Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Sfaturi practice
  4. 7 moduri de a va asigura casa impotriva surselor de cancer

7 moduri de a va asigura casa impotriva surselor de cancer

Cand vine vorba de cancer, probabil ati vrea sa faceti tot ce puteti pentru a-l evita. Dar cum faceti asta cand se pare ca totul in jurul vostru va supune unui risc de cancer? Aici sunt sapte pasi importanti pentru a inlatura cele mai evidente riscu

Cand vine vorba de cancer, probabil ati vrea sa faceti tot ce puteti pentru a-l evita. Dar cum faceti asta cand se pare ca totul in jurul vostru va supune unui risc de cancer?

Aici sunt sapte pasi importanti pentru a inlatura cele mai evidente riscuri de cancer din casele voastre. Acesti pasi includ verificarea si inlaturarea: radonului, oalelor si tigailor teflonate, a machiajului si produselor de igiena personala cu ingrediente toxice, conservele si sticlele cu strat de BPA(bisfenol A, plastic toxic), mobila si produsele de curatenie, ca si pesticidele si ierbicidele uzuale.

1. Verificati-va casa pentru a vedea continutul de radon

Radonul este un gaz inodor si incolor care se formeaza prin dezintegrarea radioactiva a uraniului din pamant. Desi nu il poti vedea sau mirosi, radonul poate patrunde in casa ta prin crapaturile din fundatie, putul de apa, materialele de constructie si alte surse, si astfel sa contamineze aerul pe care il respiri.

Deoarece radonul este radioactive si cancerigen; expunerea la radon este cea de-a doua cauza in ordinea importantei in ce priveste cancerul la plamani, dupa fumat.

Orice casa, fie ca este veche sau noua, cu sau fara subsol, bine izolata sau expusa curentilor, poate avea probleme cu radonul. In Statele Unite de exemplu, EPA(Environmental Protection Agency – Agentia de Protejare a Mediului) estimeaza ca aproape una din cincisprezece case are un inalt nivel de radon.

Radonul este masurat in picocuries pe litrul de aer sau pCi/l. Aerul exterior are in general nivele de cca. 0,4 pCi/l, in timp ce nivelul mediu de radon din interiorul caselor este estimat la cca. 1,3 pCi/l. Desi se recomanda ca nivelurile de radon din interior sa nu fie mai mari decat cele din aerul dinafara caselor, este de preferat sa se ia masuri doar daca nivelul radonului din casele voastre depaseste 4 pCi/l.

Aceasta nu inseamna automat ca 4 pCi/l este un nivel sigur, totusi, intrucat NU exista nivel sigur cand e vorba de radiatii. Chiar si EPA admite ca nivelele joase pun totusi riscuri pentru sanatate, si s-ar putea sa vreti sa luati precautii suplimentare pentru a reduce si mai mult cantitatea de radon din spatiile interioare, chiar daca e de doar 4 pCi/l sau chiar mai putina decat atat.

 

Masurarea nivelului de radon si masuri de remediere

Din fericire masurarea radonului din casa este o chestie simpla, si daca nivelul este inalt, sunt moduri de a-l reduce pentru a va proteja sanatatea.

2. Inlocuiti vesela teflonata si evitati tesaturile antipete

Un procent ridicat din vesela pe care o gasim spre vanzare in magazine, contine un strat antiaderent care contine PFOA (acid perfluorooctanoic) si alti compusi perfluorinati (PFCs). Acestea sunt utilizate pentru a face materiale rezistente la grasimi pentru impachetarea alimentelor si a hainelor astfel incat acestea sa reziste la patare. Chiar daca sunt multe nume, daca articolul in chestiune este “antiaderent” sau “rezistent la grasimi/pete”, va avea un tip de strat impregnat cu fluorinat care este bine sa fie evitat.

Amintiti-va ca vesela antiaderenta este perfecta atat timp cat nu incalziti tigaia. La temperatura camerei practic nu se elibereaza nici un pic de fluorinat in aer. Dar desigur scopul veselei antiaderente este sa serveasca prin incalzirea ei si gatitul hranei, si atunci va loviti de probleme.teflon cancer

Este bine documentat faptul ca atunci cand tigaile antiaderente sunt incalzite, stratul incepe sa se descopuna, eliberand toxine in aerul bucatariei. Atunci cand tigaia atinge 360 gr. Celsius (ceea ce ia circa trei - cinci minute de incalzire), sunt eliberate cel putin sase gaze toxice. La 540 gr. C, straturile antiaderente ale veselei tale se descompun intr-o substanta toxica de lupta cunoscuta drept PFIB.

Cercetarile au dezvaluit ca aceste toxine se pot acumula in sangele tau cu o rata alarmanta si pot duce in timp la boli cronice. Poti pastra o expunere pe cat de minima posibil prin evitarea (sau inlaturarea) produselor ce contin PFC-uri. Asta include:

3. Curatati-va regimul de infrumusetare

Femeile care utilizeaza zilnic machiaj pot absorbi aproape 2,250 kg de chimicale in corpul lor in fiecare an, asa ca aceasta chestiune nu trebuie tratata cu usurinta. Aplicarea chimicalelor pe piele este de fapt mult mai rea decat ingerarea lor, deoarece cand mananci ceva, enzimele din saliva si stomac ajuta la descopunerea si eliminare lor din corp. Dar atunci cand aplici chimicalele pe piele, sunt absorbite direct in fluxul sanguin fara nici un fel de filtrare, asa ca, chimicalele toxice din produsele de igiena si infrumusetare ajung in mare masura direct in organele tale interne.

Exista literal mii de chimicale utilizate in produsele de ingrijire personala si doar o mica parte din ele au fost vreodata testate pentru siguranta. Potrivit Institutului National de Siguranta a Ocupatiilor si Sanatatii, aproape 900 de chimicale utilizate in cosmetice sunt cunoscute a fi toxice. Este imposibil sa fie listate toate, dar unele dintre cele mai comune substante vinovate si care trebuie sa fie evitate cuprind:

Atentie, pentru a evita formaldehida si 1,4 dioxanul, trebuie sa stiti ce sa cautati, intrucat ele nu sunt de obicei listate pe eticheta, cel putin nu cu acesti termeni.

Ingrediente comune cel mai probabil contaminate cu formaldehida:

Pentru a evita 1,4-dioxanul, verificati aceste ingrediente care creaza 1,4-dioxan ca produs secundar:

#bpa #cancer #casa #ce se intampla #curatenie #microunde #mobilier #plastic #stresului #teflon #vopsele

Ce au mai parcurs alti cititori...

Substantele toxice nocive din Teflon – decenii de musamalizari
3 substante des intalnite ce pot cauza cancer la san
Cum sa iti feresti copiii de fumatul pasiv

Ce spun cititorii despre "7 moduri de a va asigura casa impotriva surselor de cancer"

bunicu09 October 2015 21:08Raspunde

Nicoleta, nimanui nu ii pasa de prostime.

nicoleta21 May 2015 19:52Raspunde

si atunci de ce se da voie sa se produca doar ce este daunator si cum sa faci fata sa cumperi asa de scump totul organic ????cine ar avea asa salariu pentru a folosi totul organic care costa atat de scump

addye07 January 2015 16:42Raspunde

la punctul 4 ultima o mica greseala..."sa puna o carie" cu plomba probabil. O zi buna sa aveti si multumim pt articolele interesante!

Alec Blenche07 January 2015 21:54Raspunde

multumim

nicoleta21 May 2015 19:54Raspunde

si cine asi permite sa foloseasca si sa cumpere totul organic vati uitat la preturile organice si de ce se da voie sa se fabrice sii sa se vanda asa ceva daca totul este daunator ..

addye07 January 2015 16:47Raspunde

*ultima fraza..scuze

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101