Pe ce pui mana cand simti primele simptome de raceala? Data viitoare cand simti o mancarime pe gat, incearca aceste elixire gustoase care te si protejeaza de virusurile gripale si de racelile sezoniere. Pentru ambele retete ai nevoie de un borcan mic, care sa poata fi inchis etans.
1. Ingrediente
- Miere cruda (de preferat de la apicultori locali) suficient de multa incat sa umple un borcan
- 2-3 capatani de usturoi
Instructiuni de preparare:
Se desfac cu grija cateii de usturoi. Trebuie inlaturate toate foitele care ii leaga de bulbul capatanii. Umple borcanul cu cateii de usturoi usor presati si acopera cu mierea cruda. Pune capacul bine inchis, scrie data si pune-l in camara. Cu timpul mierea si usturoiul se vor innegri si amestecul va fi mai concentrat. Unele persoane pastreaza amestecul de usturoi cu miere in frigider, dar mierea poate fi pastrata fara probleme si la temperatura camerei.
Se ia zilnic cate o lingurita de miere ca atare sau se pune peste paine integrala.
2. Ingrediente
- Miere cruda
- Un "deget" de ghimbir (adica doua lingurite cu varf de ghimbir ras)
- O lingurita rasa de scortisoara
- optional, o lingura de boabe de cacao maruntite sau de pudra de cacao
Instructiuni de preparare:
Se amesteca ingredientele in borcan impreuna cu mierea si se poate servi imediat. Se pastreaza in camara si se poate lua cate o lingurita in fiecare zi, preventiv. Are un puternic efect energizant şi incălzeşte corpul.
Va fi foarte indragit de copii datorita gustului deosebit.
Trebuie tinut cont de faptul ca nu este indicata mierea copiilor sub 1 an.
Ce este mierea cruda?
Buna ziua. Cata miere se pune peste ghimbir si scortisoara, borcanul ce gramaj trebuie sa aiba. Usturoiul se poate folosi si cel din comert in amestec miere, multumesc.
Nu se poate cu miere ecologica,de la plafar?aici nu gasesc miere cruda.