REDUCERI ÎN COȘ LA FINALIZAREA COMENZII | 29-31 MARTIE

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Invatam impreuna
  4. Pot fi antiperspirantele una din cauzele cancerului la san?

Pot fi antiperspirantele una din cauzele cancerului la san?

Decadele recente au adus o sporire enorma a cazurilor de cancer la san. Mai degraba decat sa caute un motiv, majoritatea cercetatorilor s-au orientat catre gasirea de tratamente, desi cu prea putin efect asupra rezultatelor. Phillippa Darbre totusi

Decadele recente au adus o sporire enorma a cazurilor de cancer la san. Mai degraba decat sa caute un motiv, majoritatea cercetatorilor s-au orientat catre gasirea de tratamente, desi cu prea putin efect asupra rezultatelor. Phillippa Darbre totusi, si-a dedicat eforturile asupra clarificarii faptului daca aluminiul, o cunoscuta toxina umana care este baza antiperspirantelor, ar putea fi vinovatul.

Traim in Epoca de Aluminiu, un timp care aduce un mare confort, dar pe socoteala enormei deteriorari a sanatatii. Un caz probabil de discutat este masiva crestere a cazurilor de cancer la san si de boala fibrochistica, o afectiune a formarii de chisturi in sani iar aluminiul, din tabelul periodic al elementelor, este cea mai probabila cauza de boala a acestor doua afectiuni.

Participanta la Keele Conference, Philippa Darbre s-a dedicat cercetarii acestei epidemii. Ea declara:

Mortalitatea rezulta din cresterea tumorala in locurile metastazelor, mai degraba decat chiar in san.
Adica tumorile la san nu ucid, dar metastazele lor o fac. Cercetarea pe care ea a prezentat-o in februarie la Conferinta Keele asupra Efectelor Biologice ale Aluminiului demonstreaza ca aluminiul din san cauzeaza schimbarile ce pot duce la metastazele mortale ale cancerului la san. Ea facuse totusi multe alte cercetari inainte de a aborda chestiunea metastazei, inclusiv investigatii despre cantitatea relativa de aluminiu in tesuturile mamare canceroase si necanceroase, cantitatea de aluminiu gasita in fluidul mamar, dispersia aluminiului in tesutul mamar, si alte chestiuni legate de aluminiu si alte metale privitoare la sanatatea umana. Focalizarea ei s-a centrat pe aluminiul din cosmetice, in special antiperspirante.

Aluminiul in tesutul mamar

Cancerul la san este mai comun in sfertul superior exterior al sanului, ceea ce ar putea fi un indicator al legaturii cu sarurile de aluminiu din antiperspirante. Doctorii Darbre si Christopher Exley au efectuat un studiu pentru a determina cantitatea de aluminiu gasita in diferite parti ale sanului [1]. Ei au masurat continutul de aluminiu din cele patru sferturi ale sanului la 17 femei care au suferit mastectomii. Urmatorul grafic arata rezultatele.

tabel aluminiu cancer san

Graficul concentratiilor de aluminiu din tesutul mamar

Fiecare bara reprezinta procentul de aluminiu gasit la fiecare femeie, si este divizata in patru sectiuni, indicand procentul de aluminiu gasit in fiecare sfert de san. Ultimele doua sectiuni de la capatul de jos arata procentul de aluminiu gasit in cele doua sferturi exterioare, axila si lateral. Graficul arata in mod semnificativ ca in medie, este stocat mai mult aluminiu in zona exterioara a sanilor femeilor.

Aceasta duce la doua intrebari: cauzeaza aluminiul cancer la san? Si este concentratia de aluminiu din sferturile exterioare ale sanilor un rezultat al antiperspirantelor, al caror ingredient este un compus al aluminiului? Acest studiu clarifica totusi ca aluminiul gasit in antiperspirante trebuie considerat un potential cancerigen al sanului.

Aluminiul ca simulant al estrogenului

Multe metale sunt simulanti ai estrogenului, ceea ce ii face potentiale pericole in corpul uman, datorita abilitatii lor de a se combina cu receptorii estrogenului, inlocuind astfel estrogenul natural. Dr. Darbre a facut un studiu ce demonstreaza ca aluminiul este si un simulant al estrogenului.tabel 2 aluminiu cancer san

In prima parte, ea a cultivat celule mamare canceroase MCF7 in prezenta estradiolului (un tip de estrogen) pentru 14 zile. Apoi a adaugat una dintre diferitele concentratii a doua tipuri de compusi ai aluminiului utilizati in antiperspirante, clorura de aluminiu si clorhidratul de aluminiu, si a masurat schimbarile ratei de crestere a celulelor canceroase.

Rezultatele sunt aratate in graficul din dreapta. Si clorura, si clorhidratul de aluminiu au interferat cu cresterea celulelor canceroase mamare. Clorura de aluminiu a inhibat legarea estradiolului la receptori cu 40% la de 2,5 ori exces molar (sageata albastra) si 99,9% la de 10 ori exces molar (cercul verde). Clorhidratul de aluminiu a inhibat legarea estradiolului la receptori cu 64% la de 5 ori exces molar (sageata rosie) si cu 100% la de 10 ori exces molar (cercul verde).

Urmatorul experiment este similar, dar mai degraba decat sa investigheze inferenta cu functia estradiolului, a fost investigata cantitatea necesara de clorura si clorhidrat de aluminiu pentru a interfera cu crestere celulei canceroase mamare. Celulele canceroase MCF7 au fost cultivate in laborator si apoi au fost introduse concentratii de clorura sau clorhidrat de aluminiu. A fost necesara o concentratie de 0,0001 moli fie de clorura, fie de clorhidrat de aluminiu pentru a provoca perturbari in cresterea celulelor. Deci celulele MCF7 sunt rezistente la concentratii inalte ale acestor compusi ai aluminiului.

Ultima parte a acestui grup de experimente a demonstrat ca aluminiu, fie sub forma de clorura, fie sub forma de clorhidrat, actioneaza in aceeasi maniera ca alte metale simuland estrogenul, prin sporirea exprimarii genei reporter care regularizeaza estrogenul, atat in prezenta estradiolului, cat si in absenta acestuia.

Strangand latul in jurul antiperspirantelor

Aceste doua studii ale dr. Darbre au aratat:
Aluminiul gasit in tesutul mamar al sanilor cancerosi este predominant in exteriorul sanului, conformandu-se celei mai comune localizari a cancerului la san, sfertul superior exterior al sanului, zona subrat unde sunt utilizate in mod obisnuit antiperspirantele.

Aluminiul din doi compusi gasiti frecvent in antiperspirante imita estrogenul si interfereaza cu functia acestuia.
Aceasta nu constituie proba pozitiva ca aluminiul fie cauzeaza cancer mamar, sau ca aluminiul din antiperspirante o face. Totusi adauga la prima vedere o dovada ca este posibil, si ca aluminiul din antiperspirante ar trebui sa fie supus testelor. In speranta de a stopa epidemia de cancer la san, principiul precautiei indica faptul ca aceste produse trebuie investigate pentru a descoperi cu siguranta daca exista o conexiune de tipul cauza-efect.

Din nefericire, agentiile de sanatate care ar trebui sa ne protejeze, nici macar nu au in vedere riscul. Ca rezultat, stiinta progreseaza lent. Cu toate acestea, Philippa Darbre a preluat torta acestor critice cercetari pentru a o duce mai departe.

Insa pentru fiecare dintre noi ramane propria alegere si felul in care gandim sa ne aparam. Continuam sa folosim produse despre care nu stim nimic sau stim ca ar putea sa ne faca foarte rau? Sau, cautam alternative naturale, sigure?

pentru mai multe informatii despre chimicalele din produsele de pe piata citit pe site-ul http://fara-chimicale.ro

Surse pentru acest articol cuprind:

Aluminium in human breast tissue; Journal of Inorganic Biochemistry; Christopher Exley, Lisa M Charles, Lester Barr, Claire Martin, Anthony Polwart, Philippa D Darbre; doi:10.1016/j. Jinorgbio.2007.06.005

Aluminium, antiperspirants and breast cancer; Journal of Inorganic Biochemistry; P.D. Darbre; doi:10.1016/j. Jinorgbio.2005.06.001
http://www.greenmedinfo.com/blog/antiperspirants-cause-breast-cancer - aluminiu

#antiperspirante #cancer la san #cauza

Ce au mai parcurs alti cititori...

Tratamentul pentru cancer, o industrie construita pe frica si ignoranta pacientilor
Studiile in-vitro au aratat cum celulele canceroase de san pot reveni la normal fara medicamente
Parabenii si cancerul la san

Ce spun cititorii despre "Pot fi antiperspirantele una din cauzele cancerului la san?"

Tatiana27 January 2015 02:28Raspunde

Ce zice?i de piatra de alaun? Potassium alum - roca 100% natural? de origine vulcanic?? Cic? este din aluminiu, dar moleculele sunt foarte mari ?i nu intr? în piele.

Claudiu Iordache26 January 2015 07:41Raspunde

Este clar ca aluminiu blocheaza porii si astfel procesul fiziologic normal al transpiratiei nu mai exista.Toxinele se elimina si prin transpiratie si daca blocam tanspiratia, blocam si toxinele care se depun in tesuturi.Transpiratia urat mirositoare este produsa de bacteriile care traiesc pe piele.O alimentatie sanatoasa, sport, igiena adecvata si consum de lichide sunt importante pentru a reduce mirosul neplacut al transpiratiei.In rest folositi deodorante fara aluminiu si cat mai naturale!

08 December 2014 09:09Raspunde

Iar cand constati ca te-ai pricopsit cu o dermatita atopica, pe fondul scaderii imunitatii, scoti din uz tot ce inseamna produs cosmetic parfumat sau detergenti parfumati.Parfumul se aplica doar pe haine si pe par. Atat.

Mariana03 October 2014 10:17Raspunde

Agentiile de sanatate nu se baga,pt ca sunt platite pt asta. Se considera ceva periculos doar atunci cand ingeram,deci...doar avem contact cu un antiperspirant. As vrea sa aud o parere si despre absorbantele care le gasim in comert,care sunt pline de dioxina,care nu este considerata periculoasa pt sanatate tocmai pt ca nu este ingerata. Dar sa nu uitam ca daca avem o problema vaginala,dl dr ne da ovule sa ne tratam,printre altele,iar noi folosim acele tampoane intime pt ca nu ne irita. Nimeni nu se gandeste sau nu vrea, la absortia microbil si microorganismelor dupa ce sangele intra in proces de degradare dupa 1 h la o tem de 37 grade Celsius(atat are corpul nostru). Nu m-am gandit niciodata la aceasta chestiune,si sunt foartte multe pers de genu,care nu se gandesc la cat de importanta e sanatatea si cum sa avem grija de ea. O alta chestiune ar fi de ce balsamul de rufe nu este indicat copiilor de pana la 3luni. E si asta o treaba care se ascunde. Iar daca lor le face rau,noua ne face bine?

Arabela02 October 2014 13:43Raspunde

Si tot asa am inceput sa scot din uz produsele cosmetice care au pharabeni in compozitie :)

Arabela02 October 2014 13:42Raspunde

Eu am renuntat la deo-roll-urile care au aluminiu in compozitie cu marca Krauter de la Life Care.

Bogdan04 March 2014 22:58Raspunde

Sanatos ca si articolul :-) Plafar.....firma Hraucer ....Deo Roll On (produs)

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101