Ati gatit vreodata flori de dovlecel? Daca nu trebuie sa le incercati, mai ales ca acum este sezonul lor, sunt asa delicate si au un gust fin de dovlecel…o delicatesa.
Exista doua varietati: florile masculine, caracterizate de un pistil lung si subtire si florile feminine care sunt mai mici si au un pistil ondulat.
Florile masculine se preteaza cel mai bine la gatit deoarece sunt mai mari si deci mai simplu de umplut. Florile feminine le puteti gasi si cu un baby dovlecel atasat.
Ingrediente:
- 10 flori de dovlecel
- 100 g tofu
- 1 fir de ceapa verde..mai grasut
- 1 mana de marar verde taiat marunt
- 3 linguri de ulei de cocos pt prajit
- ½ lingurita de turmeric
- Piper negru ( ajuta la o mai buna absorbtie a turmericului)
- Sare neiodata
Pentru aluat:
- 2 linguri de faina de naut
- 3-4 linguri de apa
- Sare neiodata
Mod de preparare:
Faramitati cu ajutorul unei furculite branza tofu, amestecati-o cu ceapa taiata marunt, mararul, turmericul, sarea si piperul astfel incat sa rezulte o compozitia omogena.
Spalati florile de dovlecel si indepartati-le cu grija pistilul.
Umpleti-le cu amestecul pregatit mai devreme, dar cu foarte mare grija deoarece sunt foarte fragile. Separat intr-un recipient amestecati ingredientele pentru aluat astfel incat acesta sa aibe consistenta unui aluat pentru clatite.
Puneti intr-o tigaie antiaderenta uleiul de cocos la incins. (Acest ulei se preteaza cel mai bine la prajit deaoarece el nu fumega, este foarte versatil, pastreaz? aromele mâncarurilor si creaza o crusta frumoasa alimentelor. Uleiul de cocos extravirgin are un gust bogat si fin. Uleiul de nuca de cocos este metabolizat într-un mod unic. Spre deosebire de uleiurile traditionale si unt, acesta este rapid procesat de ficat si ars caloric).
Tavaliti florile de dovlecel umplute prin aluat si prajiti-le maxim 10 secunde pe fiecare parte. Cand sunt gata scoateti-le pe un servetel absorbant. Le puteti servi alaturi de castraveciori murati in saramura sau cu legume proaspete.
Reteta si imagini: Alina Barbu
Este adevarat . Am gatit de foarte multe ori . Sunt un deliciu.Se pot umle cu ori ce compozitie doresti ca pe sarmale sau ardei umpluti.Incercati si voi .
Sunt un adevarat deliciu, eu am mancat prima data in Italia dar dulci in aluat de clatite iar mai apoi am facut eu acasa. sunt excelente.
nici nu stiam ca se mananca florile de dovlecel, dar la cum arata in poza mi s-a facut o pofta, trebuie sa incerc! multumim ptr reteta!