Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Diete
  4. 9 motive pentru care sa nu mesteci guma

9 motive pentru care sa nu mesteci guma

Din pacate pentru fanii gumei de mestecat, exista dovezi de necontestat ca acest obicei nu este unul dintre cele mai bune si iata si noua motive pentru aceasta.

Poate ca nu v-ati fi asteptat , dar top trei consumatoare de guma de mestecat este ocupat in ordine de Iran, Arabia Saudita si Statele Unite.

Chiar daca nu se afla printre fruntase, Romania este o tara in care guma de mestecat este un aliment preferat de multi cetateni, de unde si varietatea si disponibilitatea acesteia in aproape toate magazinele alimentare.

Din pacate pentru fanii gumei de mestecat, exista dovezi de necontestat ca acest obicei nu este unul dintre cele mai bune, si iata si noua motive pentru aceasta.

1. Consumatorii de guma de mestecat sunt mai predispusi sa consume alimente nesanatoase

Cercetatorii au descoperit ca cei care mesteca guma de regula nu consuma fructe si legume, ci sunt mai predispusi sa consume alimente nesanatoase precum bomboane sau chipsuri.

2. Afectiuni ale articulatiilor temporo-mandibulare

Guma streseaza cartilagiul de la incheietura maxilarelor care are menirea de a absorbi socul si poate declansa astfel afectiuni ale articulatiilor temporo-mandibulare, afectiuni cronice dureroase.

3. Durerile de cap

Mestecatul inutil poate crea o crispare cronica a muschilor faciali localizati la nivelul tamplelor. Acest lucru poate pune presiune pe nervii care conduc sangele spre cap, ceea ce poate genera dureri de cap care apar si dispar.

4. Agravarea afectiunilor digestive

Mestecatul gumei poate agrava problemele digestive si poate cauza balonari celor ce sufera de SCI (sindromul colonului iritabil) datorita aerului in exces inghitit in timpul mestecatului (pe langa toate ingredientele artificiale pe care le inghiti). Acest lucru poate pune presiune pe intestine si poate cauza crampe si balonari.

5. Efectele nocive ale indulcitorilor artificiali

Majoritatea gumelor fara zahar contin aspartam, un indulcitor artificial asociat cu defecte la nastere, diabet, cancer si afectiuni neurologice.

6. Dauneaza dintilor

Indiferent ca alegi sa mesteci guma cu sau fara zahar, tot iti strici dintii. Zaharul duce la aparitia cariilor, in timp ce guma fara zahar contine arome acide si conservanti care contribuie la eroziunea dintilor care se pot efectiv dizolva cu timpul.

Unele gume sunt indulcite cu sirop de porumb cu continut bogat in fructoza, cunoscut ca fiind una dintre cauzele principale ale cariilor dentare, precum si o gazda primitoare pentru unele afectiuni precum cancer, diabet si obezitate.

7. Elibereaza mercurul toxic in organismguma de mestecat

Daca ai plombe cu mercur, mestecatul poate face ca aceasta neurotoxina sa fie eliberata din plombe si sa fie absorbita de corp.

8. Produse secundare provenite de la oi

Guma de mestecat contine de regula lanolina, o substanta cerata derivata din lana de oi, care o ajuta sa ramana moale. Pentru ca “ingredientele de baza pentru guma” sunt considerate produse standard, producatorii nu au obligatia de a detalia aceasta denumire, si desi lanolina nu este neaparat nociva, nu este nici cel mai apetisant produs de consumat.

9. Polimeri sintetici si latex

Guma este facuta cu ajutorul polimerilor sintetici si a latexului, care pot fi grele pentru sistemul digestiv daca guma este inghitita accidental.

Pentru a afla mai multe despre ingredientele secrete din guma de mestecat, citeste articolul : Misterioasele ingrediente din guma de mestecat

Ce spui, nu ar fi momentul sa renunti la guma? De ce sa nu o inlocuiesti cu o gustare delicioasa de fructe?

 

SURSE

http://www.organicauthority.com/health/bubble-gums-reasons-to-stop-chewing-gum-health.html
http://www.confectionerynews.com/Markets/Highest-chewing-gum-consumption-worldwide-revealed
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1471015313000123
http://www.thealternativedaily.com/tantalizing-taste-tamarind-fruit-fights-cancer

http://www.thealternativedaily.com/9-reasons-chew-gum/ - guma de mestecat

#aspartam #dureri de cap #guma #guma de mestecat #ingrediente #sanatate

Ce au mai parcurs alti cititori...

5 categorii de alimente care accentueaza simptomele de depresie
Consumul de bauturi cu aspartam legat de aparitia cancerului in cel mai complex studiu facut pana acum
Misterioasele ingrediente din guma de mestecat

Ce spun cititorii despre "9 motive pentru care sa nu mesteci guma"

StrugaruI18 April 2015 13:41Raspunde

Cu toate afirma?iile de mai sus sunt de acord, dar m? cam îndoiesc c? fructoza ar fi o "gazd? primitoare cancerului"...

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101