Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Diete
  4. Un studiu de cercetare asociaza consumul de sare de masa cu bolile autoimune

Un studiu de cercetare asociaza consumul de sare de masa cu bolile autoimune

Alimentele procesate cu un continut ridicat de sare rafinata,lipsita astfel de calitatile ei nutritive, pot fi cauza principala a bolilor autoimune, conform unui nou studiu de cercetare. Cercetatori de la Universitatea Yale din SUA si Erlangen-Nuremb

Alimentele procesate cu un continut ridicat de sare rafinata,lipsita astfel de calitatile ei nutritive, pot fi cauza principala a bolilor autoimune, conform unui nou studiu de cercetare. Cercetatori de la Universitatea Yale din SUA si Erlangen-Nuremberg din Germania au descoperit ca un consum excesiv de sare rafinata si procesata creste riscul aparitiei unor afectiuni precum astmul, eczemele, alopecia si scleroza multipla (SM).

O echipa internationala de cercetatori a luat mostre de mancare de la Domino's Pizza, Kentucky Fried Chicken (KFC), McDonald's, Pizza Hut, Burger King si Subway, testand continutul acestora de sare. Au descoperit ca majoritatea produselor contin cantitati excesiv de mari de sare procesata – cele din SUA avand cantitati duble fata de alte tari.

Chiar si in cazul produselor clasificate cu "continut redus de grasimi" sau cu "continut caloric scazut," s-a descoperit ca acestea contineau cantitati mari de sare pentru a compensa lipsa aromelor. Drept urmare, spun ei, anumite celule din corp devin hiperactive in prezenta sarii, declansand un proces inflamator ce poate duce la afectiuni autoimune.

"Acesta este primul studiu care demonstreaza ca sarea procesata si rafinata in exces poate fi unul dintre factorii de mediu ce favorizeaza incidenta bolilor autoimune," au declarat autorii.

Sarea rafinata asociata cu inflamatia generatoare de autoimunitatesarea

Pentru a inlatura patogenii daunatori, corpul se bazeaza pe actiunea celulelor T, care activeaza celulele imune responsabile cu combaterea bacteriilor si virusilor. In categoria celulelor T exista o subcategorie de celule denumite Th17, care se dezvolta ori de cate ori este nevoie, pentru a inlatura eventualele amenintari.

Insa in prezenta sarii de masa, celulele Th17 tind sa functioneze defectuos, devenind mai agresive decat in mod normal. In aceasta stare de agresivitate celulele Th17 promoveaza inflamatia in loc sa o atenueze, determinand tot mai multi cercetatori sa concluzioneze ca astfel se declanseaza afectiunile autoimune.

In laborator, testele au aratat ca expunerea celulelor Th17 la sare rafinata le determina sa elibereze de 10 ori mai multe citokine decat in mod normal. Aceasta asa-numita “furtuna” de citokine poate deteriora sistemul imunitar suprasolicitandu-l, ceea ce, in unele cazuri determina corpul sa se atace singur in loc sa atace invadatorii externi.

Sarea de mare si sarurile de pamant bogate in oligo minerale au efectul opus

Sarea este o parte componenta importanta a vietii, cu siguranta, insa diferenta este data de tipul de sare consumata. Spre deosebire de sarea rafinata de masa, sarurile de pamant si de mare contin urme de oligominerale unice extrem de benefice si consumul lor nu a demonstrat aceleasi efecte asupra sistemului imunitar ca in cazul consumului excesiv de sare procesata.

Cand sarurile de mare si de pamant sunt expuse la apa, are loc un proces unic de transformare, care le separa in ioni minerali pe care corpul ii utilizeaza pentru numeroase functii importante. Aceste minerale poarta o incarcatura electrica, de unde si denumirea de electroliti, protejand impotriva bolilor. Acestea joaca un rol critic in functionarea normala a celulelor si organelor.

Aceste oligominerale si produsii lor electroliti nu exista in clorura de sodiu procesata, forma cea mai comuna a sarii din alimentele procesate. Atat sarea procesata cat si alimentele ce le contin au o valoare nutritiva minima, de unde si disfunctia ce apare in urma consumului lor.

"In apa, sarea se dizolva in ioni minerali," spune Dr. Barbara Hendel, cercetator si coautoarea cartii Apa si sarea: Esenta vietii. "Acestia conduc impulsurile nervoase electrice care controleaza miscarea muschilor si procesele de gandire. Doar pentru a bea un pahar de apa se transmit o multitudine de instructiuni de la ionii minerali. Acestia sunt, de asemenea, necesari si pentru mentinerea echilibrului Ph-ului in corp."

Surse utilizate pentru acest articol:

http://preventdisease.com

http://www.foxnews.com

http://www.naturalnews.com

http://www.nature.com

http://science.naturalnews.com

http://www.naturalnews.com/046902_processed_salt_autoimmune_disease_trace_minerals.html - sarea

#imunitate #sarea #sistem imunitar

Ce au mai parcurs alti cititori...

Sarea de Himalaya, uimitoarele beneficii pentru sanatate
Astragalus pentru cancer si imunitate scazuta
Brendan Brazier - secretele de nutritie ale unui dublu campion mondial de Ultra maraton
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101