Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Sfaturi practice
  4. 9 motive pentru a renunta definitiv la bacon

9 motive pentru a renunta definitiv la bacon

Inca se spune despre bacon ca ar fi o mancare sanatoasa. Sa fim seriosi: baconul nu a fost si nu va fi niciodata un aliment sanatos. Desi mai sunt diete cum e Paleo, care ii sustine calitatile, acestea nu sunt decat scuze pentru a consuma mai multa c

Inca se spune despre bacon ca ar fi o mancare sanatoasa. Sa fim seriosi: baconul nu a fost si nu va fi niciodata un aliment sanatos. Desi mai sunt diete cum e Paleo, care ii sustine calitatile, acestea nu sunt decat scuze pentru a consuma mai multa carne … si in special bacon. Iata 9 motive pentru a renunta definitiv la bacon:

  1. Un risc marit cu 42% de atac cardiac si accident vascular

Consumul regulat de bacon este asociat cu un risc marit de boli de inima si accidente vasculare. Trei felii de bacon contin aproximativ 435 mg de sodiu. Daca nu stii cat inseamna, este foarte mult. Consumul regulat de bacon si alte produse din carne procesate contribuie la cresterea riscului de atac de cord cu pana la 42%.

  1. Un risc marit cu 44% de a muri tanar

Conform unui studiu publicat in revista medicala Medicina BioMed Central, cercetatorii au descoperit ca un consum de carne procesata asa cum este baconul mareste semnificativ riscul de moarte prematura din cauze diverse, dar in special din cauza unei boli de inima sau de cancer. Una din cele saptesprezece persoane tinute sub observatie de cercetatori a murit; cu toate acestea, cele care au consumat peste 160 grame de carne procesata (echivalentul a doi carnati si o felie de bacon) au prezentat un risc cu 44% mai mare de a muri decat cele care au consumat cam 20 grame zilnic.

  1. Un risc marit cu 19% de diabet

Desi producatorii din industria alimentara si bucatarii celebri par sa includa baconul in orice, inclusiv prajituri, inghetata, ciocolata, si practic in orice fel principal de mancare, consumul de bacon trebuie tratat cu seriozitate. Revista Science Daily(Stiinta de zi cu zi)  a publicat un studiu care arata ca riscul de diabet creste cu 19% la persoanele care consuma zilnic bacon si alte produse din carne procesata.

  1. Risc marit de boala de plamani sau o boala la plamani obstructiva

Un studiu efectuat la Universitatea din Columbia a aratat ca un consum de bacon de 14 ori pe luna - deci mai putin decat o data la doua zile - creste semnificativ riscul unei boli la plamani si reduce functia renala. Consumul de bacon sau alte produse procesate din carne mareste si riscul de boala pulmonara obstructiva si afectiuni precum emfizem si bronsita cronica.

  1. Poate declansa boli intestinale inflamatorii in doar doua zile

Intr-un studiu publicat de Universitatea din Harvard in revista Natura, cercetatorii au descoperit ca o dieta bogata in carne deterioreaza rapid microorganismele din intestine. Acestia au descoperit ca o dieta bogata in alimente de origine animala cauzeaza suprapopularea cu microorganisme care declanseaza boli intestinale inflamatorii in decurs de doua zile de la o masa bogata in carne.

  1. Un risc marit de cancer la tractul urinar

Intr-un studiu publicat in revista Epidemiologia cancerului, biomarkeri si preventia cercetatorii au descoperit o crestere semnificativa de cancer la tractul urinar la barbatii care consumau cele mai mari cantitati de bacon si alte produse din carne procesata.

  1. Risc de cancer colorectal

Un studiu mai vechi publicat in revista medicala Revista din Asia-Pacific de Sanatate publica a descoperit o legatura intre produsele de carne precum baconul care sunt tratate cu nitrati si un risc marit de cancer colorectal.

bacon

Sursa foto: https://goo.gl/7P2OI2

  1. Risc marit de cancer la plamani

Consumul de bacon si alte produse procesate din carne este asociat si cu un risc marit de cancer la plamani atat la barbati cat si la femei, conform unui studiu publicat in revista Epidemiologia. Nici o cantitate de carne procesata nu este considerata sigura, conform Institutului american de cercetari pentru cancer.

  1. Reactii alergice si astmatice

Conservantii prezenti in multe varietati de bacon pot declansa reactii alergice sau astmatice la unele persoane si e bine sa fie evitate de cei care sufera de tulburari respiratorii cum e astmul sau cei care manifesta alergii si sensibilitati alimentare.

Sursa utilizata:

http://www.care2.com/greenliving/9-reasons-to-ditch-bacon-for-good.html#ixzz3bDiTTxn6 - bacon

#alcalina #cancer #diabet #spune

Ce au mai parcurs alti cititori...

3 sfaturi simple pentru gestionarea diabetului
Un secret simplu pentru inlaturarea pesticidelor de pe fructe si legume
7 motive pentru care vegetarienii traiesc mai mult

Ce spun cititorii despre "9 motive pentru a renunta definitiv la bacon"

cornel03 April 2016 12:38Raspunde

Probabil ca cineva doreste sa dea o lovitura procesatorilor sau crescatorilor de porci. Nu contest ca atit baconul cit si toate celelalte produse din carne sint tocmai perfecte pentru sanatate,dar nici cu faptul ca atit de toxic si atit de grav consumul de bacon sau carne in general,ca ar face atit de rau organismului uman,pina chiar la scurtatea vieti. Hai sa fim seriosi.Orce produs chiar si vegetarian in cantitatzi mari si repetate des sint toxice.Tot asa si baconul consumat cu moderatie nu face decit bine organismului.mai de una zi citeam niste studii a unor cercetatori americani ,care afirma cu tarie grasimile de origine animala nu numai ca nu ingrasa,dar si stimuleaza anumite organe in corpul uman,cel mai mult are efect salutar pentru colon,ajuta substantial la eliminarea rezidurilor din colon. Originea mea este dintrun loc din tara unde se maninca porc in tot timpul anului din totdeauna,nu exista familie sa nu consume cel putin un porc pe an,de cele mai multe ori chiar doi.Si vas informa ca in procent de 90% din polulatia acestui tinut depasesc 90 de ani.Nu Bacon care orcum are si carne slaba in compozitia lui,vorbesc de slanina care se maninca in jur de 40 Kg. pe an de familie.si care e 100% numai grasimi.Asa ca domnilor scrieti alceva ,la care va pricepeti mai bine.Ca imediat cred ca se va gasi si pareri toxice despre consumul de vegetale,da de fapt sau si gasit.ATENTIE ! Toate fructele si legumele din import sint TOXICE. da asta ce mai spuneti???????

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101