In mod traditional, sosul pesto contine parmezan sau o specialitate de branza tare, impreuna cu usturoi, busuioc, seminte de pin si ulei de masline.
Aceasta retetaeste extrem de rapida si usor de preparat, iar pesto-ul obtinut este savuros si cremos.
Tine pana la doua saptamani in frigider si este foarte versatil - poate fi folosit de la salate pana la supe.
Ingrediente (2 cesti)
- 200 ml ulei de masline presat la rece
- 2 cesti de busuioc proaspat
- 6 catei de usturoi
- 2 cesti fistic crud (hidratat cel putin 2 ore)
Preparare
Combina intr-un blender de mare putere uleiul de masline, busuiocul si usturoiul pana cand se formeaza un amestec gros, de culoare verde. Adauga fisticul si continua sa amesteci pana cand pasta devine cremoasa. Voilà!
Sa aveti pofta si sanatate din plin!
Sursa: Bucataria bazata pe alimente vii - Doreen Virtue
Citeste si articolul: 5 retete creative si exotice cu turmeric
Daca nu ai la indemana fistic, poti folosi seminte de pin, caju, sau chiar floarea soarelui. Poate nu ii strica un strop de lamaie. La noi nu a rezistat decat 5 minute, nici vorba de 2 saptamani :)