Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Intelegerea cancerului si a modului in care se dezvolta

Intelegerea cancerului si a modului in care se dezvolta

In ciuda zecilor de ani de cercetari, cu miliarde de dolari cheltuiti in fiecare an, razboiul impotriva cancerului a fost un dezamagitor esec. Majoritatea oamenilor echivaleaza cancerul cu moartea, sau cel putin cu o chinuitoare calatorie inapoi catr

In ciuda zecilor de ani de cercetari, cu miliarde de dolari cheltuiti in fiecare an, razboiul impotriva cancerului a fost un dezamagitor esec.
 
Majoritatea oamenilor echivaleaza cancerul cu moartea, sau cel putin cu o chinuitoare calatorie inapoi catre sanatate si plina de slabiciune fizica si durere.
 
Totusi, intocmai precum oricare alt mecanism de boala, primul pas in infrangerea lui este sa intelegi ceea ce este el si cum se dezvolta.

Ce este cancerul?

In cei mai simpli termeni, cancerul reprezinta un proces accelerat de crestere celulara neadecvata, necontrolata – un proces haotic in cadrul ordinii biologice. Cand sunt examinate la microscop, celulele canceroase sunt deformate, formate inconsistent si dezorganizate si contin structuri interne anormale, toate acestea constituind esenta dezordinii biologice. Cancerul, in ciuda temerilor create in oameni, este un fenomen natural care reprezinta raspunsul corpului la un atac continuu al numerosilor factori asupra mecanismelor de reglare si echilibrare pe care acesta le poseda.
 
Fiecare celula din corp are capacitatea de a deveni canceroasa, si multe fac asta zilnic. In mod normal sistemul imunitar este capabil sa protejeze corpul prin distrugerea acestor celule sau prin reprogramarea lor inapoi la functionarea normala. Totusi daca sistemele de aparare ale corpului au fost deteriorate, acest proces nu se poate petrece, ceea ce permite cancerului sa se instaleze. Daca celulele canceroase nu se raspandesc dincolo de tesutul sau organul unde isi au originea, cancerul este considerat localizat. Daca insa cancerul se raspandeste catre alte parti ale corpului, se spune ca a intrat in metastaza.

Diferitele tipuri de cancer

Printre cele 150 de tipuri diferite de cancer, sunt recunoscute in mod conventional cinci mari grupe:• Carcinoamele se formeaza in celulele epiteliale care acopera suprafata pielii, gurii, nasului, gatului, cailor aeriene pulmonare, tractului genitalo-urinar si a celui gastrointestinal, sau acele celule care captusesc glande precum sanii sau tiroida. Cancerele la plamani, san, prostata, piele, stomac si colon sunt numite carcinoame si sunt tumori solide.

• Sarcoamele se formeaza in oase si tesuturile moi conjunctive si de suport ce inconjoara organele si tesuturile precum cartilagiile, muschii, tendoanele, grasimea si captuseala exterioara a plamanilor, abdomenul, inima, sistemul nervos central si vasele de sange. Sarcoamele sunt tumori solide, dar sarcoamele sunt atat cele mai rare, cat si cele mai letale forme de tumori maligne.

• Leucemiile se formeaza in sange si in maduva osoasa, iar celulele albe sanguine anormale calatoresc prin fluxul sanguin, creând probleme in splina si alte tesuturi. Leucemiile nu sunt tumori solide, intrucat sunt caracterizate de o supraproductie de celule albe sanguine anormale.

• Limfoamele sunt cancere ale glandelor limfatice. Glandele limfatice actioneaza ca un filtru pentru impuritatile din corp si sunt concentrate majoritar in gat, zona inghinala, subtiori, splina, centrul pieptului si in jurul intestinelor. Limfoamele sunt de obicei constituite din limfocite anormale (celule albe sanguine) care se strang in glandele limfatice pentru a produce mase solide. Boala lui Hodgkin si limfoamele non-Hodgkin sunt doua dintre cele mai predominante tipuri de limfoame in SUA.

• Mieloamele sunt tumori rare ce apar in celulele plasmatice producatoare de anticorpi sau in cele hematopoietice( producatoare de celule rosii sanguine/hematii) in maduva osoasa.
 tumoare osoasa
O caracteristica cheie a celulelor canceroase este durata lor de viata puternic prelungita, comparativ cu cea a celulelor normale. Este ironic, dat fiind ca de fapt cancerul se poate dovedi fatal gazdei lui, faptul ca celulele canceroase sunt in mod esential nemuritoare. Pe masura ce isi dezvolta propria lor retea de vase sanguine pentru a sifona hrana din principalul traseu sanguin, ele pot in cele din urma sa duca la formarea unei tumori – o umflatura cauzata de cresterea anormala a celulelor.
 
Daca aceasta tumoare invadeaza tesutul normal adiacent sau se raspandeste prin sistemul limfatic sau vasele de sange catre alte tesuturi normale, aceasta tumoare este considerata maligna.

Caracterul patologic al unor astfel de tumori izvoraste din capacitatea celulelor de a invada alte tesuturi si de a calatori prin vasele limfatice si sanguine catre alte zone ale corpului. Majoritatea victimelor cancerului mor, nu de la multiplicarea initiala a acestor celule anormale, ci ca rezultat al procesului secundar, metastaza – care este raspandirea cancerului prin tot corpul. Aceasta reprezinta desprinderea celulelor canceroase de tumoarea initiala si plutirea prin fluxul sanguin si infectarea altor tesuturi.
 
Odata ce a intervenit metastaza, cancerul este mai mult decat probabil ca va fi fatal, doar daca nu este tinut sub control sau, in cel mai fericit caz, inversat. Metastaza poate duce la formarea de mai multe tumori, care submineaza in continuare si mai mult rezerva de energie a corpului, slabind si in cele din urma otravind pacientul cu toxine care il fac sa se simta obosit, plin de dureri, deprimat si apatic. Aceasta crestere exacerbata copleseste in cele din urma celelalte functii ale corpului. Oricare ar fi cauza imediata, moartea datorata cancerului este produsa de obicei prin metastaza si instalarea de cancere secundare care cresc ca rezultat al metastazei de la locul primar al tumorii.

Multe, daca nu chiar majoritatea deceselor datorate cancerului provin ca rezultat al infectiilor cu bacterii, virusuri si fungi – microbi ce in mod normal ar fi distrusi de sistemul imunitar. In cazul cancerului, functionarea sistemului imunitar este grav suprimata, partial datorita slabirii sistemice produse de procesul canceros si partial datorita efectelor negative, toxice, ale tratamentelor anticanceroase conventionale – chimioterapie, chirurgie si radiatie.

Deci ce cauzeaza atat de larga raspandire de astazi a cancerului? Sunt cativa factori (stresul, alimentatia, fumatul,alcoolul,etc) si e nevoie de multa perseverenta si determinare  in eliminarea pe cat de mult posibil a acestor cauze din stilul curent de viata. Dupa aceea este vital consumul alimentelor integrale si concentrarea asupra celor care furnizeaza corpului „armele” pentru inlaturarea celulelor canceroase.

Surse:

http://www.healingthebody.ca/daily-habits-that-cause-cancer/
http://www.naturalnews.com/cancer_causes_tumors_development.html
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3037818/ - cancer
foto: flickr

#cancer #intelegere #tumori

Ce au mai parcurs alti cititori...

Beneficiile tehnologiei merita riscul la care ne expunem sanatatea?
6 beneficii ale propolisului
6 elemente nutritive esentiale in tratarea cancerului la prostata

Ce spun cititorii despre "Intelegerea cancerului si a modului in care se dezvolta"

nik05 August 2017 17:10Raspunde

http://vindecareacancerului.blogspot.ro/2014/12/cancerul-nu-este-o-boala-este-ultimul.html

Monica08 December 2014 16:53Raspunde

1. Cancerul ar putea fi prevenit prin alimentatie sanatoasa, fara chimicale, aditivi, erbicide, insecticide, etc etc. Greu mai gasesti in ziua de azi ceva natural si sanatos. 2. Evident ca nu se doreste vindecarea cancerului, este prea profitabil. La fel si SIDA. De ce sa iei o singura pastila si sa te vindeci cand poti sa stai bolnav si sa cumperi ani la rand medicamente pe banda rulanta? Daca aveti impresia ca farmaceuticele or sa va salveze, tine-ti minte asta: Daca voi ati fi sanatosi, ei ar da faliment. Totul este afacere.

Catalin07 December 2014 18:55Raspunde

Cancerul se poate trata fara medicamente sau spitale!

concediere.wordpress.com13 October 2014 09:17Raspunde

Referitor la "In ciuda zecilor de ani de cercetari, cu miliarde de dolari cheltuiti in fiecare an, razboiul impotriva cancerului a fost un dezamagitor esec." - exista teorii care sustin contrariul, respectiv ca exista solutii, insa fiind o afacere foarte buna pentru companiile farmaceutice, medici, intreg sistemul medical, nu are nimeni interesul ca omul sa fie sanatos. Dimpotriva, din boala acestuia traiesc cei anterior mentionati si traiesc, de cele mai multe ori, foarte bine. Nu degeaba industria farmaceutica este pe primul loc mondial la profit!

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101