Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Invatam impreuna
  4. Daca iei o aspirina pe zi, acest lucru va cauza cancerul, nu il va preveni

Daca iei o aspirina pe zi, acest lucru va cauza cancerul, nu il va preveni

Mass-media institutionala este plina de noi relatari care pretind ca daca iei o aspirina pe zi, se presupune ca tii cancerul la distanta. Dar cu doar cativa ani in urma, stiinta institutionalizata declara exact opusul, intrucat un studiu publicat in

Mass-media institutionala este plina de noi relatari care pretind ca daca iei o aspirina pe zi, se presupune ca tii cancerul la distanta. Dar cu doar cativa ani in urma, stiinta institutionalizata declara exact opusul, intrucat un studiu publicat in Journal of the National Cancer Institute cu ani in urma, in 2004, descoperea ca tocmai consumul zilnic de aspirina este corelat cu un risc semnificativ de a dezvolta cancer.

Dr. Eva S. Schernhammer, M.D., Dr.P.H., de la Brigham and Women's Hospital si Harvard Medical School din Boston, si colegii ei au condus o investigatie cuprinzatoare asupra efectelor consumului de aspirina pe termen lung. Ei au descoperit ca utilizarea prelungita de aspirina poate declansa cancerul la oameni, si ca nu exista nici o dovada ca daca iei o aspirina pe zi, aceasta ajuta in vreun fel la prevenirea cancerului.
Bazandu-se pe date adunate ca parte a cuprizatorului Nurses' Health Study (Studiul de sanatate pentru asistente medicale), care a inceput in 1980, echipa a descoperit ca, in comparatie cu femeile care consumasera mai putin de doua tablete de aspirina pe saptamana, utilizatorii care luau cu regularitate doua sau mai multe tablete de aspirina pe saptamana aveau cu un uluitor procent de 58% mai multe sanse de a dezvolta cancer pancreatic – iar cei ce luau mai mult de 14 aspirine pe saptamana aveau cu 86% mai multe sanse la aceeasi boala.

“Descoperirile noastre nu vin in sprijinul unui efect protector al utilizarii aspirinei in cazul riscului de cancer pancreatic” a scris dr. Schemhammer la acea data, ceea ce era si o respingere a altor studii care pretindeau ca utilizarea aspirinei ajuta la prevenirea cancerului. “Mai degraba aspirina pare ca sporeste riscul de cancer pancreatic dupa perioade extinse de utilizare”.
Deci care este adevarul? Aspirina provoaca cancer sau il previne? Bazat pe dovezile mai sus mentionate, aspirina pare sa fie un promotor al cancerului mai degraba decat un factor de prevenire. Si totusi la acest moment complexul institutionalizat medical-industrial se straduieste din rasputeri sa pretinda ca oamenii pot evita cancerul daca doar inghit cateva aspirine in fiecare zi.

Utilizarea regulata de aspirina este corelata cu infarcturi, atacuri cerebrale, sangerari intestinale, afectiuni ale organelor interne.

Acidul acetilsalicilic, numele mai tehnic al aspirinei, este de fapt un derivat sintetic al scoartei naturale de salcie, care are proprietati analgezice si de fluidizare a sangelui. Dar de cand a fost dezvoltat acest medicament nesteroid antiinflamator, s-a observat ca de fapt cauzeaza probleme severe de sanatate si chiar moartea, in special cand este luat cu regularitate.aspirina

In 2010 un grup de cercetatori, experti medicali si oficiali pentru sanatate publica au iesit in fata denuntand recomandarile cum ca daca oamenii iau o aspirina pe zi isi protejeaza inima. S-a descoperit ca aspirina de fapt distruge stratul protector al intestinului, ceea ce duce la sangerari severe, colite si chiar perforari intestinale, care poate cauza infectii sistemice si alte probleme foarte serioase de sanatate. (http://online.wsj.com).

“Este important de reamintit ca toate medicamentele analgezice antiinflamatoare, inclusiv aspirina, care se poate cumpara si fara reteta, au potentialul de a afecta tesutul tractului gastrointestinal” a scris dr. Neena S. Abraham, un gastroenterolog la Michael E. DeBakey V.A. Medical Center, intr-un articol din 2010 din New York Times. “Afectiunea se poate petrece oriunde, de la gura la anus… Aspirina nu este un supriment alimentar – este un medicament cu riscuri si efecte secundare reale” (http://consults.blogs.nytimes.com).
Aspirina poate de asemenea sa accentueze problemele cardiace mai degraba decat sa le aline, asa cum se crede in mod popular, deoarece medicamentul este un “antinutritiv” care lipseste corpul de mineralele si factorii nutritivi vitali. Iar in ce priveste organele corpului, acest efect poate fi dezastruos pe termen lung.

Un lucru pe care putini il stiu este acela ca aspirina odata instalata in organism, impiedica formarea febrei. Pentru majoritatea adultilor care au luat in mod regulat aspirina de mici, febra este deja o amintire indepartata. Acest lucru ar parea sa fie un avantaj, daca nu luam in seama faptul ca febra este de fapt benefica organismului, ea fiind modul in care corpul isi ridica voit temperatura pentru a distruge pericolele care il ameninta. Cititi mai multe despre febra in articolul : "Invatati sa iubiti febra, nu sa va temeti de ea". Este nevoie de perioade intense de curatare si detoxifiere pentru a reda capacitatea normala organismului de a creea febra.

Asa ca aveti grija in ce masura acest medicament, care de multi este folosit zilnic, va face mai mult rau decat bine.

Sursele pentru acest articol includ:

http://www.naturalnews.com/035417_aspirin_cancer_prevention.html -aspirina nu previne cancerul

 

#aspirina #cancer #pericole #prevenire

Ce au mai parcurs alti cititori...

Parabenii si cancerul la san
Chimicalele din popularele vopsele de par pentru femei cauzeaza cancer
Stiinta confirma ca turmericul este la fel de eficient ca 14 medicamente

Ce spun cititorii despre "Daca iei o aspirina pe zi, acest lucru va cauza cancerul, nu il va preveni"

ana28 August 2016 12:08Raspunde

Hotarati-va odata....e buna sau nu???? Sau nici voi nu stiti.

Celia18 July 2016 17:42Raspunde

Stupefiant : se recomanda insistent utilizarea produsului Aspenter pentru probleme cardiovasculare si acum sa aflam ca poate determina imbolnavirea de cancer !? Este revoltator. Informatiile contrarii sunt bulversante pentru orice persoana.

Mihail04 April 2016 01:55Raspunde

Confuzie totala pai nu stim de cine sa mai ascultam, cum este posibil ca doctorii cardiologi sa recomande aspirina de 80 mg. o pastiluta zilnic pentru intretinere si buna circulatie,Daily Low Dose. Pai, clarificati-va fratilor ca ne zapaciti de tot cu cine sa mai votam? ssi de cine sa mai ascultam?

Aniana31 March 2016 09:39Raspunde

Mama mea implineste in mai 92 de ani si ia aspirina de peste 30 de ani,cate o pastila in fiecare dimineata dupa mancare si,har Domnului ca inca o avem si este destul de bine-ca la 92 de ani.Asa ca....,nu mai stim care studii sunt bune si care ,nu.

Vasile Vioara16 May 2015 19:11Raspunde

Mare confuzie ...Pai nu se scrie la bolile cardiovasculare..Aspenter pt a preveni coagularea... Tatal meu chiar din aceasta cauza a sufeit un AVC...Ce sa mai stii ...Am inteles ca in medicina in 10-15 ani cantitatea de informatie se dubleaza dar ca jumatate se dovedesc a avea multe greseli...

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101