Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Invatam impreuna
  4. Alimentele care favorizeaza cel mai mult aparitia cancerului

Alimentele care favorizeaza cel mai mult aparitia cancerului

Cancerul este una dintre bolile cu cel mai mare impact in intreaga lume. Acesta ataca persoane indiferent de varsta, rasa, intelect sau sex. Cancerul iti poate afecta intreg corpul sau doar parti din el. Poate avansa extrem de repede sau in cativa an

Cancerul este una dintre bolile cu cel mai mare impact in intreaga lume. Acesta ataca persoane indiferent de varsta, rasa, intelect sau sex. Cancerul iti poate afecta intreg corpul sau doar parti din el. Poate avansa extrem de repede sau in cativa ani.

Un lucru ce ramane insa constant pe parcursul numeroaselor studii de cercetare efectuate este ca anumiti factori influenteaza dramatic riscul unei persoane de a contacta teribila boala.

Dintre acestia, alimentatia este factorul constant in toate studiile, fie ca influenteaza in mod direct sau indirect. Anumite alimente s-au dovedit a mari riscul de cancer de diferite tipuri. Acestea includ:

Alimente si produse din carne procesate

Hot dog-urile, conservele de carne si alte alimente procesate sunt pline de chimicale si conservanti pentru a le prelungi perioada de expirare. Acesti aditivi nu numai ca fac aceste alimente sa devina toxice, dar distrug si restul de nutrienti pe care le mai contin.

Organisme modificate genetic (OMG-urile)cancer pericol alimente

OMG-urile, organismele modificate genetic, sunt alimente care au fost modificate genetic pentru a se reproduce mai mult sau pentru a creste mai repede decat o fac cele care se dezvolta in mod natural. Problema cu alimentele modificate genetic la nivel celular este ca, desi sunt practic la fel, ele nu vor reactiona la fel odata ce patrund in corpul omenesc. Nu au acelasi nivel nutritional si nu cresc la fel ca cele dezvoltate natural. Asemanator clonarii, alimentele arata la fel, miros la fel si pot avea acelasi gust, dar modificarile produc mutatii la nivelul celulelor pe care oamenii de stiinta nu le pot explica. Citeste mai multe despre acestea in articolul : Descoperiri socante intr-un studiu asupra consumului de organisme modificate genetic

Alimente ne-organice

Alimente ne-organice sunt cele care sunt crescute cu ajutorul pesticidelor, ierbicidelor si ingrasamintelor chimice. Fructele si legumele tratate in mod repetat cu aceste chimicale ajung sa le absoarba prin coaja si piele. Odata ajunse in alimente, chimicalele nu mai pot fi spalate, fiind astfel ingerate in farfuria noastra. Majoritatea acestor chimicale sunt toxice si, odata ingerate, pot creste dramatic riscul unei persoane de a contracta diferite tipuri de cancer.

Alimentele gatite pe gratar cu carbuni sau in ulei

Nu alimentele gatite pe gratarul cu carbuni cresc riscul de a contracta cancer. Ci mai degraba acele parti ale alimentelor arse sau prajite sunt principala sursa de crestere a riscului. Arderea prin coacere sau prajire duce la formarea de carcinogeni in timpul procesului de gatit. Consumarea acelor portiuni arse sau foarte coapte determina cresterea riscului. Daca o portiune a alimentului se arde, prin indepartarea acesteia se reduce substantial riscul. De asemenea fumul emanat in urma procesului de gatire este foarte periculos.

Indulcitori artificiali si potentiatori de aroma

S-a dovedit ca o mare parte din indulcitorii artificiali si potentiatorii de aroma maresc riscul de cancer. Aspartamul, splenda si zaharina sunt in prezent monitorizate pentru a observa daca amestecul de chimicale continut de acestea sunt responsabile pentru cresterea riscului de cancer de diverse tipuri pentru consumatorii lor.

Surse utilizate:

http://www.sampateek.com

http://www.cancerresearchuk.org

http://www.care2.com
Afla mai multe pe: http://www.naturalnews.com/045381_cancer_prevention_healthy_food_disease_risk.html#ixzz36OUFems6 - cancer

#alimente #cancer #Gheara pisicii #omg #pericol #pesticide #plimbari

Ce au mai parcurs alti cititori...

Lucruri fundamentale despre sanatate: cand se declanseaza cancerul?
Studiu: afla care alimente sunt corelate cu un risc mai scazut de cancer ovarian
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101