Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Dihotomia periculoasa a contraceptivelor

Dihotomia periculoasa a contraceptivelor

Efectele secundare grave ale contraceptivelor hormonale precum: cheagurile de sange, accidentele vasculare si atacurile de cord sunt de necontestat Un nou studiu recent publicat arata, desi nu pentru prima oara, o asociere intre pilulele contraceptio

Efectele secundare grave ale contraceptivelor hormonale precum: cheagurile de sange, accidentele vasculare si atacurile de cord sunt de necontestat

Un nou studiu recent publicat arata, desi nu pentru prima oara, o asociere intre pilulele contraceptionale de generatie noua si un risc crescut de imbolnavire sau moarte. Cercetatorii britanici de la Universitatea din Nottingham au aratat ca o femeie care foloseste o marca de contraceptionale cu o formula chimica mai recenta are un risc de 4 ori mai mare de a dezvolta cheaguri de sange decat o femeie care nu foloseste contraceptionale. Aceste pilule contin progestine sintetice de generatie noua cu denumirile drospirenona, desogestrel, gestodena, si ciproteron.

Femeile care folosesc pilule cu formule mai vechi sunt si ele expuse unui risc de 2.5 ori mai mare in comparatie cu cele care nu folosesc aceasta metoda contraceptiva. Chiar si cand au luat in calcul alti factori precum obezitatea si fumatul, asocierea a ramas in picioare. 

Formulele de generatie noua sunt create pe de o parte ca raspuns la efectele secundare raportate de la pilulel mai vechi si pe de alta parte in scop comercial, pentru profituri mai mari aduse de produse "noi", "imbunatatite" si deseori mai scumpe.

Studiul mentionat este o dovada noua, dar nu ne spune nimic "nou". Firme mari de pilule ce contin drospirenon (marci cunoscute in occident, Yaz si Yasmin), aflate in topul vanzarilor de contraceptive orale la un moment dat, au fost nevoite sa suporte procese de miliarde de dolari, in actiuni intentate de femei care au suferit din cauza unor boli si afectiuni precum tromboze venoase profunde, embolism pulmonar, accidente vasculare si atacuri de cord. 

Reprezentantii media care prezinta astfel de situatii sunt deseori acuzati ca fiind alarmisti. Femeile sunt incurajate sa continue a lua pilulele, sa-si consulte medicul, apoi li se recomanda sa treaca la alt gen de pilule care scad, dar nu inlatura cu totul, riscurile. In ziua de azi se mai recomanda si utilizarea dispozitivului hormonal IUD, prin implant sau injectat. Cu toate acestea, toate comporta riscuri si efecte secundare. Riscul cheagurilor de sange e posibil sa fie mai redus, insa pericolele pentru sanatatea si starea de bine a unei femei nu dispar daca un contraceptiv hormonal este inlocuit cu altul.

Se spune deseori ca, in comparatie cu o sarcina nedorita, riscul unui cheag de sange provocat de o pilula nu este asa de mare. Aceasta afirmatie se foloseste aproape ca o incantatie. Mai mult decat atat, a servit ca motivatie in timpul unei evaluari efectuate de FDA (autoritatea americana de aprobare a medicamentelor) pentru mentinerea pe piata a contraceptivelor de genul celor Yaz si Yasmin. 

contraceptive

Sursa foto : https://goo.gl/Qya38A

Aceasta comparatie incurajeaza o dihotomie periculoasa care este ea insasi alarmista si anume faptul ca femeile par sa aiba de ales doar intre contraceptivele hormonale sau o sarcina nedorita. Acest lucru poate face femeile sa se simta neputincioase si confuze. Si intareste convingerea ca, daca sunt sincer ingrijorate de impactul contraceptivelor cu hormoni si nu mai folosesc pilulele, nu vor sti sa previna eficient o sarcina si nu vor primi sprijinul necesar in acest sens.

Lipsa unei educatii asupra alternativelor existente le lasa prada unei sarcini nedorite. Faptul ca nu sunt promovate optiunile fara hormoni pentru prevenirea unei sarcini, pune femeile intr-o situatie riscanta. Si crearea acestei dihotomii, nu discutia despre riscuri, este cauza acestei situatii. 

Femeile au nevoie atat de acces cat si de informare cu privire la existenta unor optiuni de contraceptie fara hormoni, asa cum sunt diafragma si sigiliul/cupa cervicala. Au nevoie, de asemenea, sa fie educate cu privire la aspectele fertilitatii, pentru a intelege si a gestiona corect propria fertilitate. Fara acest sprijin femeile se sperie si raman dependente de contraceptivele hormonale care le supun unor riscuri si le cauzeaza efecte secundare nedorite. Femeile care renunta la pilule nu sunt ajutate. Iar cele care apeleaza la medic primesc alte optiuni tot pe baza de hormoni. E timpul sa se iasa din  acest cerc vicios. 

Sursa utilizata:

http://www.greenmedinfo.com/blog/dangerous-dichotomy-birth-control-pills#sthash.9ptyxJk6.dpuf - contraceptive

#copiii respectul de sine #femei #respectul de sine #seminte de morocv #semn zodiacal

Ce spun cititorii despre "Dihotomia periculoasa a contraceptivelor"

Maria07 April 2016 07:54Raspunde

Eu folosesc anticonceptionale pt probleme hormonale (ovare micropolichistice) sunt si pt mine daunatoare?daca nu le folosesc am intelesc ca ovarele imi secreta ceva ce nu este ok pt organismul meu plus ca imi apar noduli...

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101