Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Diete
  4. 3 idei simple pentru o viata buna

3 idei simple pentru o viata buna

Cu totii stim ca a tine regim alimentar nu este un mod de viata, cu toate acestea multi dintre noi se abtin de la mancare sau tin regim aproape toata viata pentru ca se concentreaza pe greutate si nu pe sanatate. Nu suntem siguri cum ar trebui sa man

Cu totii stim ca a tine regim alimentar nu este un mod de viata, cu toate acestea multi dintre noi se abtin de la mancare sau tin regim aproape toata viata pentru ca se concentreaza pe greutate si nu pe sanatate. Nu suntem siguri cum ar trebui sa mancam si cum sa avem grija de noi si, cu toate acestea, este una dintre nevoile noastre primare.

Problemele apar atunci cand …

Nu intelegem sensul hranei si modul in care ne afecteaza.

Cand nu suntem atenti la cum ne face mancarea sa ne simtim, intelepciunea naturala a corpului este ignorata si nu mai intelegem cum trebuie sa mancam. Este in firea noastra sa actionam in functie de cum ne simtim, insa in primul rand trebuie sa tinem cont de relatia dintre corp si minte.

Numaram caloriile si nu nutrientii.

Multi oameni au dezvoltat o teama de mancare pentru ca se gandesc ca vor lua in greutate daca “nu ii dau atentie” sau vor slabi doar daca "o controleaza".

Sa ne hranim inseamna sa privim mancarea ca pe un combustibil care ne acopera nevoile. Nevoile noastre fizice, mentale si emotionale ne sunt hranite prin alimente.

Atunci ce putem face pentru a schimba modul de gandire despre alimentatie din termenul de regim in termenul de hrana? Trebuie sa mentinem totul cat mai simplu:

Gustarile nu sunt necesare decat daca masa principala nu este suficient de consistenta incat sa te tina 4-5 ore, pana la urmatoarea masa. In plus daca nu iti planifici macar intr-o mica masura meniul pentru ziua urmatoare, va fi tentant sa te "agati" de covrigi sau alte rontaieli rapide. Abtinerea de la mancare intre mese este chiar utila, insa o masa principala care nu te satura te face dependent de gustari si inainte de urmatoarea masa probabil vei da iama in sertarul cu dulciuri.

Pare simplu, insa nu este deloc simplu sa mananci mancare adevarata in societatea noastra moderna. La inceput va fi mai greu, dar odata ce te obisnuiesti cu cumparaturile si vei invata sa alegi mancare adevarata, fara ingrediente procesate, vei descoperi ca nu e deloc dificil sa mananci sanatos.

Nu uita ca ceea ce mananci nu trebuie sa fie incadrat intr-o categorie, o filozofie sau titulatura. Ce conteaza este sa-ti faca bine tie si corpului tau. Iar corpul tau are nevoie de mancare adevarata, de acolo trebuie sa incepi.

Farfuria ta de mancare trebuie sa contina anumite proportii din fiecare grup de alimente - asa ca trebuie sa inveti cum sa le imparti conform nevoilor tale.

Pentru inceput ar fi bine sa-ti umpli jumatate de farfurie cu legume cu un continut redus de amidon si crucifere, un sfert cu carbohidrati complecsi si un sfert cu proteine. De asemenea, e bine sa incluzi la fiecare masa o portie sau doua de grasimi sanatoase si de calitate.

Corpul vrea glucoza (carbohidrati complecsi), grasimi si proteine pentru a se hrani. Tu (prin intermediul mintii, al istorisirilor, amintirilor pe care le ai si asocierilor pe care le faci cu mancarea) nu faci decat sa traduci semnalele acestuia in prajituri, bomboane si prajeli.

Fii atent ca in procesul schimbarii obiceiurilor, primul impuls va fi cel mai probabil cel dictat de un obicei si nu de o nevoie reala. Fa o pauza si fa-ti o analiza interioara rapida inainte de a merge mai departe. Pune-ti intrebari de genul:

Multe dintre obiceiurile noastre alimentare sunt clasificate ca impulsuri alimentare emotionale.
Alegerile alimentare pe care le facem zilnic pot fi corectate cu putina atentie si rabdarea de a analiza situatia.

alegeri alimentare

Astfel vom putea face o alegere diferita care sa ne satisfaca nevoia de a fi hraniti si calmati. Secretul este sa te simti in primul rand hranit fizic atunci cand consumi o mancare facuta din alimente adevarate si nutritive.

Alegerile alimentare ne afecteaza zilnic si ne ajuta sa ne gasim o motivatie. Sa ne iubim, in loc sa ne dispretuim. Sa fim plini de bucurie in loc sa ne simtim deprimati. Ar trebui sa facem alegeri alimentare astfel incat acestea sa ne ajute sa progresam!

A manca mai bine pentru a te simti mai bine nu este un regim, ci un stil de viata care te hraneste!

Surse:
http://www.shape.com/healthy-eating/diet-tips/what-your-food-cravings-mean

#dieta #idei #sanatate #stil de viata

Ce au mai parcurs alti cititori...

Sfaturi sanatoase in bucatarie
Mananca pentru a trai, nu trai pentru a manca!
Idei inedite:fructe si legume de murat

Ce spun cititorii despre "3 idei simple pentru o viata buna"

ciupi03 September 2015 14:37Raspunde

trei idei SI MAI SIMPLE: nu fumati, nu beti alcool, nu folositi droguri.

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101