Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Spirit
  4. Top 5 comportamente de tergiversare si ce spun acestea despre tine

Top 5 comportamente de tergiversare si ce spun acestea despre tine

Te-ai aflat vreodata in situatia de a avea un termen limita sau o idee uimitoare pe care vrei sa o pui in aplicare, dar ai simtit ca este nevoie de actiunea divina pentru a te porni si a-ti completa proiectul? De ce cazi intotdeauna prada amanarii? R

Te-ai aflat vreodata in situatia de a avea un termen limita sau o idee uimitoare pe care vrei sa o pui in aplicare, dar ai simtit ca este nevoie de actiunea divina pentru a te porni si a-ti completa proiectul? De ce cazi intotdeauna prada amanarii? Raspunsul este simplu.

Tergiversezi cand o parte din tine crede ca realizarea telului tau sau terminarea proiectului tau va cauza vreun fel de durere imaginara sau perceputa in viitor. Acest lucru s-ar putea sa fie total subconstient, dar cu toate acestea sunt un mecanism de protectie pentru a te mentine in siguranta fata de temerile tale.

Sunt unele metode comune de tergiversare carora le cadem prada. La baza fiecarei tactici de tergiversare este un impuls unic inrudit cu modul in care mintea ta vrea sa te mentina in siguranta fata de temerile tale.

Aici sunt cinci modalitati comune de tergiversare, si ce spun acestea despre tine:

1. Stai foarte mult pe Facebook

Este Facebook un magnet ultraputernic care te absoarbe in el, chiar daca incerci sa stabilesti limite inainte de a incepe sa intri? De exemplu, te gasesti in situatia de a spune „O sa vad doar ce au mai postat cei de la Viata verde viu este pe site si apoi ma intorc repede la lucru”?

Daca te pierzi adesea pe Facebook in loc de a face treaba, cel mai probabil este deoarece la un anumit nivel ai o teama de a fi vazut. Pe Facebook esti un voyeur: petreci timp privind la altii, mai degraba decat terminandu-ti proiectul. In acest fel, risti ca ceilalti sa te vada terminandu-ti treaba. S-ar putea sa nu gandesti in acesti termeni, dar ei sunt adevarati din punct de vedere al faptelor, nu-i asa?

Imagineaza-ti ca scrii o postare pe blog si ai probleme sa o termini deoarece Facebook iti absoarbe timpul. Este posibil ca sa utilizezi Facebook-ul pentru a te proteja pe tine insuti de terminarea capodoperei tale, deoarece dupa ce o termini, lumea o va vedea. Asta este un gand infricosator, asa te gandesti: de ce sa te confrunti cu asta?

De altfel, din pacate, internetul a devenit pentru foarte multi oameni un paravan preferat in spatele caruia se pot ascunde si is pot trai viata din umbra.

Pentru a te lamuri, ai putea sa iti pui urmatoarea intrebare simpla: ma ascund eu pe Facebook astfel incat nimani sa nu fie capabil sa imi vada treaba terminata?

2. Vrei sa devii supracalificat

Exista oameni care sunt colectionari de diplome. Acestia urmeaza tot felul de cursuri si seminarii, fac tot felul de specializari si amana in mod constant punerea in practica a celor invatate.

Pregatirea este doar o forma de tergiversare. Se ascund in clasa si amana ziua in care trebuia sa iasa in lume si sa isi faca treaba pentru care se pregatesc.

Acum ce spune aceasta forma de tergiversare despre ei? Spune ca au o temere de a nu fi destul de buni.

Educatia si pregatirea sunt necesare, dar daca esti o persoana care are cinci licente, zece certificari si este chiar acum in cadrul unui doctorat, te incurajez sa iei in considerare doua intrebari: 1. colectionez eu diplome universitare si certificari pentru ca sunt speriat ca nu sunt destul de bun? 2. Folosesc eu pregatirea in nadejdea de a ma face demn de a lucra intr-o buna zi in domeniul meu?

3. Astepti pe altcineva

Ti-ai spus vreodata „Eu doar astept pentru aparitia partenerul corect de business” ca o modalitate de a evita inceperea unei investitii la care visai?

Suportul este un lucru minunat si unul necesar in multe cazuri. Avem nevoie adesea de sustinere pentru a reusi. Dar daca nu reusesti sa termini lucrurile fiindca astepti sa iti pice partenerul perfect de business in scaunul de la biroul alaturat, sau esti exagerat de dependent de ideea de a astepta ceva exterior tie pentru a te „salva”, s-ar putea sa ai de-a face cu o adanc inradacinata teama de esec. Nesiguranta este simpla: „Nu sunt destul de bun de unul singur”.

4. Dezvolti „Sindromul de Obiect Stralucitor”tergiversare

Cumva noile cercetari, instrumentele inovatoare de business sau un baraj de idei creative si oportunitati de afaceri iti atrag constant atentia?

Daca esti acea persoana care nu termina niciodata un proiect, deoarece incepe noua milioane de proiecte toate odata, probabil ca suferi de sindromul obiectului stralucitor, cunoscut si ca SOS.

Ce spune despre tine SOS? Daca suferi de SOS, cel mai probail ai o teama de succes.

Teama de succes?”, te-ai putea intreba. In loc de asta, intreaba-te altceva: incep eu un nou proiect, deoarece sunt speriat sa il termin pe cel la care lucrez, si sa primesc tot succesul potential care ar urma? Sunt eu speriat de cum ar arata succesul sau speriat ca nu il merit sau ca nu sunt demn de succes?

5. Esti perfectionist

Ridica mana daca iti tot ajustezi website-ul de ani de zile, sau de fiecare data cand scrii ceva, il editezi pana cand este perfect... mort?

Nu este absolut nimic gresit in a fi orientat pe detalii, dar daca incerci sa atingi perfectiunea, ai dreptul de a sti ca perfectionismul tau este un mecanism de protectie care iti saboteaza munca, in loc de a o imbunatati.

Daca nu ajungi pe deplin la stele, deoarece nu esti inca perfect, testeaza aceasta intrebare: ma concentrez eu atat de mult pe detalii, incat nimeni nu ajunge sa imi cunoasca munca, deoarece nu este niciodata perfecta?

Daca ai raspuns da, tergiversezi cu perfectionismul, deoarece esti speriat ca alti oameni te vor judeca si critica, exact cum te critici tu pe tine insuti.

Surse utilizate:

http://www.mindbodygreen.com/0-16306/top-5-procrastination-behaviors-what-they-say-about-you.html - tergiversare

#comportamente #tergiversare
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101