Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Sfaturi practice
  4. 8 greseli frecvente facute de oamenii cu un stil de viata sanatos

8 greseli frecvente facute de oamenii cu un stil de viata sanatos

Daca doresti sa faci un pas inainte in ceea ce priveste stilul tau de viata sanatos, atunci incearca sa eviti urmatoarele greseli pe care probabil ca le faci fara sa iti dai seama: Nu citesti corect etichetele Am fost invatati ca a citi eticheta

Daca doresti sa faci un pas inainte in ceea ce priveste stilul tau de viata sanatos, atunci incearca sa eviti urmatoarele greseli pe care probabil ca le faci fara sa iti dai seama:

  1. Nu citesti corect etichetele

Am fost invatati ca a citi eticheta inseamna sa cautam informatii despre calorii, grasimi, carbohidrati si proteine. Cu toate acestea, partea cea mai importanta de pe eticheta sunt INGREDIENTELE care sunt mentionate sub tabelul de factori nutritivi. Acolo aflam cu adevarat ce cumparam, ceea ce este mai important decat caloriile, grasimile, etc.

Vrem sa identificam ingrediente adevarate, alimente intregi care nu au fost procesate, si sa minimalizam chimicalele si aditivii. Daca nu poti pronunta un ingredient de pe lista sau nici macar nu stii ce este, si corpul tau va avea aceeasi problema.

  1. Consumi zaharuri "organice, naturale"

Marketingul de consum ne-a spalat creierele cu succes, facandu-ne sa credem ca zaharurile organice si naturale sunt bune pentru noi. Zaharul de trestie organica,stil de viata sanatos zaharul din nuca de cocos, mierea, siropul de agave si altele asemanatoare sunt totusi ZAHARURI, tot maresc nivelul de zahar din sange, dezechilibrand organismul. Si tot zaharul alimenteaza dependenta corpului de dulce.

Incearca sa gasesti un inlocuitor organic precum stevia lichida. Consuma o mana de stafide, care contin triptofan, un amino acid important pentru functionarea creierului.

  1. Mergi la petreceri flamand

Cel mai rau lucru pe care-l poti face este sa mergi la o petrecere flamand. Un stomac zgomotos te va trimite imediat la platoul de branzeturi si biscuiti sarati, si te va face sa te tot servesti de pe platourile cu popcorn si alte preparate prajite.

Este vital sa te pregatesti luand o cina sanatoasa mai devreme, sau o gustare sanatoasa dupa pranz. Asta iti va asigura energia necesara, iti va umple stomacul si vei putea sa-ti exerciti autocontrolul spunand un simplu, “Nu, multumesc.”

  1. Mergi la petreceri cu mana goala

Cel mai bun lucru pe care-l poti face cand mergi la o petrecere este sa duci niste gustari bune si sanatoase pe care sa le poata servi toata lumea. Daca mergi fara sa duci nimic, ai toate sansele sa consumi tot felul de alimente care-ti vor transforma intestinele in bombe cu efect intarziat. Gazdele apreciaza intotdeauna o contributie la masa servita, iar oaspetii apreciaza ceva gustos si sanatos. Ai putea fi surprins de cate complimente poti primi pentru ceea ce ai pregatit.

  1. Te gandesti ca daca mergi la restaurant poti sa te rasfeti

Am fost educati sa gandim ca daca mancam in oras putem uita de toate principiile de mancare sanatoasa. Aceasta mentalitate trebuie schimbata daca ne dorim un stil de viata sanatos, altfel, ori de cate ori iesi in oras, esti in pericol de a face compromisuri si te vei regasi prins in cercul vicios al unui comportament autodistructiv.

Mintea trebuie sa-si schimbe tiparul de gandire si sa vada in “rasfat” ceva delicios si sanatos pe care nu ai avut timp sa ti-l pregatesti singur. In plus, poti descoperi cu aceasta ocazie ceva nou si creativ in domeniul culinar.

  1. Nu pui intrebari

Pe langa ingredientele de calitate este important sa stii si cum a fost pregatita mancarea. Multe restaurante pot folosi cuvintele vegan sau vegetarian, dar pot folosi uleiuri grele sau unt la pregatirea mancarii. De regula folosesc sare si zahar in exces, iar sosurile sunt pline de aceste ingrediente, impreuna cu alte chimicale.

Intreaba ospatarul cum este pregatita mancarea, cere ca sosul sa-ti fie adus separat, si alimentele sa fie coapte pe grill, la aburi, sau gatite la tigaie cu apa in loc sa fie prajite cu uleiuri grele sau unt.

  1. Te gandesti la ce vor spune oamenii

Multe persoane renunta la obiceiurile lor sanatoase din prea mult bun simt si de teama de ce ar putea crede cei din jur. Este esential sa renunti la asta si sa te respecti pe tine si telurile tale. Renunta la alcool, pune intrebari ospatarului, si cere ce-ti trebuie. Nu numai ca te vei simti mai bine cu tine insuti, dar vei fi si un exemplu pentru cei din jur.

  1. Nu-ti faci planuri

Este important sa te gandesti dinainte la ce vrei sa faci, cum va fi ziua ta si cum iti organizezi mesele. Viata scapa de sub control si cu totii suntem bombardati de responsabilitati. Cel mai bine este sa avem mereu o gustare sanatoasa la noi si sa stim unde ne putem opri pentru a manca ceva rapid, organic si sanatos. Daca ai timp, opreste-te la un magazine cu alimente organice si alege ceva pentru o salata pentru mai tarziu cand stomacul tau va flamanzi.

Iata cele opt greseli facute frecvent de persoane care traiesc sanatos, dar si modalitati de a le evita. Un stil de viata sanatos inseamna un plan si o strategie. Cu timpul, obiceiurile isi vor gasi loc in stilul tau de viata in mod natural.

Sursa utilizata:

http://www.mindbodygreen.com/0-15434/8-common-mistakes-healthy-people-make.html - stil de viata sanatos

#diera raw vegana #greseli #stil de viata sanatos #viata

Ce au mai parcurs alti cititori...

5 greseli de sanatate pe care le faci inainte de 10 dimineata
5 semne ca trebuie sa-ti schimbi stilul de viata
7 greseli pe care le faci in detrimentul sanatatii fara sa-ti dai seama

Ce spun cititorii despre "8 greseli frecvente facute de oamenii cu un stil de viata sanatos"

voronca maria07 December 2014 23:58Raspunde

Unde se gaseste stevia si cum se prezinta..consum miere naturala si brusc constat ca n ar fi tocmai buna

Miruna07 December 2014 15:58Raspunde

Desi este de preferat sa mancam mancarea in stadiul ei cat mai natural.. in cazul de urgenta, se poate folosi zaharul de cocos. Este chiar mai sanatos decat fructele uscate (atunci cand apa este extrasa din fructe, concentratia de zahar devine prea mare si solicita corpul) sau chiar mierea (desi este naturala, este totusi concentrat). Zaharul de nuca de cocos este un produs nerafinat, adica isi pastraza toate vitaminele (si are din belsug), iar cel mai important, fata de ceilalti indulcitori, are un indice glicemic scazut, adica insulina din corp nu va creste brusc (este ok ptr diabetici) si nu creeaza dependenta + ca este mult mai gustos decat zaharul rafinat alb. O mai buna varianta decat zaharul de cocos ar fi stevia, care este complet naturala, extrasa din plante (fata de xylitol, fructoza (dmne fereste!) etc.) Insist sa nu consumati fructoza sintetica. Doar cea naturala, din fructe este suportata de corpul uman. Si aveti grija ce stevia cumparati.. cea ieftina este cu siguranta alterata. Uitati'va intotdeauna pe etichete.

cristina12 October 2014 17:40Raspunde

cel mai greu pt mine este in concediu. mai ales ca in ultimii 3 ani am mers la all inclusive cu copiii. ai de unde alege, dar e cu dus-intors. trebuie intr-adevar sa ai o vointa de fier

concediere.wordpress.com12 October 2014 10:18Raspunde

Legat de precizarea "Mergi la petreceri flamand" - este valabila si pentru situatia in care mergi la cumparaturi flamand, fiind tentat astfel sa-ti cumperi o serie de porcarii, care sa-ti astampere rapid foamea...

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101