Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Diete
  4. Cum sa folosesti turmericul ca aliment cu puternic potential de combatere a cancerului

Cum sa folosesti turmericul ca aliment cu puternic potential de combatere a cancerului

Turmericul este un condiment care provine de la planta de Curcuma. Daca doresti sa achizitionezi turmeric proaspat, este mai greu sa-l gasesti in supermarketuri. Asa ca acesta poate fi gasit online sub forma de pudra sau capsule. Rizomul (sau radaci

Turmericul este un condiment care provine de la planta de Curcuma. Daca doresti sa achizitionezi turmeric proaspat, este mai greu sa-l gasesti in supermarketuri. Asa ca acesta poate fi gasit online sub forma de pudra sau capsule.

Rizomul (sau radacina, cum este denumita de obicei) arata ca o radacina de ghimbir cu o coaja maronie, dar in interior are o culoare portocaliu intens. O poti taia, da pe razatoare, poti face suc din ea, o poti strivi ca pe usturoi si o poti include in practic orice tip de mancare (smoothie, fasole, linte, quinoa, carne, etc.)

 

Turmericul uscat este o pudra a carei culoare variaza de la portocaliu pana la galben. Iti poti face propria pudra de turmeric curatand, fierband, uscand si apoi dand rizomii prin razatoare, dar turmericul proaspat are cele mai mari beneficii pentru sanatate.

Cand este folosit la gatit, e bine sa fie adaugat la inceputul procesului de gatire, apoi se poate razui putin turmeric proaspat inainte de servire.

In retete, o lingura de turmeric proaspat este echivalenta cu o lingurita de turmeric uscat.

Turmericul este unul dintre ingredientele de baza si cele mai folosite in curry (care este o combinatie condimente) si este un condiment folosit mai ales in bucataria indiana si asiatica. Da un gust foarte bun salatelor, fie ca se pune in sosul de salata sau se presara pur si simplu peste aceasta, dar poate fi folosit cu succes in orice mancare cu legume, sosuri sau dressinguri.

Beneficiile turmericului pentru sanatate

Turmericul, cu ingredientul sau activ curcumina, este un puternic antiinflamator si antioxidant cu numeroase utilizari medicinale. Cele mai grave boli tratate in vederea vindecarii, dar si profilactic cu turmeric sunt bolile intestinale inflamatorii, artrita reumatoida, fibroza chistica, Alzheimer, diabetul si cancerul.

Numeroase studii arata ca turmericul ajuta corpul sa distruga celulele canceroase si sa previna formarea tumorilor, incetineste sau inhiba raspandirea celulelor canceroase si induce apoptoza (sinuciderea celulara) celulelor canceroase.

Dacă ești interesat să afli cum îți poti crește imunitatea cu ajutorul turmericului citește acest articol.

turmericul

Sursa foto : http://goo.gl/0CGCim

Cum sa consumi turmericul pentru beneficii maxime

Cercetarile arata ca turmericul si ceapa (combinatia de quercitina si curcumina) reduc atat marimea cat si numarul de leziuni precanceroase in tractul intestinal.

Combinatia de curcumina si fenetil izotiocianat, o substanta fotochimica prezenta in legumele crucifere cum sunt conopida si broccoli, este si ea extrem de puternica. La studiile pe soareci, fiecare nutrient in parte a incetinit dezvoltarea celulelor cancerului la prostata, dar cand au fost folositi impreuna, acesti nutrienti au redus semnificativ cresterea tumorii, precum si abilitatea celulelor canceroase de a ajunge la metastaza.

Curcumina este solubila in grasime. Combinarea curcuminei cu grasimea ajuta la absorbtia acesteia. Piperul negru mareste eficienta curcuminei de 1000 de ori. Se poate amesteca cu ulei de masline sau de cocos. Se poate presara peste avocado. Se poate adauga in smoothie cu nuca de cocos si avocado.

Descoperă noul Turmeric Latte Mix - o băutură energizantă, exotică şi aromată, cu multiple beneficii pentru sănătatea ta!

Pentru rezultate maxime, trebuie selectat turmeric de cea mai buna calitate, proaspat, organic, piper proaspat, organic si grasimi bune, organice.

 

Surse utilizate pentru acest articol:

http://www.organiclifestylemagazine.com/the-health-benefits-of-the-curry-spice-blend/

http://naturalsociety.com/turmeric-absorption-super-benefits-black-pepper/

http://running.competitor.com/2015/04/nutrition/fuel-buzz-turmeric-as-a-recovery-supplement_125893

http://truthwiki.org/Turmeric

http://www.naturalnews.com/049505_turmeric_curcumin_absorption_health_benefits.html#ixzz3ZGAmO4YS - turmericul

*Acest material are scop informativ si nu inlocuieste sfatul medicului. Informatiile prezentate nu au rolul de a diagnostica sau de a trata afectiuni medicale si nici de a inlocui medicamentele sau tratamentele prescrise de personalul medical autorizat. Efectele produselor pot varia in functie de varsta, stil de viata, metabolism, stare de sanatate etc. Echipa Viata Verde Viu nu isi asuma raspunderea privind calitatea produselor si eficienta acestora in tratament, utilizarea informatiilor de pe www.viataverdeviu.ro se face pe propria raspundere a utilizatorului.
#cancer #hrana gatita #inflamatii #introspectia #Metformina #turmeric

Ce au mai parcurs alti cititori...

Lupta cu cancerul - dusa în bucatarie
Ce alimente trebuie sa consumi zilnic pentru a preveni cancerul
Cum poti folosi turmericul in scopuri medicinale: alifii pentru aplicatii locale

Ce spun cititorii despre "Cum sa folosesti turmericul ca aliment cu puternic potential de combatere a cancerului"

claudia23 May 2015 23:34Raspunde

interesant foarte util

geo19 May 2015 19:02Raspunde

Toata sunt mai bune cind sunt folosite combinate periodic cu retete vegetariene si ceaiuri continentale. ASCULTAREA SI IN PRIMUL RAND,ASCULTAREA DE SINE SI ANUME IN INTERIOR SE FACE NATURAL CA UN FLUX IN NATURA SI SE INCHIDE DE UNDE A PLECAT "OPUS"LA FEL DE BUNA SI ACEASTA INFORMATIE:Alte elemente acide si alcaline: Alcaline: credinta, speranta, prietenia, clorofila, dragostea, apa de izvor de la sursa, rasul, respiratiile adanci, plantele medicinale, rugaciunea, meditatia, recunostinta. A cide: grija, stresul, ura, zaharul, frica, alcolul, apa de la robinet, supararea, respiratia superficiala, drogurile, chimicalele, toxinele, invidia.Avem in vedere mereu in diete periodic ,ceaiurile amare ca:pelinita,pelinul,rostopasca,coada soricelului,etc

stelutza03 June 2015 10:15Raspunde

Este foarte bine venit comentariul Dvs.Cred cä va fi de ajutor multor cititori.Eu as dori sä mai intälnesc aasemenea sfaturi.Multumesc !

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101