Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. 2000 de pasi in plus pe zi reduc riscul bolilor cardiace

2000 de pasi in plus pe zi reduc riscul bolilor cardiace

Nu exista nicio indoiala ca activitatea fizica regulata contribuie la prevenirea bolilor si la o mai buna calitate a vietii, insa un studiu recent a masurat chiar cat de eficient pot fi cativa pasi in plus facuti zilnic. Conform acestuia, n

Nu exista nicio indoiala ca activitatea fizica regulata contribuie la prevenirea bolilor si la o mai buna calitate a vietii, insa un studiu recent a masurat chiar cat de eficienti pot fi cativa pasi in plus facuti zilnic. Conform acestuia, numai 2.000 de pasi facuti in plus in fiecare zi pot reduce riscul bolilor cardiace cu 8%.

Studiul, publicat in revista de specialitate the Lancet, a analizat 9.306 de adulti cu rezistenta la glucoza - un precursor al diabetului de tip II si un factor de risc pentru boala cardiaca - din 40 de tari diferite.

Studiul arata ca doar 20 de minute de miscare sau 2.000 de pasi facuti in plus, zilnic, pot reduce riscul unei boli cardiace si a unui accident vascular cu 8 %.

“Persoanele cu intoleranta la glucoza prezinta un risc marit de boala cardiovasculara,” explica conducatorul studiului, dr. Thomas Yates. “Sunt multe studii care au aratat ca exercitiile fizice sunt benefice pentru persoanele cu intoleranta la glucoza, insa acesta este primul studiu care le si cuantifica pentru a arata exact ce modificari in ceea ce priveste mersul trebuie sa faci pentru a reduce riscul de boala cardiaca, accident vascular si decesul din cauza altor boli cardiovasculare.”

Mersul pe jos

Miscarea este mai eficienta decat medicamentele in tratarea unor boli de inima

Participantii la studiu prezentau toti intoleranta la glucoza si o boala cardiaca sau cel putin unul dintre factorii de risc pentru o boala cardiovasculara. Toti au primit informatii despre cum isi pot reduce riscul de boala cardiovasculara, respectiv sfaturi legate de pierderea in greutate si cum sa faca mai multa miscare.

Apoi au fost tinuti sub observatie o perioada de un an, fiindu-le analizate alimentatia si activitatea fizica cu ajutorul unui pedometru.

Cei care au facut mai multa miscare ajungand la 2.000 de pasi in plus pe zi si-au redus riscul de boala cardiovasculara cu 10% in comparatie cu anul anterior. Fiecare 2.000 de pasi facuti in plus zilnic au fost asociati cu o reducere de inca 8% a riscului de boala cardiovasculara.

Dr. Yates a spus ca rezultatele studiului confirma ca doar cateva modificari simple in stilul de viata pot avea un impact considerabil asupra riscurilor de boala cardiaca. El concluzioneaza:

“Aceste noi rezultate reprezinta cea mai convingatoare dovada despre importanta activitatii fizice pentru categoriile de populatie care prezinta risc si furnizeaza informatii utile pentru programele de preventie pentru diabet si boli cardiovasculare in intreaga lume.”

Surse:
http://www.medicalnewstoday.com/articles/270470.php

http://www.livescience.com/40094-exercise-as-effective-as-drugs.html

#inima #miscare

Ce au mai parcurs alti cititori...

Sistemul limfatic – de ce si cum sa-l pui in miscare
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101