Soldatii din armata americana se pare ca nu isi desfasoara activitatile la potentialul lor maxim. Acest lucru a determinat guvernul federal sa atribuie un contract de 6 milioane de dolari companiei Pennington Biomedical Research Center din Baton Rouge, Louisiana, pentru a studia modalitatile de imbunatatire a calitatii si a valorii nutritive a produselor alimentare militare.
Cercetarea, care incearca sa "creasca rezistenta la accidente sau rani si sa maximizeze eficienta fizica si mentala" prin alimentatie (conform unui raport recent de la Times Navy), dovedeste inca odata faptul ca vitaminele, mineralele si alte elemente nutritive sunt de o importanta vitala pentru prevenirea bolilor si promovarea sanatatii.
"Scopul intregii cercetari este de a promova prin nutritie o mai mare rezistenta a soldatilor si o performanta optima cognitiva", a declarat Jennifer Rood, investigator principal al proiectului.
Se pare deci ca acelasi guvern, care neaga orice legatura intre aportul alimentar sau suplimentele nutritionale si imbunatatirea sanatatii si prevenirea bolilor in randul oamenilor de rand, spune acum exact lucrul opus, cand este vorba de performanta soldatilor din armata.
Desi o astfel de cercetare are un beneficiu mare pentru soldatii care servesc in cadrul fortelor armate, ea reprezinta, de asemenea, un dublu standard. Guvernul nu are aparent nici un interes in a mentine sanatosi cetatenii de rand si nu dedica un singur dolar din banii contribuabililor pentru cercetarea nutritiei in interesul public - dar atunci cand performanta militara este afectata de nutritie, incep sa curga si banii necesari.
Surse:
http://www.naturalnews.com/034011_soldiers_nutrition.html # ixzz1cHpTq2Cd
http://www.navytimes.com/news/2011/09/military-nutrition-combat-troops-090711w/
Comentarii personale:
In cartea sa „Alimentatie Inteligenta”, Dr. Emil Radulescu vorbeste despre descoperirile facute de americani inca din timpul razboiului din Corea si care au facut mare valva la vremea respectiva . Astfel, , conform unui studiu publicat in in 1954, facut asupra 300 de soldati care au fost autopsiati si care aveau varsta medie de 22 de ani, s-a descoperit ca 77% din ei prezentau placi ateromatoase pe arterele coronariene. Autoritatile au fost alarmate atunci si s-a inceput o campanie de schimbare a stilului de viata, in principal, in renuntarea la fumat si la grasimile animale. Rezultatele au fost ca intre 1964 si 1985 rata deceselor de infart miocardic a scazut cu 42%.
Ce ne spun toate astea? Lucruri pe care probabil multi dintre noi le stim prea bine: ca limentatia corecta poate rezolva multe probleme de sanatate; sau ca indifirent daca esti tanar si activ din punct de vedere fizic, daca nu ai o alimentatie sanatoasa , poti fi oricand expus unui pericol de sanatate si probabil multe alte lucruri pe care le-am tot repetat. Intrebarea vine atunci logic si v-o adresez voua : Daca stim toate astea si noi si cei care ne conduc, de ce nu se face nimic?