Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Diete
  4. 7 beneficii pentru creier ale eliminarii glutenului din alimentatie

7 beneficii pentru creier ale eliminarii glutenului din alimentatie

Este cazul sa renunti la cerealele ce contin gluten? Dr. William Davis este de parere ca da. Iata cateva fragmente din cartea sa, Sanatate completa, burta de grau

Inlatura cerealele ce contin gluten din alimentatie si creierul tau va fi eliberat de sub dominatia compusilor activi din acestea. Este eliberator, minunat si iti da forta. Creierul tau poate reveni la starea lui normala de veghe, energica, rationala si creativa. Iata cateva dintre beneficiile resimtite dupa renuntarea la cerealele bogate in gluten:

  1. Imbunatateste dispozitia

Dupa ce va trece depresia asociata cu renuntarea, se va instala o stare sporita de bunadispozitie. Acest lucru apare in urma inlaturarii gliadinei si a altor exorfine derivate din proteinele de prolamina, dar si ca urmare a cresterii nivelului de serotonina in creier. Oamenii sunt mai fericiti si mai optimisti, se implica mai activ in relatia cu cei din jur si in viata lor.

Citeste si articolul: Dieta OMAD - cea mai noua si extrema metoda de a slabi

  1. Reduce anxietatea

Multe persoane sunt coplesite de stari de anxietate moderate si constante, o stare de nesiguranta si lipsa unui sens in viata, care ii face sa sufere. Aceste stari dispar dupa renuntarea la cereale. Pentru unii poate fi o schimbare dramatica sau radicala, pot scapa de fobii care i-au urmarit toata viata, cum ar fi agorafobia sau claustrofobia. Pentru altii poate fi o schimbare mai subtila, inlaturand anxietati constante care le umbreau viata. Ca si gandurile de sinucidere, anxietatea este foarte usor declansata de expunerea la cereale, de aceea evitarea lor este esentiala.

  1. Te scapa de ceata de pe creier

Ca si in cazul imbunatatirii dispozitiei, si inlaturarea cetii de pe creier este o experienta asociata cu renuntarea la cereale. Sunt persoane care declara ca se pot concentra mai bine pe perioade mai lungi si pot gandi mai limpede, iau decizii mai usor si vorbesc mai elocvent.

Scriitorii pot scrie perioade mai lungi; artistii pot picta, desena sau crea cu mai mare usurinta; iar oamenii de afaceri pot participa la discutii, la sedinte si pot pregati documente cu mai multa eficienta; sportivii isi pot mentine concentrarea pe durate mai lungi si sunt mai putin dependenti de stimulatori de performanta, cum ar fi bauturile energizante si batoanele proteice.

Efectul este valabil atat in cazul copiilor cat si al adultilor. Cele mai impresionate experiente sunt cele referitoare la copii, ale caror rezultate s-au imbunatatit vazand cu ochii dupa ce au fost eliberati de ceata cauzata de consumul de cereale.

Descopera in shopul nostru produsele fara gluten!

  1. Inveti mai bine

Refacerea capacitatii de concentrare prelungita, o gandire mai clara si tendinta redusa de a fii distras duc la o capacitate marita de a invata. Oamenii asculta mai atent, retin mai multe cand citesc, acumuleaza si sintetizeaza informatii cu mai mare usurinta si se bucura de o memorie mai buna. Sunt mai concentrati, mai creativi si mai eficienti.

    5.Vindeca leziunile cerebrale

Avand in vedere ca leziunile cerebrale sunt asociate cu consumul de grau, inlaturarea cerealelor poate rezolva aceasta problema, daca acestea constituie factorul declansator. De cele mai multe ori, persoanele care sufera de crize ca urmare a sindromului lobului temporal, manifesta o reducere sau absenta completa a acestor episoade.

cerealele

Desi asocierea cauzala intre cereale si crizele de epilepsie nu este pe deplin dovedita, sunt tot mai multe cazuri de persoane care par sa-si reduca si aceste episoade periculoase in urma renuntarii la cereale.

    7.Vindeca tulburarile neurologice

Persoanele cu ataxie cerebrala de obicei resimt o imbunatatire lenta, treptata, in capacitatea de coordonare, echilibru, capacitatea de a merge si controlul asupra vezicii, sau cel putin afectiunea se opreste din evolutie, dupa eliminarea cerealelor. Pentru ca sistemul nervos se vindeca foarte incet si cu lipsuri, procesul poate dura luni sau ani intregi, de aceea este necesar un angajament pe termen lung pentru a se vedea rezultatele.Chiar si scleroza multipla, ca urmare a distrugerii autoimune a mielinei care acopera tesutul nervos, se poate imbunatati treptat sau chiar vindeca. Este, de asemenea, esential sa se corecteze aportul de vitamina D in acelasi timp, deoarece studii preliminare indica o relatie puternica intre vitamina D si aceasta afectiune.

  1. Previne dementa

Cresterea nivelului de zahar din sange care are loc zilnic, sau de mai multe ori pe zi, ca urmare a consumului regulat de cereale este reglata prin renuntarea la cereale. Teste clinice au demonstrat asocierea puternica intre zaharul din sange in cantitate de 110 mg/dl — sub limita de prediabet si diabet, dar peste limita normala - si dezvoltarea dementei, cu un risc mai crescut in cazul nivelului crescut de zahar la pre diabetici si diabetici.

Eliminarea cerealelor este o metoda puternica de reglare a nivelului crescut de zahar in sange care apare pe stomacul gol sau dupa masa. Unele persoane sunt predispuse si la unele procese autoimune declansate de proteinele de gliadina si prolamina care pot duce la dementa, procese care sunt oprite odata cu eliminarea cerealelor buclucase.

 

Sursa utilizata:

http://www.mindbodygreen.com/0-18706/7-brain-benefits-of-cutting-wheat-out-of-your-diet.html

#cereale #creier #sistemul digestiv #stomacul

Ce au mai parcurs alti cititori...

Acidul fulvic - un izvor de sanatate
Ce se intâmpla daca renunti la a mai consuma pâine alba

Ce spun cititorii despre "7 beneficii pentru creier ale eliminarii glutenului din alimentatie"

Marius05 November 2016 21:48Raspunde

Vă respect mult pentru ceea ce faceți dar in acest caz nu sunt de accord. Sunt de 2 ani vegetarian si consum in fiecare dimineața un bol mare de Musli ( ovaz,grau,fructe uscate,nuci ) .Cautați va rog frumos pe Youtube Dr Isaia Margiane si Virgiliu Stoescu! Domnul Dr Virgiliu Srtroescu imi este mentor si de aceea tind sa-l cred pe dansul. !!! Vă mulțumesc!

Ciprian Zaharia23 May 2015 01:32Raspunde

Interesant...si copilul meu mananca paine zilnic...ii plac uscaciunile de numai.

LIDIA NEAGU22 May 2015 10:34Raspunde

As sugera sa veniti cu alternative in cazul renuntarii la cereale. Si o intrebare:toate cerealele sunt nocive? eu consum numai cereale integrale(paine neagra facuta in casa de mine,tarite de ovaz sau de grau,etc.)sau va referiti la cerealele care contin gluten?

M22 May 2015 09:22Raspunde

Clarificati, va rog! Este vorba doar despre grau sau despre toate cerealele???

Alec Blenche22 May 2015 16:03Raspunde

Putine cereale nu intra in duscutie - meiul , hrisca, quinoa - multe fiind pseudocereale.

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101