Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Diete
  4. De ce renuntarea la zahar este o solutie pentru cei ce sufera de afectiuni ale glandei tiroide.

De ce renuntarea la zahar este o solutie pentru cei ce sufera de afectiuni ale glandei tiroide.

Tiroida este o glanda sub mare atac. In ultimii ani aceasta mica si frumoasa glanda in forma de fluture, pare sa manifeste tot felul de probleme de sanatate, in special in randul femeilor. Din pacate tratamentele alopate nu vindeca cauza si astfel m

Tiroida este o glanda sub mare atac. In ultimii ani aceasta mica si frumoasa glanda in forma de fluture, pare sa manifeste tot felul de probleme de sanatate, in special in randul femeilor.

Din pacate tratamentele alopate nu vindeca cauza si astfel multe persoane ajung sa fie dependente pe viata de medicamente cu hormoni artificiali sau mai rau , ajung la operatie.

O alimentatie adecvata insa si renuntarea la zahar pot face ca aceste boli sa devina reversibile si vindecabile.

Iata cateva explicatii pentru relatia dintre zahar si tiroida, care iti pot da o motivatia puternica pentru limitarea drastica sau chiar renuntarea definitiva la ceea ce multi nutritionisti numesc "otrava vremurilor noastre": zaharul.

Zaharul iti distruge intestinele.

Dezechilibrul zaharului in sange inflameaza tractul digestiv, cauzand permeabilitatea intestinelor (practic, perforarea peretilor intestinali). Permeabilitatea intestinelor duce, la randul sau, la aparitia bolilor autoimune. Toxinele pot patrunde cu usurinta in sange, declansand reactii autoimune pe masura ce anticorpii incearca sa lupte cu invadatorii straini. Acesti soldatei ai corpului, anticorpii, pot fi dezorientati si ataca uneori parti ale corpului, precum tiroida.

Zaharul provoaca inflamatii.

Procesul de mai sus produce inflamatii, care compromit functia imunitara. Zaharul compromite si abilitatea celulelor albe de a distruge toxinele. Efectul incepe in decurs de 30 de minute de la consumul de zahar si dureaza cinci ore.

Fluctuatiile de insulina distrug glanda tiroida.

Asa cum multi stiu, zaharul determina pancreasul sa secrete insulina pentru a conduce zaharul in exces din sange in celule, unde glucoza este utilizata pentru producerea de energie. In timp insa, celulele isi pierd abilitatea de a raspunde la insulina. Bietul nostru pancreas reactioneaza pompand tot mai multa insulina, ceea ce duce la dezvoltarea rezistentei la insulina.

Studiile arata ca aceste puseuri repetate de insulina accentueaza deteriorarea glandei tiroide.

zahar si tiroida

Sursa foto : http://goo.gl/KiGKTh

In plus: suntem programati sa percepem zaharul scazut in sange ca un pericol pentru supravietuire. Astfel, glandele suprarenale reactioneaza secretand cortizol. Cortizolul transmite ficatului sa amplifice cantitatea de glucoza disponibila, readucand nivelul zaharului in sange in limite normale.

Cortizolul este hormonul "lupta sau fugi " sau hormonul de stres, care actioneaza in momente de criza. Acesta mareste ritmul cardiac, oxigenul si circulatia sangelui, diminuand in acelasi timp functionarea sistemului digestiv, de crestere si de reproducere astfel incat toata energia sa fie canalizata catre creier si muschi.

Problema este ca atunci cand cortizolul este folosit in exces (prin consum regulat de zahar), tot lantul de reactii duce la suprimarea functiei glandei pituitare. Glanda pituitara sau hipoza, este vitala pentru functionarea tiroidei (hipotalamusul, tiroida si glanda pituitara lucreaza in tandem). Si ne intoarcem de unde am plecat.

Pe de alta parte, o tiroida cu probleme poate cauza probleme cu insulina

Deci cum functioneaza, pana la urma? Functionarea tiroidei depinde de mentinerea zaharului din sange in limite normale, iar mentinerea zaharului din sange in limite normale depinde de o buna functionare a tiroidei. Cum asa? O functionare defectuoasa a tiroidei incetineste procesarea zaharului - la nivel celular, in intestine, raspunsul la insulina si eliminarea insulinei. Acest lucru inseamna ca, desi putem avea un nivel normal de glucoza in sange, pentru ca reactionam lent si-l absorbim greu, devenim hipoglicemici (si alergam imediat la zahar). Asa ca ...

Persoanele cu afectiuni ale tiroidei au in mod normal probleme mai mari cu zaharul decat oricine altcineva.

Acest cerc vicios trebuie intrerupt. Este greu de spus care problema apare prima - tulburarile metabolice sau tiroida disfunctionala...oul sau gaina. Dar ce mai conteaza? Pana la urma, totul se reduce la zahar. Iar solutia este sa renunti la el.

Multe probleme care apar pe parcurs - problemele cu tiroida, afectiunile autoimunitare - isi au radacinile in dependenta de zahar si carbohidrati care poate incepe din copilarie si adolescenta. Intr-un scenariu sumbru, dar foarte real, apar intai tulburarile digestive, insomnia, dependentele, probleme hormonale, tulburari nervoase, colapsul suprarenal… apoi Graves (un tip de afectiune al glandei tiroide) … si Hashimoto.

Singura cale de a iesi din acest cerc vicios - si de a elimina atat factorul declansator, cat si pe cel exacerbant — este renuntarea la zahar.

Sursa utilizata:

http://www.lef.org/protocols/immune-connective-joint/autoimmune-diseases/Page-03

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16530289

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3500324

http://www.mindbodygreen.com/0-16436/i-quit-sugar-healed-my-autoimmune-disease.html -zahar si tiroida

#insulina #purta #tiroida #zahar

Ce au mai parcurs alti cititori...

Efectele consumului exagerat de zahar rafinat
Avantajele renuntarii la zaharul rafinat
Ce sa mananci pentru echilibrarea hormonilor

Ce spun cititorii despre "De ce renuntarea la zahar este o solutie pentru cei ce sufera de afectiuni ale glandei tiroide."

irina01 September 2015 14:30Raspunde

Am fost operata in 2005 la o clinica privata din Bucuresti ,anul acesta am avut marea surpriza sa mi se spuna de catre doi medici diferiti de la doua spitale ,ca nu trebuia sa ma operez si ca a fost o eroare medicala .Mentionez faptul ca ,acel medic care ma operat la vremea respectiva mi.a dat trei zile sa ma hotarasc daca ma operez s.au nu specificand faptul ca viata imi este in pericol. Mare atentie , nu va lasati pe mana inconpetentilor .PUTETI TRATA GLANDA TIROIDA

Alice22 October 2016 17:46Raspunde

Buna irina ne spui si noua care au fost cei doi medici care au spus ca operatia a fost o eroare medicala, sunt cam in aceeasi situatie si de 6 luni ma tot gandesc ca inainte de a alege optiunea de operatie care a fost si singura sa incerc si alt ceva doar ca mie din 3 doctori toti mi-au spus ca trebuie sa ma operez avand nodul tiroidian pe lobul stang de 1,5 cm multumes

Elisa10 August 2015 09:56Raspunde

Nu va lasati viata si sanatatea in mainile medicilor necompetenti. Cititi cartea STOP TYROID MADNES sau in spaniola, DETENGAN LA LOCURA TiROIDEA, si veti cunoaste adevarul despre cum se trateaza o glanda tiroida. Tratamentul cu T4 (eutyrox), nu este suficient. Analizele complete nu vi le face niciun medic endocrinolog. Cereti dumneavoastra analize complete: T3 liber, T4 liber, TSH, vitD, Mg in celula, Se, Fier, B12. HormonulT3 este hormonul activ in corp, iar doctorii dau T4, care zic ei se transforma in T3. Realitatea este ca se transforma foarte putin iar celulele nervoase, parul, unghiile, aparatul digestiv, pielea, etc, tipa dupa T3. Deci trebuie luat T3+T4, sau hormonul natural disecat, pe cat

Ionela02 August 2015 13:52Raspunde

Oricum eu va multumesc ca va ocupati indeaproape de tiroidita Hashimotom, pt. ca este tratata cu superifcialitate de catre medici. Se dau doar hormoni de substitutie fara sa trateze cauza: adica atacul autoimun. Sunteti singura publicatie care e la zi cu informatiile despre tiroidita Hashimoto, intestin permeabil etc.. Sunteti cei mai buni.

Ionela02 August 2015 13:47Raspunde

Mie mi-a ajutat glutathion reduce de la Secom cate o tableta pe zi inainte de masa cu o juam de ora. Dupa 2 luni nu mai am pofta de dulce si poftesc doar chestii sarate. Nu stiu care e legatura.

manolache elena26 April 2015 20:40Raspunde

Doamna Elena va multumesc mult pt raspuns...deocamdata astept raspunsul de la ultimele analize de sange...

Maria Matara26 April 2015 00:22Raspunde

Mierea de albine, poate inlocui zaharul ?

Alec Blenche26 April 2015 08:09Raspunde

Este o solutie mult mai buna

manolache elena25 April 2015 13:16Raspunde

ati putea sa mi indicati ce alimente pot fi consumate in tiroidita hashimoto cu noduli tiroidieni si tsh mare....multumesc mult pt informatiile pe care le oferiti

elena25 April 2015 17:08Raspunde

Elena Manolache,tiza mea!M-am operat si am scos tiroida incarcata de noduli!Biopsia a spus ca nu a fost cancer dar eu stiu ca poate recidiva!Am avut Hasimoto,19 noduli pe dr.si 21 pe st.Am ingrijit-o din 2003 si pina acum 2015.M-am operat ca am 65 de ani si nu am vrut sa fac cancer.NU NEGLIJA CONTROLUL SUSTINUT LA DR.GASESTE UN DR.ENDOCRINOLOG BUN CARE SA TE INDRUME.EU L-AM GASIT in persoana doamnei dr.Mazilu Adina de la Spit.Militar Central Bucuresti;conteaza foarte mult relatia ta cu doctorul!Ai grija sa nu faci diabet.Eu am facut!Mult succes!

26 April 2015 20:32Raspunde

stimata doamna va multumesc din suflet ca mi ati raspuns la mesaj...eu nu am facut biopsie pt ca nu doresc sa fac asta si deocamdata nodulul care il am e ff putin redus fata de ultima ecografie(sau cel putin la fel)vorbesc de un interval de aproape un an timp in care am incercat sa ma mentin prin alimentatie dar pt ca nu am stit ce sa mananc ,adica am consumat si soia si ffmulte produse cu gluten in ultimele luni a crescut tsh ul la 8(sa nu mai vorbesc de stress)si momentan ma simt f rau..oricum am inceput o cura f severa fara gluten,fara proteine animale si incerc sa trec progresiv pe o alimentatie raw vegana dar nu stiu exact ce trebuie sa consum....am uitat sa va spun ca sunt intoleranta la Eutirox deci daca ma operez nu stiu ce m as face...va multumesc

manolache elena25 April 2015 12:24Raspunde

ce alimente se pot consuma in tiroidita hashimoto cu tsh mare...ma refer si la o dieta raw vegan

Irina Butnaru05 February 2015 10:58Raspunde

Inteleg de ce renuntarea la zahar este benefica celor cu afectiuni ale glandei tiroide. Eu sunt in momentul de fata dependenta de substituenti sintetici ai hormonilor tiroidieni, avand atat tiroidita autoimuna, cat si hipotiroidie. Din cate inteleg, articolul se refera la zaharul rafinat. Dar acesta nu poate fi inlocuit cu indulcitori naturali cum ar fi mierea de albine si/sau extratul de stevia sau indulcitori precum xylitol? Sau inclusiv aceste variante produc toate reactiile descrise in articol, prin urmare si ele pot fi daunatoare? Va multumesc!

Alec Blenche05 February 2015 17:51Raspunde

poate fi inlocuit cu stevie cel mai bine

aurica01 February 2015 14:30Raspunde

La 19 ani gusa microchistica+ nodul de 1cm ce remedi naturiste putem folosi ? Cine stie se vindeca aceasta problema ?va urmaresc cu multa atentie postarile si chiar pun in practica multe sugesti . Va multumesc !

Alec Blenche01 February 2015 14:43Raspunde

Pot fi probleme legate de tiroida. Trebuie investigat!

ana_panfil@yahoo.com28 January 2015 23:10Raspunde

Eu sufar de hipotiroidie,gusa nodulara si am si o glicemie crescuta, dar cine poate sa-mi dea un raspuns? daca se poate trata,sau care este acel medicament natural? ce trebuie sa mananc? eu va multumesc pentru informatia ce ati postat-o!

Alec Blenche29 January 2015 08:36Raspunde

dieta stricta raw vegana cel putin 21 de zile, slaba in proteine si grasimi.

a b27 January 2015 10:01Raspunde

usor de spus sa renunti la zahar! si la carbohidrati! cum o faci, concret, insa? stiu de multa vreme ca trebuie sa renunt, din principiu, la tot ce inseamna zahar/ carbo/ alcool, dar, sincer, nimeni nu mi-a oferit nici o solutie valida. care e alimentatia care ar putea substitui pofta de zahar?

PaulaPricopie26 January 2015 23:44Raspunde

Va felicit pentru informatiile transmise; uneori chiar ne sunt un bun ajutor. Multumesc celorlalti cititori ai dvs. pentru inform. suplimentare; oricat ai citi despre o probl. care te intereseaza, parca nu-i de ajuns.Asa incat, orice detaliu conteaza.

alis26 January 2015 12:33Raspunde

am fost diagnosticata cu tiroidita hashimoto cu hipotiroidism.in cazul meu renunatarea la zahar ,gluten,sarea iodata si la mai toate produsele procesate,adoptarea regimului vegan cu multe cruditati,consum de nuci de brazilia aproape zilnic pt seleniu,a fulgilor de dulse pt iodul organic si a semintelor de canepa pt omega3 au facut ca dupa 6 luni de la diagnosticare tiroida mea sa functioneze din nou.au trecut 2 ani de atunci si boala mea nu mai exista.nu am luat nici macar o pastila.cei apropiati spun ca sunt extremista.eu doar am citit mult,m am informat si am decis ceea ce e mai bine pt mine.si mi e foarte bine! felicitari pt toate informatiile pretioase pe care le impartasiti! sanatatea e cel mai de pret lucru!

vera nicolaeveran25 January 2015 22:58Raspunde

Am hipo tiroidie nodulara si chisti ,diabet tip doi, obezitate,gonatroza bilaterala . Recomandari -operatie la tiroida!

iulia26 January 2015 15:24Raspunde

Incercati cu incredere argila de la orce magazin naturist.Cura se face de doua ori pe zi conform indicatiilor de pe prospect.Macerat la rece de ceai de dragaica(sanziene) de doua ori pe zi pe zi inainte de masa Acestea regleazafunctia tiroidiana si in timp dispar chistii.

Alec Blenche26 January 2015 07:45Raspunde

Trceti cat mai repede pe un regim vegan strict nu mai cu alimente intregi, cat mai curate, nepretarate termic, scazut in glucide. Somn, miscare si ganduri pozitive. Viata spirituala.

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101