Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Parenting
  4. Cum sa-ti protejezi copilul de boli

Cum sa-ti protejezi copilul de boli

Urmatorul articol contine fragmente din cartea "Protejeaza-ti copilul de boli", a lui Joel Fuhrman: Suntem modelati de propria copilarie In ciuda celor mai bune intentii pe care le avem, exista in ziua de azi parinti care, desi plini de bunavointa

Urmatorul articol contine fragmente din cartea "Protejeaza-ti copilul de boli", a lui Joel Fuhrman:

Suntem modelati de propria copilarie

In ciuda celor mai bune intentii pe care le avem, exista in ziua de azi parinti care, desi plini de bunavointa, isi pun copii in mari pericole fara macar sa-si dea seama de acest lucru. Desigur, intotdeauna ne gandim doar la ce este mai bine pentru ei, insa, in fiecare zi, prin lucruri marunte, le putem face rau trupusoarelor lor micute. Cum? Prin ce alegem in fiecare zi pentru a le oferi ca hrana.

Exista un aspect de o importanta vitala pe care cei mai multi parinti bine intentionati nu il stiu. Si nu il stiu pentru ca nimeni nu le-a spus de acest lucru. Iar acest aspect este urmatorul: alimentatia moderna pe care cei mai multi copii din ziua de azi o au creaza un mediu fertil pentru dezvoltarea celulelor canceroase cand acestia inainteaza in varsta.

Prevenirea cancerului la san, la prostata si alte tipuri de cancer ca adult poate fi dificila pentru ca majoritatea factorilor de risc nu mai pot fi schimbati intr-un stadiu atat de avansat. Ideea este ca pentru a avea un impact major, trebuie intervenit mult mai devreme, poate chiar in primii sapte ani de viata. Cu alte cuvinte, alimentatia copilariei creaza cancerul adultilor. Atunci cand copiii nostri nu consuma fructe si legume, ci alimente nesanatoase, se pun bazele dezvoltarii cancerului si a altor boli mai tarziu in viata.

Dovezi stiintifice in sprijinul acestor declaratii pot fi gasite in cartea doctorului Joel Fuhrman, Disease Proof your Child (Protejeaza-ti copilul contra bolilor). Acest fragment atinge doar varful icebergului. Este, insa, important de observat urmatorul lucru: multi copii in ziua de azi se imbolnavesc des si in repetate randuri de infectii la urechi, alergii, astm si mai tarziu, cand cresc, pot dezvolta boli autoimune precum lupus, colita ulceroasa sau artrita reumatoida. Acest lucru nu se intampla din cauza microbilor sau a mostenirii genetice, ci din cauza unei alimentatii nepotrivite. Antibioticele nu pot preveni aceste probleme. Numai o nutritie de calitate poate face acest lucru.

Dovezile stiintifice recente sunt coplesitoare si socante. Se pare ca ceea ce dam sau nu dam copiilor sa manance in primii ani de viata are un impact mai mare asupra contributiei alimentare la cancer decat tot aportul nutritiv din urmatorii 50 de ani. In ziua de azi, copiii din tarile dezvoltate au o alimentatie ce contine mai putin de 2% produse proaspete sub forma de fructe si legume. Copiii occidentali isi iau 90% din calorii din produse lactate, faina alba, zahar si ulei pe masura ce devin adulti. Si un fapt incredibil, 25% dintre copiii cu varste intre 2-3 ani nu consuma fructe si legume deloc. La varsta de 15 luni, legumele cele mai des consumate in occident sunt cartofii prajiti! Au innebunit parintii de-a dreptul?

Datele par socante, insa dovezile stiintifice sunt prea serioase si convingatoare pentru a fi ignorate. In ultimele doua decenii au aparut dovezi care asociaza bolile autoimune, precum boala lui Crohn, lupus si cancerul la varste mai avansate, cu factorii alimentari din primii zece ani de viata. Acest lucru inseamna ca stim acum care sunt factorii ce creaza un mediu propice pentru dezvoltarea cancerului mai tarziu in viata si intelegem exact factorii alimentari care previn cancerul in viata de adult a copiilor nostri. Partea cea mai trista este ca parintii nu sunt informati ca ceea ce copiii lor mananca in primii zece ani de viata poate avea un profund impact asupra intregii lor vieti.

copiii

Sursa foto : https://goo.gl/z8GCRN

Bolile autoimune, diabetul care apare din copilarie, lupus, psoriazis si bolile intestinale inflamatorii se pot dezvolta ca rezultat al erorilor de alimentatie din primii ani de viata si pot cauza mai multe probleme grave de sanatate. Fara informatii adecvate, fara detalii despre regimul alimentar care poate preveni dezvoltarea cancerului mai tarziu in viata, multi parinti isi hranesc, din pacate, copiii cu alimente periculoase care pot oricand declansa cancerul.

Scopul cartii lui Joel Fuhrman este de a furniza parintilor informatii pretioase, astfel incat acestia sa poata oferi copiilor lor darul cel mai de pret - sansa unei vieti lungi si sanatoase. Nu le dam voie copiilor sa stea la masa fumand tigari si band whisky, pentru ca nu ne permite morala sociala; dar nu stam deloc pe ganduri cand le dam cola, cartofi prajiti in grasimi trans si cheeseburgeri, cu regularitate. Multi copii consuma bauturi carbogazoase, gogosi, biscuiti, briose si bomboane zilnic. Este greu pentru parinti sa inteleaga ca in felul acesta distrug potentialul genetic al copiilor lor si construiesc incet dar sigur o fundatie pentru dezvoltarea unor boli grave.

Majoritatea occidentalilor nici nu se gandesc ca daca isi lasa copiii sa consume bauturi racoritoare, chips-uri, mancare de tip fast-food, riscurile sunt la fel de mari (sau poate mai mari) ca si cand i-ar lasa sa fumeze.

Este greu sa ramai optimist cu privire la sanatatea si bunastarea generatiei viitoare cand se inregistreaza o crestere fara precedent in greutatea medie corporala a copiilor si s-au atins niveluri record la rata obezitatii la copii. Rezultatele de cel mai rau augur au fost raportate in 1992 de Studiul asupra Inimii Bogalusa, care a analizat rezultatele autopsiilor efectuate pe copiii decedati in urma unor accidente. Studiul a confirmat existenta placilor si a dungilor de grasime (adica inceput de arterioscleroza) la majoritatea copiilor si adolescentilor!

In cea mai mare parte a vietii, copiii si adultii din occident consuma alimente cu un mare deficit de nutrienti vegetali. Corpurile noastre nu sunt imune la legile biologice care guverneaza functionarea celulara. Cu timpul, bolile reusesc sa evolueze. Chiar si deficientele care sunt la limita pot duce la tulburari de sanatate mai subtile, care cauzeaza anxietate, boli autoimune, cancer si vedere slaba, pentru a enumera doar cateva dintre acestea.

Asa ca dragi paritnti, aveti grija de puii vostri. Faptul ca "puneti o paine pe masa" nu are nici o valoarea in contextul in care stradania este de a oferi copiilor alimente toxice, nocive chiar daca acesta pare sa fie treendul si moda printre ei. Informati-va, documentati-va, acordati o mai mare atentie alimentatiei si fiti voi un exemplu pentru ei iar ei va vor oglindi cu bucurie si cu fericire pura.

Sursa utilizata:

https://www.drfuhrman.com/children/children-dpyc.aspx - copiii

#boli #cancer #copii #copiii #eliminarea cerealelor

Ce au mai parcurs alti cititori...

Cum poti contribui la dezvoltarea inteligentei emotionale a copilului tau
Stresul din copilarie mareste riscul de a suferi de boli cardiace sau diabet la vârsta adulta
Bolile de inima încep din copilarie

Ce spun cititorii despre "Cum sa-ti protejezi copilul de boli"

Viorel26 May 2015 07:54Raspunde

Se gaseste aceasta carte si in limba romana? Ar fi bine sa o citim. Nu am gasit-o decat in engleza.

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101