Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Apa alcalina: benefica sau supraapreciata?

Apa alcalina: benefica sau supraapreciata?

O dieta tipic occidentala in ziua de azi este incarcata de zaharuri rafinate, uleiuri hidrogenate, sare in exces, sirop de porumb bogat in fructoza, aditivi chimici, pesticide, hormoni sintetici, alimente procesate si sa nu uitam de stresul emotional

O dieta tipic occidentala in ziua de azi este incarcata de zaharuri rafinate, uleiuri hidrogenate, sare in exces, sirop de porumb bogat in fructoza, aditivi chimici, pesticide, hormoni sintetici, alimente procesate si sa nu uitam de stresul emotional si lipsa de somn. Toti acesti factori contribuie la alimentarea unei acidoze, a unei productii excesive de acid in sange - ceea ce duce la un mediu prosper pentru boli. Pe de alta parte, consumul de legume si fructe intregi organice maresc alcalinitatea corpului si contribuie la pierderea in greutate.

Insa corpul se poate imbolnavi si atunci cand sangele este prea alcalin (adica nu are suficienta aciditate). In definitiv, corpul uman are nevoie de apa pentru a supravietui si poate rezista trei zile intregi inainte de a ceda definitiv.

Cu siguranta ca ati observat ca recent se promoveaza pretutindeni consumul de apa alcalina, fie in sticle, fie prin aplicarea unui ionizator la robinetul de acasa.

Ce este apa alcalina?

Datorita unui nivel mai ridicat de pH, apa alcalina se presupune a fi mai putin acida decat apa de la robinet, care de regula are un nivel neutru de 7.0 sau mai putin. Se spune ca apa alcalina ofera corpului mai multe minerale esentiale care ajuta corpul sa functioneze, asa cum sunt calciu, potasiu, sodiu si magneziu.

Alcalinitatea se refera la echilibrulul pH-ului (potential pentru hidrogen): Prea multi ioni de hidrogen inseamna mai putin oxigen disponibil pentru celule, ceea ce duce la o aciditate mai accentuata. Mai putini ioni de hidrogen implica o mai mare disponibilitate de oxigen, ceea ce duce la o stare mai mare alcalina, sau, practic, bazica. Nu exista nicio boala care sa supravietuiasca intr-o stare alcalina.

In medie, un nivel sanatos al pH-ului trebuie sa fie in jur de 7.365 pentru sange la o scara de la 0 la 14, lasand sangele intr-o proportie alcalin-acid de 60/40.

Compusii alcalini atenueaza aciditatea din sange cu patru minerale principale - calciu, magneziu, sodiu si potasiu - acestea lucreaza impreuna ca sa mentina corpul sanatos si functional.

Corpul depune eforturi mari pentru a mentine sangele intr-o stare cat mai aproape de cea alcalina si va lua din rezervele stocate in corp ori de cate ori are nevoie sa mentina acest echilibru.

Controversa apei alcaline

In orice poveste exista doua versiuni iar povestea apei alcaline nu face exceptie. In primul rand trebuie mentionat faptul ca nu exista inca studii suficient de aprofundate sau pe perioade suficient de lungi care sa confirme sau sa infirme vreuna dintre versiuni. In acelasi timp, apar "articole" care doar emit pretentii pentru a vinde un produs, fara sa aiba un substrat stiintific.

Cei care sprijina apa alcalina pretind ca aceasta ofera beneficii deosebite pentru sanatate. Concret, ca stimuleaza metabolismul, incetineste pierderea osoasa si procesul imbatranirii si ca metabolizeaza nutrientii mai usor prin neutralizarea acidului din sange care provoaca aparitia bolilor. Acestia cred ca acidoza redusa nu poate fi detectata la testari de rutina iar corpul ramane sa suporte consecintele in tacere.

Cei care se afla in partea cealalta sunt de acord ca sunt beneficii, insa nu sunt siguri ca acestea vin din pH-ul alcalin ridicat al apei sau de la mineralele continute. Ei recomanda prudenta fata de promisiunile miraculoase si spun ca nu toata apa alcalina sau ionizatorii sunt la fel. Alcalinizarea corpului si a organelor acestuia este un proces complex. Daca nu se cunoaste cauza principala, sustin oponentii, consumul apei alcaline s-ar putea sa nu fie solutia potrivita pentru problema unui pH scazut. In plus, corpul uman nu este facut sa traiasca intr-o stare constant alcalina.

Consumul ridicat de apa alcalina in mod continuu poate distruge echilibrul corpului si poate dauna sanatatii.

apa alcalina

Studii si cercetari stiintifice

Sunt multe studii care confirma atat parerile pro cat si pe cele contra. Importanta intr-o informatie stiintifica este concluzia la care ajung ambele parti din dezbatere.

Un studiu din Revista Societatii Internationale de Sport si Nutritie a folosit un supliment alcalin dizolvat in apa pentru a crea apa cu un pH de 10.0. Dupa patru saptamani, studiul a concluzionat ca participantii care au consumat apa alcalina au prezentat, intr-adevar, un nivel ridicat de hidratare si un echilibru imbunatatit acid-baza in sange in comparatie cu cei care au baut apa obisnuita. Ca majoritatea studiilor de pana acum pe aceasta tema, insa, studiul a efectuat teste doar pentru valabilitatea pe termen scurt, lasand la o parte multi factori, precum alimentatia sau existenta prealabila a unor probleme de sanatate.

#acid #apa alcalina #beneficii #ph

Ce au mai parcurs alti cititori...

Dieta alcalina - secretul longevitatii si aliatul de baza impotriva bolilor cronice
6 beneficii ale propolisului
Uleiul esential de rozmarin: beneficii si utilizari practice

Ce spun cititorii despre "Apa alcalina: benefica sau supraapreciata?"

Silvia10 July 2017 10:08Raspunde

Apa alcalina alaturi de o alimentatie cat mai echilibrata face adevarate minuni pentru sanatate. Trebuie doar sa avem vointa si sa renuntam la toate tentatiile, sa ignoram toate reclamele care ne manipuleaza si ne creaza niste false dorinte. M-am confruntat cu probleme gastrice si am urmat cura cu apa alcalina si am incercat pe cat posibil sa-mi schimb si stilul de viata. Apa alcalina este cea cu ph mai mare de 7, eu am ales chiar peste 8 am luat Calipso si ajuta si la detoxifierea organismului.

Vanghelie13 September 2016 17:55Raspunde

Cine semneaza acest articol?

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101