi, persimonele sunt fructe bogate in antioxidanti si vitamine, delicioase.

Surse:

 

Like Share Share Tweet186001 vizualizari

Articole similare

Comentarii recente:
Fârtat04 March 2016 11:37Raspunde

Fructoza ar putea face rău dibeticilor doar în cazul unei alimentații nesănătoase (carne muuultă și lactate). Dacă se consumă crudități multe 85% (fructe, semințe, salate) și doar 15 % carne, se renunță la proteinele animale și lactate, PANCREASUL SE VINDECĂ, în ciuda afirmațiilor majorității medici!

Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Comentariu
Abonati-va gratuit

pentru cele mai noi articole
si promotii periodice.

Articole Recente

Abordarea holistică în tratarea rozaceei

Abordarea holistică în tratarea rozaceei

Motive pentru a zâmbi

Motive pentru a zâmbi

Ce este polenul crud şi de ce trebuie să il consumăm zilnic

Ce este polenul crud şi de ce trebuie să il consumăm zilnic

Hepatita B: o abordare naturopata

Hepatita B: o abordare naturopata

Entuziasmul vă poate schimba viaţa

Entuziasmul vă poate schimba viaţa

Show / Evenimente

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Scopul acestui site este de a promova un stil de viata sanatos si sustenabil in armonie cu natura .

SUNTEM PE RETELELE SOCIALE